Üzgünüz, aradığınız kriterlere uygun uçuş bulunamadı.
Viyana Uluslararası Havalimanı, şehir merkezinden yaklaşık 16 kilometre kadar mesafede yer alıyor. Kimi şehirlerde, havalimanına ulaşmanın tek yolu son derece maliyetli olan taksilere kalsa da, Viyana asla bu şehirlerden biri değil. Demiryolu yapılanması son derece gelişmiş olan bu modern şehirde hem toplu ulaşım araçları, hem de özel araçlar turistleri havalimanına tam zamanında ulaştırıyor. Toplu taşımada özellikle bilet konusuna dikkat etmek ve kimi geçişlerde turnike bulunmasa da bileti hazır bulundurmak gerekiyor. Aksi halde, biletsiz geçişler karşısında maliyeti yüksek cezalar söz konusu olabilir.
Özellikle havalimanından gelişte The City Airport Train biletini çift yön olarak alırsanız; kullanabileceğiniz en hızlı ve en ekonomik yol bu olabilir. Wien Mitte istasyonundan kalkış yapan CAT treni, tıpkı havalimanından şehir merkezine gelirken olduğu gibi, dönüşte de kesintisiz bir ulaşım sağlıyor.
S-Bahn adındaki yerel trenler hem hızları hem de yol boyu uğradıkları çok sayıdaki durak nedeniyle, özellikle de uçağa yetişmek için vakti dar olan turistler için riskli sayılabilir. Bu trenleri havalimanından şehir yönüne gidişte kullanmak, eğer zaman sıkıntısı yoksa, şehri rahatça gözlemlemek adına daha doğru bir seçim olabilir.
Şehrin ana merkezi olarak kabul edilen Stephanplatz’da, aynı adlı bir de durak bulunuyor. Bu duraktan havalimanı yönüne sıkça kalkan servis otobüsleri mevcut. Hem fiyatları makul, hem de özellikle eşyanız çoksa en az özel bir ulaşım aracındaki kadar rahat etmeniz mümkün.
Özellikle uçağa geç kalma gibi acil durumlarda taksi tek seçeneğiniz olabilir. Bir başka olasılıkla ise, dönüşe geçene kadar toplu taşıma biletlerindeki kullanım haklarınızı tüketebilirsiniz. Bu durumda, yine şehir merkezindeki Stephanplatz’da sizinle aynı durumdaki yolcularla ortak taksi kullanmayı da deneyebilir, bu sayede maliyetinizi aşağıya çekebilirsiniz.
Eğer Viyana seyahatinizin bir bölümünde araç kiraladıysanız ya da başka bir şehirden Viyana’ya kiralık araçla geldiyseniz; havalimanındaki acenteye aracınızı teslim edebilirsiniz. Europcar, Avis, Budget, Sixt, Hertz gibi bilindik markaların dışında Megadrive, Payless, Enterprise ve Flizzr gibi firmaların da havalimanında ofisleri var. Teslim işlemleri zaman alacağından, kiralık araçla havalimanına dönerken kendinize en az 1 saat opsiyon tanımayı ihmal etmeyin.
VIE koduyla ulaşım ağında yer alan Viyana Uluslararası Havalimanı; Viyana’nın 16 kilometre güneydoğusunda yer alıyor. Araçla ulaşmak isteyenler için, burası E58 karayolu üzerinde, doğu istikametinde bulunuyor. Havalimanı dahilindeki 5 otopark, toplamda 20 bin aracı ağırlayabilecek kapasiteye sahip. Tek bir katta 4 check-in noktası bulunuyor ve bankolar birbirlerine yürüme mesafesinde yer alıyor. Havalimanının engelli dostu bir yerleşimi olsa da, tekerlekli sandalye gibi yardım talepleri için en az 48 saat öncesinden iletişime geçilmesi bekleniyor. Havalimanında 24 saat boyunca danışma ve uçuş bilgisi hizmetleri veriliyor. Şehirdeki oteller daha çok şehir merkezinde yoğunlaşsa da; havalimanında transit yolcuların konaklayabileceği bir otel de mevcut. Bunun dışında; havalimanı sınırları içerisinde bankalar, döviz ofisleri, yeme içme imkanları, emanet kasaları ve acil tıp hizmetleri de var. Başta duty-free mağazalar olmak üzere, 70’i aşkın mağaza hediyelik ve alışveriş ihtiyaçları için hazır bulunuyor. Havalimanındaki VIP hizmetleri oldukça gelişmiş olup, burada iş adamları için toplantı salonları, üst düzey dinlenme odaları, duşlar ve aperitif yiyecekler sunuluyor.
Viyana Havalimanı’na Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya gibi Türkiye’deki birçok şehirden aktarmasız olarak ulaşmak mümkün. Diğer şehirler için İstanbul’daki sık seferler aracılığıyla aktarma yapmak mümkün. Yolculuk yaklaşık olarak 2,5 saat kadar sürüyor.
