TrabzonIstanbul

TrabzonIstanbulInvalid date
Aramayı Değiştir
Trabzon Havalimanı
Sabiha Gökçen Havalimanı
Fiyat Grafiği

Trabzon Havalimanı kalkış, Sabiha Gökçen Havalimanı varış uçak bileti fiyatlarını karşılaştırın, en ucuz uçak biletini satın alın.

Şehir Merkezinden Trabzon Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Karadeniz’in en gelişmiş şehirlerinden biri olan Trabzon’da şehir merkezinden havalimanına ulaşmanızı sağlayan birçok yöntem mevcut. Trabzon’un merkezine sadece 6 kilometre uzaklıkta yer alan Trabzon Havalimanı’na dilediğiniz noktadan Havaş otobüslerine veya dolmuşlara binerek ulaşabiliyorsunuz. Eğer uçağınızın kalkmasına az bir vakit varsa veya toplu taşıma araçlarını kullanmayı sevmiyorsanız tercih edebileceğiniz taksiler, trafiğin durumuna göre yaklaşık 10 dakikada sizi Trabzon Havalimanı’na götürebiliyor. Tatilinizin başında kiraladığınız araçları havalimanındaki ofislere temin edebileceğiniz gibi uçuş yapacağınız havayolu şirketinin transfer hizmetleri sayesinde de Trabzon Havalimanı’na rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz.

Toplu Taşıma Araçları (Havaş Otobüsleri, Dolmuş)

Havaş Otobüsleri

Trabzon Havalimanı’na rahatça ulaşabilmenizi sağlayan Havaş otobüsleri, 3 farklı güzergâhta hizmet veriyor. Şehir merkezinden Trabzon Havalimanı’na giden Havaş otobüsleri; şehir merkezinden başlayarak Beşirli, Uzunkum, Yavuz Selim Bulvarı, Tanjant Erdoğdu Kavşağı ve Tanjant yolu rotasında ilerliyor. Kiler Market’in önü, Tanjant yolundaki dershanenin karşısı, Yavuz Selim Bulvarı Migros önü, Orhan Petrol Ofisi ve Beşirli Uzunkum Otel ise Havaş otobüslerinin bu güzergâhtaki yolcu alma noktaları. Şehir merkezinden Trabzon Havalimanı’na ise bu hattaki Havaş otobüsleri ile yaklaşık yarım saatte ulaşabiliyorsunuz. Öte yandan Trabzon Havalimanı’na gitmek isteyen tüm yolcular için Hopa-Ardeşen ve Rize’den de Havaş otobüsleri kalkıyor. Hopa, Arhavi, Fındıklı, Ardeşen, Pazar, Çayeli, Rize, Derepazarı ve Of’tan binebileceğiniz Havaş otobüsleri sizi geliş terminalinin hemen dışında indiriyor. Trabzon Havalimanı’na Hopa’dan 3,5 saat, Ardeşen’den 2,5 saat ve Rize’den 1,5 saatte ulaşabildiğinizi de belirtmeden geçmeyelim. Giresun Havaş otobüsleri ile ise Trabzon Havalimanı’na direkt olarak ulaşabiliyorsunuz. Gece 00:00 ile akşam 21:30 arasında haftanın her günü hizmet veren Giresun Havaş otobüsleri, Keşap, Espiye, Çavuşlu, Görele, Çarşıbaşı ve Bulancak’tan yolcularını alıyor ve son durak olan Trabzon Havalimanı’na Giresun şehir merkezinden yaklaşık 3 saatte ulaşılabiliyor.

Dolmuş

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nden Trabzon Havalimanı’na kadar gitmenizi sağlayan dolmuşlar, Havaş otobüslerini kullanmak istemeyenler için ideal bir tercih olarak yolcularını bekliyor. Trabzon şehir merkezindeki birçok duraktan binebileceğiniz ve geliş terminalinin dışına kadar rahatlıkla ulaşmanızı dolmuşlar Havaş otobüslerinin denk gelmediği saatlerde hayat kurtarıcı olabiliyor.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi, Araç Kiralama)

Taksi

Trabzon’un şehir içi ulaşımında turistler tarafından olduğu kadar yerliler tarafından da sıklıkla kullanılan taksilere hemen her yerde rastlayabiliyorsunuz. Olur da yakınlarda bir taksi göremezseniz en yakın taksi durağı ile iletişime geçerek beş dakika gibi kısa bir sürede bulunduğunuz noktaya kadar gelen taksiler vasıtasıyla trafiğin durumuna göre en fazla 10 dakikada Trabzon Havalimanı’na ulaşabiliyorsunuz. Eğer uçağınızın kalmasına dakikalar kaldıysa ve son servisi de kaçırdıysanız taksiler sayesinde uçağınızı rahatlıkla yakalayabiliyorsunuz.

