Kaş'ı Keşfe Çıkmaya Ne Dersiniz?

Son dönemlerde popüler tatil rotası haline gelen Antalya Kaş, tarihi ve muhteşem doğa güzellikleri ile Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Tarihte Antiphellos adıyla bilinen antik kent Karia ve Likya Bölgeleri arasındaki ulaşımı sağlayan yolların kesişim noktasında yer alıyor. Bugün Teke Yarımadası olarak adlandıran bölgede bulunan Antalya Kaş, antik kalıntılar, doğal güzellikler, aktiviteler açısından oldukça zengin bir tatil beldesi. Uçak biletinizi alarak Antalya Dalaman üzerinden rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Görülmesi Gereken Yerler

Kaputaş Plajı

Antalya Kaş’a 17 km uzaklıkta bulunan Kaputaş Plajı, turkuaz renginin en güzel tonlarını barındıran bir tür Kanyon ağzı plajıdır. İngiliz Independent Gazetesi tarafından dünyanın en romantik plajı seçilen Kaputaş Plajı’na basamak sayısı fazla fakat inmesi oldukça kolay merdivenlerden inilerek ulaşılıyor. Şezlong kiralama ya da beach club tarzı hizmetlerin yer almadığı plajda havlunuzu kumlara sererek denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Limanağzı

Antalya Kaş’ın merkezinden küçük teknelerle ulaşabileceğiniz Limanağzı Koyunda dört farklı mekan bulunuyor. Hepsi birbirinden güzel olan mekanlardan istediğinizi seçip lezzetli yemeklerin, sakin ve berrak denizin tadını çıkarmanız mümkün. Denizin arka tarafı ağaçlarla bezenmiş olduğundan temiz havanın ve denizin birleştiği bu sakin koyu mutlaka ziyaret edin.

Kekova

Türkiye’nin tek batık kentinin bulunduğu Kekova’ya Antalya Kaş’ın merkezinden tekne turları ile ulaşabilirsiniz. Tarihin büyülü dokusunu denizin altında hissedebileceğiniz Kekova aynı zamanda en iyi dalış noktalarından birisi. Doğal SİT alanı kapsamında koruma altında olan Kekova’da 10 dakikadan fazla bulunmak yasak. Kekova çevresinde görmeniz gereken yerlerden birisi de Simena Kalesi ve Kaleköy. Likyalılar tarafından inşa edilen Simena Kalesi, Kaleköy’de yer alan ve içinde dünyanın en küçük anfi tiyatrosunu barındıran tarihi bir miras konumundadır. Tekne turları mutlaka Kaleköy’e de uğrar ve burada yaklaşık yarım saatlik bir gezi gerçekleştirebilirsiniz. Köyün girişinde bulunan dondurmacıdan mutlaka şeftalili dondurma yemenizi öneriyoruz. Ayrıca köy halkının kendi elleriyle yaptığı bileklik, plaj kıyafeti gibi şeyleri de satın alarak Kaleköy hatırası edinebilirsiniz. Denizin içinde kalan Likya Kral mezarlarını da görmeden geçmeyiniz.

Xanthos Antik Kenti

Likya uygarlığının en eski yerleşim yeri olan Xanthos Antik Kenti, Muğla Fethiye- Antalya Kaş karayolunun 70. Km’sinde yer alıyor. Anti kent, UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan kaya mezarları ve lahit mezarları ile Antalya Kaş’a gelen herkesin mutlaka görmesi gereken yerler arasında. Charles Fellows tarafında gün yüzüne çıkarılan kentin orijinal buluntuları bugün British Museum Likya Eserleri Seksiyonunda sergilenmektedir. Tarihte Pers istilasına karşı kentlerini koruyamayacaklarını anlayan Xanthos'lular tarihin en büyük toplu intiharını gerçekleştirmişlerdir.

Patara Plajı

Antalya Kaş’a 40 dk uzaklıkta yer alan ve Türkiye’nin en güzel 15 plajından birisi olarak kabul edilen Patara, geniş ve uzun bir kumsala sahip. Bu sebeple Yeşilçam’daki çöl sahneleri bu plajda çekilirmiş. Ayrıca caretta carettaların yumurtalarını bıraktığı plajda, sevimli kaplumbağaların ayak izlerine de rastlamanız mümkün.

