Üzgünüz, aradığınız kriterlere uygun uçuş bulunamadı.
Çanakkale'de en çok kullanılan toplu taşıma aracı belediye otobüsleriyle şehir merkezinden Çanakkale Havalimanı'na kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Minibüsler ve havalimanı servisleri maalesef şehir merkezinden havalimanına sefer düzenlemiyorlar. Belediye otobüsleriyle kent merkezinden havalimanına gitmekse ortalama 30 dakika sürüyor. Bunun yanı sıra taksi, araç kiralama ve transfer gibi ulaşım alternatiflerini de göz önünde bulundurabilirsiniz. Özellikle transfer seçeneği, Çanakkale'de şehir merkezinden havalimanına gitmek için sıklıkla kullanılıyor. Üstelik bu ulaşım alternatifleriyle şehir merkezi ile havalimanı arası ortalama 20 dakika sürüyor.
Çanakkale'de şehir içi ulaşımda minibüslerle birlikte en ekonomik ulaşım aracı olarak ön plana çıkan belediye otobüsleri, şehir merkezinden Çanakkale Havalimanı'na gitmek isteyen yolcular için de tek toplu taşıma aracı olarak ön plana çıkıyor. Uçak sefer saatinden en az 2 saat önce yola çıkan belediye otobüsleri, Çanakkale Büyükşehir Belediyesi tarafından işletiliyor. şehir merkezinden havalimanına otobüsler ile yapılan 17 kilometrelik yolculuk da ortalama 30 dakika sürüyor. Tabii yolcu yoğunluğu ve trafik durumu gibi etmenler sürenin kısalıp uzamasına neden olabiliyor. Belediye otobüslerinin sefer saatleri, nereden kalktıkları, durakları vb. konularda daha detaylı bilgi almak istiyorsanız, 444 17 17 numaralı telefondan Çanakkale Belediyesi'ni, 0286 217 58 90 numaralı telefondan da Çanakkale Belediyesi Araç Takip Merkezi'ni arayabilirsiniz.
Şehir merkezinden ya da Çanakkale'nin diğer ilçelerinden Çanakkale Havalimanı'na gitmek için taksileri kullanabilirsiniz. Özellikle uçağı kaçırma tehlikesiyle karşı karşıya kalanların sıklıkla başvurduğu ulaşım aracı olan taksi, kent merkezinden havalimanına yolcuları ortalama 20 dakikada götürüyor. Günün 24 saati aynı tarife üzerinden hizmet veren taksiler, herhangi bir taksi durağını aradığınız takdirde bulunduğunuz yere kadar geliyorlar. Dilerseniz de yola çıkıp boş bir taksiyi çevirerek havalimanına yolculuğunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Ancak, diğer şehirlere oranla taksi ücretleri ortalamanın biraz üzerinde olduğu için, havalimanına giderken taksicilerle pazarlık yapmanızda fayda var.
Çanakkale tatilinizi süresince belediye otobüslerini beklemek istemiyor, taksilere sürekli fazla para ödemek istemiyorsanız araç kiralama seçeneği sizin için en uygun ulaşım aracı olarak gözüküyor. Araç kiralayarak kentin farklı noktalarına kimseye bağlı kalmadan keşfe çıkabilirsiniz. Ayrıca şehir merkezinden havalimanına gitmek için iyi bir alternatif oluşturan araç kiralama seçeneği için, Çanakkale Havalimanı'nda bayisi bulunan firmalarla görüşebilirsiniz. Eğer araba kiraladığınız ya da kiralamayı düşündüğünüz firmanın havalimanında bayisi bulunmuyorsa, aracı havalimanında bırakma teklifinizi kabul etmeyebiliyor. Bu nedenle Çanakkale Havalimanı'nda bayisi bulunan araç kiralama firmalarını tercih etmenizi öneriyoruz. Hem şehir merkezinde hem de Çanakkale Havalimanı'nda bayisi bulunan ve en çok tercih edilen iki araç firması var; Avis ve Grup Rent A Car. Bunların dışında birkaç yerli araç kiralama firması daha bulunuyor. Siz de bu firmalardan size en uygun teklif vereni seçerek yolculuğunuzun keyfini çıkarabilirsiniz.