Araç Kiralama

Trabzon’da uzun süre boyunca kalmayı planlayanlar ve sürekli olarak bir araca ihtiyacı olanlar ya da toplu taşıma araçlarını sevmeyip taksilere de fahiş fiyatlar ödemek istemeyenler için en ideal tercih olan araç kiralama, uzun süreli tatillerde oldukça ekonomik bir ulaşım yolu oluyor. Sadece havalimanına gitmek için değil çevre il ve ilçeleri gezmek için de kullanabileceğiniz gibi kiraladığınız aracı uçağa binmeden hemen önce havalimanında da teslim edebiliyorsunuz. Fakat bu noktada dikkat etmeniz gereken husus ise araç kiralayacağınız firmanın havalimanında da bir şubesinin bulunması. Hem havalimanının içinde hem de şehir merkezinde rahatlıkla bulabileceğiniz yerli ve yabancı firmaları ise  Garenta Rent A Car, Nehir Rent A Car, Avis Rent A Car, Sixt Rent A Car, Ece Oto Kiralama, Esas Rent A Car ve Budget Rent A Car şeklinde sıralayabiliriz.

Trabzon Havalimanı Hakkında

Yıllık 3.5 milyon yolcu kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük havalimanlarından biri olarak gösterilen Trabzon Havalimanı, 2 adet terminaliyle yolcularını en iyi şekilde ağırlıyor. Şehre sadece 6 kilometre mesafede bulunan havalimanı, 1,5 milyon metrekarelik yüzölçümüyle de dikkatleri çekmeyi başarıyor. Anadolu Jet, Sun Express, Pegasus Havayolları, Onur Air, Bora Jet, Atlas Global, ve Türk Hava Yolları gibi en bilindik firmaları bünyesinde barındıran Trabzon Havalimanı’ndan Kıbrıs, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Köln, Berlin, Düsseldorf, Stuttgart, Viyana ve Kuveyt gibi şehirlere de direkt olarak uçabiliyorsunuz.

İstanbul’da Ulaşım Hakkında

Sabiha Gökçen Havalimanı, geniş bir alana yayılmış olan dış ve iç hat terminalleriyle 2001 yılından beri verdiği taşımacılık hizmetleriyle Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanlarından biri olarak da gösteriliyor. İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı; Taksim’e 50, Kadıköy’e ise 40 kilometre uzaklıkta yer alıyor. E-5 karayoluna sadece 5 kilometre uzaklıkta yer alan ve 25 milyon yolcuya hizmet verebilen Sabiha Gökçen Havalimanı; VIP salonları, otelleri, alışveriş mağazaları, seyahat acenteleri ve yeme içme alanlarıyla da göz doldurmayı başarıyor. Gerek Avrupa gerekse Anadolu yakasında onlarca farklı toplu taşıma aracı ile her gün milyonlarca insanı gitmek istediği yere ulaştıran İstanbul, dünyanın sayılı ulaştırma ağlarından birine sahip. Trafiği her ne kadar zaman zaman yoğun da olsa şehir içi ulaşımda hangi yolu veya hangi taşıtı kullanırsanız hedefinize daha hızlı ulaşabileceğinizi gösteren web tabanlı uygulamalar da mevcut. Tren, metro, Marmaray, otobüs, minibüs, taksi dolmuş ve İDO gibi onlarca toplu taşıma aracının yanında taksi ve Uber gibi özel taşıma araçlarıyla da istediğiniz her yere rahatlıkla ulaşabileceğiniz İstanbul’da Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ulaşımı hakkında en sık sorulan soruları yanıtladık.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Pendik Deniz Otobüsü İskelesi ve Pendik Tren İstasyonu’na yaklaşık 15 kilometre mesafede konumlanan Sabiha Gökçen Havalimanı’na; Taksim’den 50 Kurtköy ve Kadıköy’den de 40 kilometrelik bir yolculuk sonucunda ulaşılabiliyor. Bu sebeple otobüs gibi toplu taşıma araçlarının yanında deniz otobüsü ve tren kullanarak da ulaşım sağlanabilen Sabiha Gökçen Havalimanı’na eğer aceleniz varsa araç kiralayarak veya taksi çağırarak da ulaşabilirsiniz.

