Gaziantepİstanbul

GaziantepİstanbulInvalid date
Aramayı Değiştir
Gidiş
Varış
Fiyat Grafiği

Şehir Merkezinden Gaziantep Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Şehir merkezinden yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta konumlanan Gaziantep Havalimanı’na Havaş otobüsleriyle, belediye otobüsleriyle, taksilerle veya araç kiralayarak rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Fakat Gaziantep Havalimanı’na ne yazık ki şehir merkezinden tramvay ve minibüsler ile ulaşma şansınız yok. Öte yandan şehir merkezinden havalimanına giderken yolda geçireceğiniz süre ise trafiğin durumuna göre yarım saatten daha fazla sürebiliyor. Uçağınızın kalkmasına dakikaların kaldığı bu gibi durumlarda bir taksi kiralamak ise en mantıklı seçenek olabiliyor.

Toplu Taşıma Araçları (Havaş Otobüsü ve Belediye Otobüsü)

Havaş Otobüsü

Kilis, Nizip, Otogar, Karataş, Gaziantep Lisesi, üniversite ve Gaziantep şehir merkezinden Gaziantep Havalimanı’na aktarmasız bir şekilde ulaşmanızı sağlayan 5 farklı Havaş otobüs hattı bulunuyor. Haftanın her günü hizmet alabileceğiniz Havaş otobüsleri vasıtasıyla Gaziantep Havalimanı’na oldukça ucuz ve konforlu bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Gaziantep şehir merkezinden kalkan Havaş otobüsleriyle Havaş Şehir Ofisi, Nizip cd, mezarlık kavşağı, ipek yolu, çimento kavşağı, Perilikaya Et ve Balık Kurumu, Oğuzeli Kavşağı’nı takip ederek Gaziantep Havalimanı’na ulaşabiliyorsunuz. Havaş Şehir Ofisi, Novotel, mezarlık kavşağındaki BP’nin petrol önü, köylü garajı fidanlık önü, Perilikaya Et Balık Kurumu kavşağı ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi ise bu otobüse binebileceğiniz noktalar. Havalimanına olan yolculuğunuz ise trafiğin durumuna göre yaklaşık yarım saat sürüyor. Otogar ve Gaziantep Havalimanı arasında çalışan Havaş otobüsleri ise Şehirlerarası Otogar Terminali’nin karşısından ve Petrol Ofisi’nin önünden yolcularını alarak 1 saatte havalimanına ulaşmanızı sağlıyor. Gaziantep Lisesi-Üniversite-Karataş yazılı Havaş Otobüsleri ise Gaziantep Lisesi, Ordu Caddesi, Üniversite, Karataş, Çevreyolu güzergâhını izleyerek 1 saatlik bir sürede havalimanına varıyor. Eğer Nizip’ten Havaş otobüsleri vasıtasıyla havalimanına gidecekseniz buradan da yolculuğunuz 1 saat sürüyor ve Havaş otobüslerine Hükümet Konağı’ndan veya Nizip Otogarı’ndan binebiliyorsunuz. Kilis ve Gaziantep Havalimanı arasında çalışan son hat ise Kilis Otogarı’nın önünden kalktıktan sonra Kilis Yeni Adliye’nin yanından ve Doğan Güneş Paşa Parkı’nın önünden geçerek ortalama 45 dakikada Gaziantep Havalimanı’na gidiyor.

Belediye Otobüsü

Gaziantep’in her noktasından havalimanına rahatça ulaşmanızı sağlayan belediye otobüsleri, gerek yerel halk gerekse turistler tarafından en çok kullanılan toplu taşıma aracı. Gaziantep Kart aldıktan sonra şehir merkezinden kalkan ve üzerinde B39 yazan otobüslere binerek Gaziantep Havalimanı’na zahmetsizce ulaşabiliyorsunuz. Balıklı, Valilik, Üniversite bulvarı ve Karataş güzergâhında ilerleyen belediye otobüsleri yaklaşık yarım saatte havalimanına ulaşmanızı sağlıyor.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi ve Araç Kiralama)

Taksi

Gerek havalimanına giderken gerekse şehir içinde sıkça kullanılan bir diğer ulaşım aracı ise taksiler. Yaklaşık 15 dakikada şehir merkezinden Gaziantep Havalimanı’na ulaşmanızı sağlayan taksiler 7 gün 24 saat taşıma hizmeti veriyor ve eğer taksilere birden çok kişi binerseniz belediye otobüsleri ile hemen hemen aynı fiyata ve daha hızlı şekilde seyahat edebiliyorsunuz.