Şehir merkezinden Çanakkale Havalimanı'na gitmek için iki farklı transfer hizmeti bulunuyor. Bunlardan ilki, konakladığınız otelin sağladığı havalimanı transfer hizmeti. Diğeri ise genelde araç kiralama firmalarının sunduğu fakat bazen yalnızca transfer hizmeti veren firmaların da sağladığı havalimanı transfer hizmeti. Konakladığınız otelin havalimanı transfer hizmetinden yararlanmak istiyorsanız, dönüş tarihinizden bir gün önce otel yetkililerine uçağınızın saat kaçta hareket edeceğini bildirmeniz gerekiyor. Buna göre yetkililer size şoförlü bir araç ayarlıyorlar ve uçuş saatinizden en az 1 saat önce havalimanında oluyorsunuz. Diğer havalimanı transfer hizmeti ise araç kiralama mantığıyla oldukça benzer. Havalimanı transfer hizmeti veren firmalara giderek, kaç kişi olduğunuzu, uçağınızın saat kaçta hareket edeceğini bildiriyorsunuz, onlar da size en uygun teklifleri sıralıyorlar. Bu teklifler arasından bir tanesini seçerek şehir merkezinden Çanakkale Havalimanı'na olan yolculuğunuzu tamamlayabiliyorsunuz. 17 kilometrelik mesafenin ortalama 20 dakikada katedildiği transfer hizmetinde eğer kalabalık bir grupsanız, araç yerine otobüs de talep edebiliyorsunuz. Tabii fiyat da ona göre artıyor. Faka en fazla 4 kişinin yapacağı bir havalimanı transfer işleminde yolculuk ücreti 40 TL'den başlıyor. Taksi ve araç kiralama seçeneklerinden daha ekonomik olması, Çanakkale'de şehir merkezinden havalimanına gitmek isteyen yolcular tarafından transfer hizmetinin sıklıkla kullanılmasına sebep oluyor.
1995 senesinde hem sivil hem de askeri kategoride hizmet vermeye başlayan Çanakkale Havalimanı'nın 1200 metrekare büyüklüğünde terminal binası bulunuyor. Hem yurt içi hem de yurt dışı uçuşlarının yapıldığı havalimanında 2008 senesinde yeni terminal ve apron inşasına başlatılarak bölgeler genişletilmiş ve daha verimli hale getirilmiş. 2010 senesinde ise ARFF binasının inşasına başlanmış ve 2011'de tamamlanarak hizmete açılmış. Marmara Bölgesi'nin en işlek havalimanlarından biri olan Çanakkale Havalimanı ile şehir merkezi arasında 17 kilometre mesafe bulunuyor. Haftanın her günü saat 23:40'da AnadoluJet firması Ankara'da Çanakkale'ye ve saat 06.10'da Çanakkale'den Ankara'ya, Onur Air firması saat 23:20'de İstanbul'dan Çanakkale'ye ve Borajet firması da saat 07.10'da Çanakkale'den İstanbul'a sefer düzenliyor. Bunlara ek olarak Türkiye'nin ve dünyanın çoğu bölgesinden Çanakkale'ye İstanbul ya da Ankara aktarmalı uçuşlar düzenleniyor. Son 4 yılda Çanakkale Havalimanı'nda ziyaretçi sayısı düzenli olarak artıyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde iç hatlar terminali 206 bin yolcu, dış hatlar terminali de 13 bin yolcu tarafından kullanılmış.
Toplu taşıma araçları ile ulaşamayacağınız yer sayısının neredeyse sıfır olduğu İzmir’de şehir içi ulaşım ağı o kadar geniş ve gelişmiş ki Türkiye’nin hatta dünyanın sayılı yerleri arasında gösteriliyor. ESHOT otobüsleri, İzdeniz, İzban ve İzmir Metro gibi çok sayıda farklı toplu taşıma aracı ile tüm yolcularını başarıyla gitmek istedikleri yerlere ulaştırmayı başaran İzmir’de en dikkat çekici noktalardan biri ise bu farklı seçeneklerin tümüne ortak bir kart ile binilebiliyor olunması. Konaklayacağınız süreye göre alabileceğiniz Bilet 35, aylık bilet ve İzmirim Kart ile tüm bu ulaşım hizmetlerinden zahmetsizce yararlanabileceğiniz İzmir’de Urla gibi şehir merkezinden uzak ilçelere normal tarifeden biraz daha fazla bir ulaşım ücreti kesilse de merkeze yakın ilçelerin tümüne aynı fiyat tarifesi uygulanıyor. Kredi kartınız vasıtasıyla nerede olursanız olun kartınıza online olarak para yükleyebildiğiniz İzmir’de hangi toplu taşıma aracına binerseniz binin sabit bir fiyat tarifesinden yararlanabiliyor ve 90 dakika içerisinde yaptığınız hiçbir aktarmada ekstra bir ücret ödemiyorsunuz. Fakat bu 90 dakikalık aktarma uygulamasını Bilet 35 kartları ile kullanamayacağınızı belirtmekte fayda var. Bilet 35 kartları, genellikle şehirde birkaç gün veya birkaç hafta konaklayacak turistler tarafından kullanılıyor ve kullanıldığı ilk andan itibaren 35 gün boyunca geçerliliğini sürdürüyor. Size belirli bir sayıda toplu taşıma aracı kullanma imkânı sağlayan Bilet 35 kartları tüm gişelerden kolaylıkla temin edilebiliyor. Öte yandan gece geç vakitlerde de ulaşım imkânı sağlayan İzmir’de, bazı güzergâhlar arasında “Baykuş” adı verilen toplu taşıma araçları yer alıyor. Baykuşlar her ne kadar normal tarifenin iki katı kadar ücret talep etseler de geç vakitlerde sizi fahiş taksi fiyatlarından kurtarabiliyor.