Toplu Taşıma Araçları (Havabüs Otobüsleri, İETT Otobüsleri)

Havabüs Otobüsleri

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Taksim veya Kadıköy’e seyahat etmek isteyenler için ideal bir yol olan Havabüs otobüsleri gideceğiniz noktaya göre değişen bir ücrete de sahip. Havalimanı terminal binasının gelen katında çıkışın hemen karşısından kalkan ve üzerinde HAVATAŞ yazan beyaz otobüsler, havalimanından kalktıktan sonra direkt olarak Point Otel ve Taksim Divan Otel’in önüne gidiyor. 1. Levent, Dolapdere, Zincirlikuyu, Kavacık-FSM Köprüsü ve Taksim güzergâhlarında ilerleyen Havabüs otobüsleri, sabaha karşı 3’te başladığı seferlerine gece 1’de son veriyor. Yaklaşık 1,5 saat civarı süren bir yolculukla istediğiniz noktaya ulaşmanızı sağlayan bu otobüslerin bir diğer güzergâhı ise Kadıköy. Kadıköy Havabüsleri, rıhtımdaki İETT duraklarının önünden kalktıktan sonra Yeni Sahra, Tem bağlantılı yol ve Kadıköy güzergâhını takip ediyor. Sultanahmet’e gitmek için ise HAVATAŞ otobüsleriyle Kadıköy’e gittikten sonra Kadıköy-Eminönü vapuruna binerek Sirkeci durağına, oradan da tramvaya binerek Sultanahmet Meydanı’na ulaşabilirsiniz.

İETT Otobüsleri

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan çıktıktan sonra kolaylıkla karşı yakaya geçerek Taksim’e ve diğer yakın ilçelere ulaşmanızı sağlayan İETT otobüsleri; E4 ve E3 otobüsleri ile Levent’e, E9 otobüsü ile Bostancı’ya, E10 otobüsü ile Kurtköy ve Kadıköy’e, E11 otobüsü ile Sultanahmet’e, E18 otobüsü ile Ümraniye ve Altunizade’ye, 16S Metrobüsü ile Uzunçayır’a, 132 numaralı otobüs ile Tepeören ve Kartal’a ve KM20 ile Pendik Metro’ya rahat bir ulaşım sunuyor. Gişelerden tek geçişlik olarak alabileceğiniz biletler ise gideceğiniz noktaya göre fiyat olarak değişkenlik gösteriyor. Öte yandan İstanbul’da daha uzun süre kalmayı planlıyorsanız, Mavi Kart veya İstanbul Kart alarak daha indirimli bir yolculuk yapma şansına da sahipsiniz.

Özel Ulaşım Araçları (Araç Kiralama, Taksi)

Araç Kiralama

Özel aracınızla en kısa ve rahat yoldan Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İstanbul’un şehir merkezine gitmek için öncelikle 1,5 kilometre uzaklıkta yer alan TEM otoyolunu veya E5 Karayolunu kullanmanız gerekiyor. Ardından gideceğiniz istikâmetin tabela ve göstergelerini kullanarak İstanbul’un hemen her yerine rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Öte yandan araç kiralamak isterseniz havalimanının terminalinde hizmet veren onlarca araç kiralama firması mevcut. Bu firmalardan öne çıkanları ise RentGo, Sixt, Hertz ve Enterprise.

Taksi

Uber, özel ve paylaşımlı olmak üzere farklı türde hizmetlerinden yararlanabileceğiniz taksiler, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda günün 24 saati olmak üzere her gün hizmet veriyor. Terminalin dışına çıktığınızda denk geleceğiniz taksilerin genellikle havalimanı taksileri olduğunu belirtmekte de fayda var. Bunun anlamı ise havalimanı taksilerinin kilometre başına sabit bir fiyat uyguluyor olması. Yani hangi taksiye binerseniz binin, taksinin tekerlek boyu ne olursa olsun vereceğiniz ücret değişmiyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Taksim Meydanı’na taksi ile ulaşım ise trafiğin durumuna göre ortalama 1 saat sürüyor.