Araç Kiralama

Yerli ve yabancı araç kiralama firmaları bakımından birçok farklı alternatife sahip olan Gaziantep’te çevre il ve ilçeleri de rahatça gezmek istiyorsanız veya elinizin altında sürekli olarak bir araç bulunması gerekiyorsa araç kiralamak ulaşımda fazla para harcamamak adına en mantıklı seçenek. Ayrıca Gaziantep’te kaldığınız süre boyunca kullandığınız bu kiralık araçları, döneceğiniz gün Gaziantep Havalimanı’nda da teslim edebiliyorsunuz. Havalimanına yaklaşık 15 dakikada ulaşmanızı sağlayan ve hem şehir içinde hem de Gaziantep Havalimanı’nda ofisi bulunan araç kiralama firmalarını ise Avis, Arsan Seyahat, Enterprise, Europcar, Garenta, Rent Go Rent A Car, Sixt, Hertz, Budget ve ADT Organizasyon şeklinde sıralayabiliriz.

Gaziantep Havalimanı Hakkında

2015 senesinde 2 milyondan fazla yolcuya taşımacılık hizmeti vermiş olan Gaziantep Havalimanı’na direkt veya aktarmalı uçuş seferleri olan başlıca hava yolu firmaları, Pegasus Havayolları, AnadoluJet, Türk Hava Yolları, XL Airways Germany, AnadoluJEt, AtlasGlobal, SunExpress, Onur Air vb. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, İstanbul Atatürk Havalimanı, Antalya Havalimanı ve daha birçok yerden direkt olarak uçabileceğiniz Gaziantep Havalimanı’na Duesseldorf, Stuttgart gibi yurt dışı rotalardan da ulaşmak mümkün.

İstanbul’da Ulaşım Hakkında

Sabiha Gökçen Havalimanı, geniş bir alana yayılmış olan dış ve iç hat terminalleriyle 2001 yılından beri verdiği taşımacılık hizmetleriyle Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanlarından biri olarak da gösteriliyor. İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı; Taksim’e 50, Kadıköy’e ise 40 kilometre uzaklıkta yer alıyor. E-5 karayoluna sadece 5 kilometre uzaklıkta yer alan ve 25 milyon yolcuya hizmet verebilen Sabiha Gökçen Havalimanı; VIP salonları, otelleri, alışveriş mağazaları, seyahat acenteleri ve yeme içme alanlarıyla da göz doldurmayı başarıyor. Gerek Avrupa gerekse Anadolu yakasında onlarca farklı toplu taşıma aracı ile her gün milyonlarca insanı gitmek istediği yere ulaştıran İstanbul, dünyanın sayılı ulaştırma ağlarından birine sahip. Trafiği her ne kadar zaman zaman yoğun da olsa şehir içi ulaşımda hangi yolu veya hangi taşıtı kullanırsanız hedefinize daha hızlı ulaşabileceğinizi gösteren web tabanlı uygulamalar da mevcut. Tren, metro, Marmaray, otobüs, minibüs, taksi dolmuş ve İDO gibi onlarca toplu taşıma aracının yanında taksi ve Uber gibi özel taşıma araçlarıyla da istediğiniz her yere rahatlıkla ulaşabileceğiniz İstanbul’da Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ulaşımı hakkında en sık sorulan soruları yanıtladık.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Pendik Deniz Otobüsü İskelesi ve Pendik Tren İstasyonu’na yaklaşık 15 kilometre mesafede konumlanan Sabiha Gökçen Havalimanı’na; Taksim’den 50 Kurtköy ve Kadıköy’den de 40 kilometrelik bir yolculuk sonucunda ulaşılabiliyor. Bu sebeple otobüs gibi toplu taşıma araçlarının yanında deniz otobüsü ve tren kullanarak da ulaşım sağlanabilen Sabiha Gökçen Havalimanı’na eğer aceleniz varsa araç kiralayarak veya taksi çağırarak da ulaşabilirsiniz.