Neler Yapılır?

Antalya Kaş’a gelip otelinize yerleştikten sonra kalemi kağıdı çıkarıp bir aktivite listesi hazırlamaya başlamanız gerekiyor. Oldukça fazla aktivite imkanı bulunan tatil beldesinde bir gününüz bile boş geçmeyecek.

  • Saklı Kent Kanyonu’na Antalya Kaş’ın merkezinden kalkan jeep safari turlarına katılabilirsiniz. 1 saatlik mesafede bulunan kanyonda rafting, trekking gibi doğa sporlarını yapmak da mümkün.
  • Eğer 15 Mart – 30 Nisan arasında orada bulunuyorsanız Bezirgan Yaylasına çıkarak ülkemizde çok nadir bulunan ve nesli tükenmekte olan Likya Orkidelerini fotoğraflayabilirsiniz.
  • Pasaportunuz varsa Antalya Kaş’a sadece 2,1 km uzaklıktaki Meis adasına gidebilir ve Yunanistan’ın anakarasına en uzak adasını ziyaret edebilirsiniz.
  • Güne yoga ile başlanan Antalya Kaş Eflatun Sanat Kampı’na katılarak resim, heykel, seramik, fotoğrafçılık gibi alanlarda becerilerinizi geliştirebilir, Antalya Kaş’a 11 km uzaklıktaki Çukurbağ’da farklı bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.
  • Tatilinize biraz adrenalin katmak isterseniz Antalya Kaş’a 1.3 km uzaklıktaki Kıbrıs Kanyonunda şelaleleri aşarak kanyoning yapabilirsiniz.
  • Kekova’nın tarihi mirasını yakından keşfetmek isterseniz Akar Boğazı’nı kanoyla geçildiği turlara katılabilirsiniz.
  • Dalış merkezlerinin oldukça fazla bulunduğu Antalya Kaş’ta Kovan Adası yakınlarında Dimitri batığını görmek için dalabilir; sünger, mercan, anemon gibi canlıların renk cümbüşüne şahit olurken bir yandan da batık dalışı tecrübesi edinebilirsiniz.
  • Patara Plajına gitmişken Patara antik kentinde Romalılardan kalma dünyanın en eski deniz fenerini ziyaret edebilirsiniz.

Yeme İçme

Oldukça popüler bir meyhane olan Üzüm Kızı Meyhane’ye önceden rezervasyon yaptırarak gitmeniz gerekir. Sütte dil balığı, balık kokoreç, ahtapot ızgara, enfes mezeler ve müzik ile manzara birleşince oluşan ambiyanstan etkilenmemek mümkün değil.

Bi’lokma restoranda geleneksel Türk mutfağı yemeklerini bulabilir ve hem kahvaltı hem akşam yemeği için tercih edebilirsiniz. Küçükçakıl mevkinde yer alan Mumlu Meyhane’de Meis Adasına karşı rakı balık yapabilirsiniz.

Zaika’da lezzetli kebaplar yiyebilir, Retro Bistro’da pizza çeşitlerini deneyebilir, Feride’de baklava ve yanında dondurma ile tatlı keyfi yapabilirsiniz.

Antalya Kaş’ın merkezinde yer alan meşhur Mavi Bar’a uğrayarak bira içmeyi ihmal etmeyiniz. Ayrıca Echo’da canlı müzik performanslarını dinleyebilir ve gece hayatının tadını çıkarabilirsiniz.

Ulaşım

Antalya Kaş'a ulaşım için en yakın Antalya havayolunu tercih etmelisiniz. En Ucuz Antalya Uçak Bileti'ni gidiyorum.com üzerinden satın alabilir, en uygun havayolu şirketini bulabilirsiniz. Gidiyorum üzerinden erken davranarak promosyonlu antalya uçak bileti alabilirsiniz. En uygun uçak biletini bulmak için hemen tıklayın.

Konaklama

Antalya Kaş otelleri, doğal güzelliği ve profesyonel hizmet sunan personelleri ile gidiyorum.com da. Bütçenize uygun erken rezervasyon Antalya Kaş otellerinin fırsatlarını kaçırmayın. Uçak bileti dahil tatil avantajları için tıklayın.