Sabiha Gökçen Havalimanı, geniş bir alana yayılmış olan dış ve iç hat terminalleriyle 2001 yılından beri verdiği taşımacılık hizmetleriyle Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanlarından biri olarak da gösteriliyor. İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı; Taksim’e 50, Kadıköy’e ise 40 kilometre uzaklıkta yer alıyor. E-5 karayoluna sadece 5 kilometre uzaklıkta yer alan ve 25 milyon yolcuya hizmet verebilen Sabiha Gökçen Havalimanı; VIP salonları, otelleri, alışveriş mağazaları, seyahat acenteleri ve yeme içme alanlarıyla da göz doldurmayı başarıyor. Gerek Avrupa gerekse Anadolu yakasında onlarca farklı toplu taşıma aracı ile her gün milyonlarca insanı gitmek istediği yere ulaştıran İstanbul, dünyanın sayılı ulaştırma ağlarından birine sahip. Trafiği her ne kadar zaman zaman yoğun da olsa şehir içi ulaşımda hangi yolu veya hangi taşıtı kullanırsanız hedefinize daha hızlı ulaşabileceğinizi gösteren web tabanlı uygulamalar da mevcut. Tren, metro, Marmaray, otobüs, minibüs, taksi dolmuş ve İDO gibi onlarca toplu taşıma aracının yanında taksi ve Uber gibi özel taşıma araçlarıyla da istediğiniz her yere rahatlıkla ulaşabileceğiniz İstanbul’da Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ulaşımı hakkında en sık sorulan soruları yanıtladık.
Pendik Deniz Otobüsü İskelesi ve Pendik Tren İstasyonu’na yaklaşık 15 kilometre mesafede konumlanan Sabiha Gökçen Havalimanı’na; Taksim’den 50 Kurtköy ve Kadıköy’den de 40 kilometrelik bir yolculuk sonucunda ulaşılabiliyor. Bu sebeple otobüs gibi toplu taşıma araçlarının yanında deniz otobüsü ve tren kullanarak da ulaşım sağlanabilen Sabiha Gökçen Havalimanı’na eğer aceleniz varsa araç kiralayarak veya taksi çağırarak da ulaşabilirsiniz.
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Taksim veya Kadıköy’e seyahat etmek isteyenler için ideal bir yol olan Havabüs otobüsleri gideceğiniz noktaya göre değişen bir ücrete de sahip. Havalimanı terminal binasının gelen katında çıkışın hemen karşısından kalkan ve üzerinde HAVATAŞ yazan beyaz otobüsler, havalimanından kalktıktan sonra direkt olarak Point Otel ve Taksim Divan Otel’in önüne gidiyor. 1. Levent, Dolapdere, Zincirlikuyu, Kavacık-FSM Köprüsü ve Taksim güzergâhlarında ilerleyen Havabüs otobüsleri, sabaha karşı 3’te başladığı seferlerine gece 1’de son veriyor. Yaklaşık 1,5 saat civarı süren bir yolculukla istediğiniz noktaya ulaşmanızı sağlayan bu otobüslerin bir diğer güzergâhı ise Kadıköy. Kadıköy Havabüsleri, rıhtımdaki İETT duraklarının önünden kalktıktan sonra Yeni Sahra, Tem bağlantılı yol ve Kadıköy güzergâhını takip ediyor. Sultanahmet’e gitmek için ise HAVATAŞ otobüsleriyle Kadıköy’e gittikten sonra Kadıköy-Eminönü vapuruna binerek Sirkeci durağına, oradan da tramvaya binerek Sultanahmet Meydanı’na ulaşabilirsiniz.
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan çıktıktan sonra kolaylıkla karşı yakaya geçerek Taksim’e ve diğer yakın ilçelere ulaşmanızı sağlayan İETT otobüsleri; E4 ve E3 otobüsleri ile Levent’e, E9 otobüsü ile Bostancı’ya, E10 otobüsü ile Kurtköy ve Kadıköy’e, E11 otobüsü ile Sultanahmet’e, E18 otobüsü ile Ümraniye ve Altunizade’ye, 16S Metrobüsü ile Uzunçayır’a, 132 numaralı otobüs ile Tepeören ve Kartal’a ve KM20 ile Pendik Metro’ya rahat bir ulaşım sunuyor. Gişelerden tek geçişlik olarak alabileceğiniz biletler ise gideceğiniz noktaya göre fiyat olarak değişkenlik gösteriyor. Öte yandan İstanbul’da daha uzun süre kalmayı planlıyorsanız, Mavi Kart veya İstanbul Kart alarak daha indirimli bir yolculuk yapma şansına da sahipsiniz.
Özel aracınızla en kısa ve rahat yoldan Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İstanbul’un şehir merkezine gitmek için öncelikle 1,5 kilometre uzaklıkta yer alan TEM otoyolunu veya E5 Karayolunu kullanmanız gerekiyor. Ardından gideceğiniz istikâmetin tabela ve göstergelerini kullanarak İstanbul’un hemen her yerine rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Öte yandan araç kiralamak isterseniz havalimanının terminalinde hizmet veren onlarca araç kiralama firması mevcut. Bu firmalardan öne çıkanları ise RentGo, Sixt, Hertz ve Enterprise.
Uber, özel ve paylaşımlı olmak üzere farklı türde hizmetlerinden yararlanabileceğiniz taksiler, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda günün 24 saati olmak üzere her gün hizmet veriyor. Terminalin dışına çıktığınızda denk geleceğiniz taksilerin genellikle havalimanı taksileri olduğunu belirtmekte de fayda var. Bunun anlamı ise havalimanı taksilerinin kilometre başına sabit bir fiyat uyguluyor olması. Yani hangi taksiye binerseniz binin, taksinin tekerlek boyu ne olursa olsun vereceğiniz ücret değişmiyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Taksim Meydanı’na taksi ile ulaşım ise trafiğin durumuna göre ortalama 1 saat sürüyor.