Toplu Taşıma Araçları (Havabüs Otobüsleri, İETT Otobüsleri)

Havabüs Otobüsleri

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Taksim veya Kadıköy’e seyahat etmek isteyenler için ideal bir yol olan Havabüs otobüsleri gideceğiniz noktaya göre değişen bir ücrete de sahip. Havalimanı terminal binasının gelen katında çıkışın hemen karşısından kalkan ve üzerinde HAVATAŞ yazan beyaz otobüsler, havalimanından kalktıktan sonra direkt olarak Point Otel ve Taksim Divan Otel’in önüne gidiyor. 1. Levent, Dolapdere, Zincirlikuyu, Kavacık-FSM Köprüsü ve Taksim güzergâhlarında ilerleyen Havabüs otobüsleri, sabaha karşı 3’te başladığı seferlerine gece 1’de son veriyor. Yaklaşık 1,5 saat civarı süren bir yolculukla istediğiniz noktaya ulaşmanızı sağlayan bu otobüslerin bir diğer güzergâhı ise Kadıköy. Kadıköy Havabüsleri, rıhtımdaki İETT duraklarının önünden kalktıktan sonra Yeni Sahra, Tem bağlantılı yol ve Kadıköy güzergâhını takip ediyor. Sultanahmet’e gitmek için ise HAVATAŞ otobüsleriyle Kadıköy’e gittikten sonra Kadıköy-Eminönü vapuruna binerek Sirkeci durağına, oradan da tramvaya binerek Sultanahmet Meydanı’na ulaşabilirsiniz.

İETT Otobüsleri

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan çıktıktan sonra kolaylıkla karşı yakaya geçerek Taksim’e ve diğer yakın ilçelere ulaşmanızı sağlayan İETT otobüsleri; E4 ve E3 otobüsleri ile Levent’e, E9 otobüsü ile Bostancı’ya, E10 otobüsü ile Kurtköy ve Kadıköy’e, E11 otobüsü ile Sultanahmet’e, E18 otobüsü ile Ümraniye ve Altunizade’ye, 16S Metrobüsü ile Uzunçayır’a, 132 numaralı otobüs ile Tepeören ve Kartal’a ve KM20 ile Pendik Metro’ya rahat bir ulaşım sunuyor. Gişelerden tek geçişlik olarak alabileceğiniz biletler ise gideceğiniz noktaya göre fiyat olarak değişkenlik gösteriyor. Öte yandan İstanbul’da daha uzun süre kalmayı planlıyorsanız, Mavi Kart veya İstanbul Kart alarak daha indirimli bir yolculuk yapma şansına da sahipsiniz.

Özel Ulaşım Araçları (Araç Kiralama, Taksi)

Araç Kiralama

Özel aracınızla en kısa ve rahat yoldan Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İstanbul’un şehir merkezine gitmek için öncelikle 1,5 kilometre uzaklıkta yer alan TEM otoyolunu veya E5 Karayolunu kullanmanız gerekiyor. Ardından gideceğiniz istikâmetin tabela ve göstergelerini kullanarak İstanbul’un hemen her yerine rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Öte yandan araç kiralamak isterseniz havalimanının terminalinde hizmet veren onlarca araç kiralama firması mevcut. Bu firmalardan öne çıkanları ise RentGo, Sixt, Hertz ve Enterprise.

Taksi

Uber, özel ve paylaşımlı olmak üzere farklı türde hizmetlerinden yararlanabileceğiniz taksiler, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda günün 24 saati olmak üzere her gün hizmet veriyor. Terminalin dışına çıktığınızda denk geleceğiniz taksilerin genellikle havalimanı taksileri olduğunu belirtmekte de fayda var. Bunun anlamı ise havalimanı taksilerinin kilometre başına sabit bir fiyat uyguluyor olması. Yani hangi taksiye binerseniz binin, taksinin tekerlek boyu ne olursa olsun vereceğiniz ücret değişmiyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Taksim Meydanı’na taksi ile ulaşım ise trafiğin durumuna göre ortalama 1 saat sürüyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı