İstanbulDiyarbakır

İstanbulDiyarbakırInvalid date
Aramayı Değiştir
Gidiş
Varış
Fiyat Grafiği

Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Pendik Tren İstasyonu ve Pendik Deniz Otobüsü İskelesi’ne yaklaşık 15 kilometre mesafede konumlanan Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için yaklaşık 50 kilometrelik bir yolculuk yapmak gerekiyor. Öte yandan otobüs gibi toplu taşıma araçlarının yanında deniz otobüsü ve tren kullanarak da şehir içine ulaşabileceğiniz gibi eğer aceleniz varsa araç kiralayarak veya taksi çağırarak da rahatlıkla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Toplu Taşıma Araçları (Havabüs Otobüsleri, İETT Otobüsleri)

Havabüs Otobüsleri

Taksim veya Kadıköy’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na seyahat etmek isteyenler için ideal bir yol olan Havabüs otobüsleri bulunduğunuz noktaya göre değişen bir ücrete sahip. Point Otel ve Divan Otel’in önünden kalkan beyaz renkli HAVATAŞ otobüsleri, sizleri havalimanı terminal binasının gelen katında çıkışın hemen karşısında bırakıyor. 1. Levent, Dolapdere, Zincirlikuyu, Kavacık-FSM Köprüsü ve Taksim güzergâhlarında ilerleyen Havabüs otobüsleri, sabaha karşı 3’te başladığı seferlerine gece 1’de son veriyor. Bindiğiniz noktaya göre yaklaşık 1,5 saat civarı süren bir yolculukla Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşmanızı sağlayan bu otobüslerin bir diğer kalkış noktası ise Kadıköy. Kadıköy Havabüsleri, Yeni Sahra, Tem bağlantılı yol ve Kadıköy güzergâhını takip ederek Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşıyor. Sultanahmet’ten Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek isteyenler ise tramvaya binerek Sirkeci durağına, sonra Eminönü-Kadıköy vapurunu kullanıp son olarak da HAVATAŞ otobüslerine binerek yolculuklarını tamamlayabilirler.

İETT Otobüsleri

Levent’ten E4 ve E3 otobüsleri ile Botancı’dan E9 otobüsü ile Kadıköy ve Kurtköy’den E10 otobüsü ile Sultanahmet’ten E11 otobüsü ile Altunizade ve Ümraniye’den E18 otobüsü ile Uzunçayır’dan 16S Metrobüsü ile Kartal ve Tepeören’den 132 numaralı otobüs ile ve Pendik Metro’dan KM20 ile rahatlıkla Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Gişelerden tek geçişlik olarak alabileceğiniz biletler ise aldığınız noktaya göre fiyat olarak değişkenlik gösterebiliyor. Öte yandan İstanbul’da daha uzun süre kalmayı planlıyorsanız, Mavi Kart veya İstanbul Kart alarak kaldığınız süre içerisinde daha indirimli ve sorunsuz bir şekilde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları (Araç Kiralama, Taksi)

Araç Kiralama

Gerek Avrupa gerekse Anadolu yakalarının merkezlerinde bulabileceğiniz dünyaca ünlü araç kiralama şirketleri mevcut. Eğer kendi aracınız yoksa bu şirketlerin birinden araç kiralayarak havalimanına ulaştığınızda aracı burada bırakabiliyorsunuz. Bu araç kiralama şirketlerinden öne çıkanlarını ise Windy Car Rental, Rent Go, Sun, Europark, Sixt, Europcar, Hertz, Budget, Dollar, Avis, Thrifty olarak sıralayabiliriz. Özel bir araçla Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek isteyenler ve kısıtlı zamanı olanlar için ise E5 veya TEM otoyolunu tavsiye ediyoruz. Zira diğer yollar kilometre bazında daha kısa olsalar bile yoğun trafik sebebiyle yolda geçirdiğiniz süre iki hatta üç katına çıkabiliyor. Öte yandan otelde konaklayacaksanız önceden görüştüğünüz takdirde otelin shuttle hizmetinden yararlanabileceğinizi de hatırlatmadan geçmeyelim.

Taxi

Uber, özel ve paylaşımlı olmak üzere farklı türde hizmetlerinden yararlanabileceğiniz taksiler, İstanbul’un dört bir yanında 7/24 hizmet veriyor. Avrupa Yakası’ndan Sabiha Gökçen Havalimanı’na taksi ile gitmek her ne kadar pahalı da olsa paylaşımlı taksi kullanılarak bu fiyat aşağılara çekilebilir. Havaalanının Pendik’ten 12, Taksim Meydanı’ndan ise yaklaşık 50 kilometre uzakta olduğunu düşünürsek seçim sizin. Öte yandan Sawkoop bünyesinde hizmet veren ve havalimanı için sabit bir tarife uygulayan taksileri de internetten rahatlıkla bulabileceğiniz numaralar sayesinde çağırabilirsiniz. Gittiğiniz yol ne kadar uzak olsa da sabit bir fiyat tarifesi izledikleri için bu taksileri rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Diyarbakır’da Ulaşım Hakkında

2 milyonluk nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık 12. Şehri olma unvanını elinde bulunduran Diyarbakır, diğer yandan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en çok turist çeken ve en beğenilen şehirlerinden biri. Batman, Muş, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Bingöl, Elazığ ve Mardin’e komşu olan Diyarbakır’da yaz aylarındaki sıcaklık ülke ortalamasının bir hayli üzerinde olduğu için bu güzel şehri bahar aylarında veya kışın gezmek daha akıllıca olabiliyor. Yazları hissedilen sıcaklığın zaman zaman 50 derece olduğu bu şehirde sıcaklıktan bunalmadan gezebilmek ise imkânsıza yakın.
Tren, otobüs, özel araç ve uçakla ulaşımınızı sağlayabileceğiniz Diyarbakır, konaklama açısından da oldukça fazla imkân sunuyor ziyaretçilerine. 5 yıldızlı otellerden tutun da birbirinden otantik hanlarda konaklayabileceğiniz Diyarbakır’da daha uygun fiyatlı butik oteller de mevcut. Şehir içinde belediye otobüsleri vasıtasıyla hemen her yere ulaşabileceğiniz Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tam ortasındaki bu şehirde taksi ve minibüsler ile beraber yakın ilçe ve illeri gezme şansını da elde edebiliyorsunuz.

Diyarbakır Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Diyarbakır Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmak için tercih edebileceğiniz birçok yol mevcut. En ekonomik ulaşım aracı olmasına rağmen diğer taşıtlardan yavaş olan belediye otobüsleri, turistler tarafından en çok tercih edilen toplu taşıma aracı. Zamanı olmayanların sıklıkla tercih ettiği seçenekler ise araç kiralamak veya taksi tutmak. Diyarbakır Havalimanı’ndan şehir merkezine ise en fazla 15 dakikada ulaşabiliyorsunuz.

Toplu Taşıma Araçları

Otobüs

Havalimanının geliş terminalinin karşısında konumlanan duraklardan hareket eden belediye otobüsleri direkt olarak şehir merkezine ulaşmanızı sağlıyor. Üzerinde Z2 Havalimanı-Üniversite yazan belediye otobüslerine bindiğiniz takdirde havalimanından başlayarak sırasıyla Newroz Parkı, Zümrütkent, Banvit, Göletli Park, Yenihal, Toptancılar, Kantar, Migros, Urfa yolu, tesisler, Batıkent, Koşuyolu, gervan, adliye, Dağkapı ve Üniversite duraklarına ulaşabiliyorsunuz. Sabah 07:00’den akşam 20:40’a kadar çalışan belediye otobüsleri haftanın her günü hizmet veriyor.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi, Araç Kiralama)

Taksi

Diyarbakır Havalimanı’nın geliş terminali önünde rahatlıkla görebileceğiniz ve havalimanı bünyesine bağlı olarak çalışan taksiler, haftanın 7 günü 24 saat boyunca hizmet veriyor. Gece ve gündüz saatlerinde sabit bir fiyat tarifesi üzerinden yolculara taşıma hizmeti veren taksiler vasıtasıyla gayet cüzi fiyatlarla ve 10 dakika gibi kısa bir sürede şehir merkezine ulaşım sağlanabiliyor.

Araç Kiralama

Geliş terminalinde çok sayıda yerli ve yabancı araç kiralama firması bulunan Diyarbakır Havalimanı’na gelmeden önce bu firmalardan biriyle irtibata geçtiğiniz takdirde indiğiniz anda aracınız hazır bir vaziyette sizi bekliyor. Önceden araştırıp fiyat karşılaştırması ve rezervasyon yaptığınızda gayet uygun fiyatlarla kiralayacağınız bu araçlarla şehir içinde kolayca ulaşım sağlarken çevre il ve ilçelere de rahatlıkla gidebiliyorsunuz. Uzun süre Diyarbakır’da konaklayacak olanlar için en ekonomik ve hızlı ulaşım aracı olarak öne çıkan araçları kiralayabileceğiniz en bilindik firmalar ise Avis, Sixty, CFA Rent A Car, Budget, Central, Emir Oto Kiralama ve Hertz.