İzmir’in şehir merkezine 18 kilometre uzaklıkta konumlanan Adnan Menderes Havalimanı’nda yolcuların şehir merkezine ulaşabilmesini sağlayan çok sayıda toplu taşıma aracı ve özel ulaşım aracı mevcut. ESHOT otobüsleri, Havaş, İzmir Metro, İzban ve İzdeniz olarak sıralayabileceğimiz bu toplu taşıma araçlarını kullanmak istemediğiniz takdirde özel taşıma araçlarından da yararlanabiliyorsunuz. Daha hızlı ve daha konforlu bir yolculuk fırsatı sunan özel taşıma araçları ise taksi ve araç kiralama olarak karşımıza çıkıyor. Adnan Menderes Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım, trafiğin durumuna göre yaklaşık 20 ila 25 dakika sürüyor. İş çıkışı saatlerinde ve hafta sonlarında uzayabilen bu yolculuk süresini ise İzban kullanarak kısaltabiliyorsunuz.
İzmir’deki en aktif toplu taşıma aracı olarak nitelendirebileceğimiz ve şehrin hemen her noktasına konumlanan duraklarıyla istediğiniz yere rahatça gitmenizi sağlayan ESHOT otobüslerine, havalimanının geliş terminalinden çıktığınızda rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Gitmek istediğiniz yer Karşıyaka ve Mavişehir istikâmeti ise 200 numaralı otobüse, Alsancak Cumhuriyet Meydanı ise 202 numaralı otobüse ve Bornova, Metro ve Otogar durakları ise 204 numaralı otobüse binmeniz gerekiyor. Günün 24 saati çalışan bu otobüs hatları sayesinde Adnan Menderes Havalimanı’ndan şehir merkezine rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz.
Her ne kadar ESHOT otobüslerinden daha pahalı olsa da dakikliği ve hızıyla dikkatleri üzerine çeken Havaş otobüsleri taksiye para vermek istemeyenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Havalimanından Alsancak’a direkt olarak giden Havaş otobüsleri, sabah 08:40’tan sabaha karşı 03:30’a kadar saatte bir olmak üzere hizmet veriyor. Alsancak’taki son durağı Swissotel Büyük Efes Oteli olan Havaş otobüsleri, Adnan Menderes Havalimanı’ndan başlayarak sırasıyla Gaziemir, Karabağlar, Yeşildere, Kahramanlar, Basmahane ve Çankaya rotasını izliyor. Havalimanından Alsancak’a yaklaşık 1 saatte gitmenizi sağlayan Havaş otobüsleri ile aynı zamanda Aydın ve Manisa gibi çevre illere de ulaşabiliyorsunuz.
Direkt olarak veya aktarmalı bir şekilde şehrin dilediğiniz her noktasına varmanızı sağlayan İzban ve İzmir Metro, trafikte vakit kaybetmeden hızlı ve konforlu bir şekilde seyahat etmek isteyenler için en ideal tercih. ESHOT otobüsleri gibi İzmir’in en popüler toplu taşıma araçlarından biri olan İzban’a havaalanından da rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. İzmir’in en uzak ilçelerine dahi ulaşabilmenizi sağlayan ve Gaziemir, Alsancak, Halkapınar, Şirinyer, Bayraklı, Menderes, Torbalı gibi yerlere giderken kullanabileceğiniz İzban, seferlerine saat 05:20’de başlayıp gece 01:20’de son veriyor. Hatay, Kemeraltı, Konak ve Çankaya gibi daha merkezi yerlere ulaşmanızı sağlayan İzmir Metro’nun seferleri ise haftanın 7 günü boyunca sabah 06:00’dan başlayıp gece 00:20’ye kadar devam ediyor. Havalimanından şehir merkezine gitmek istediğinizde ise Aliağa-Menemen istikâmetindeki İzban’a binerek Sarnıç, Gaziemir, Esbaş, Semt Garajı, Şirinyer, Kemer duraklarından sonra Alsancak’a ulaşabiliyorsunuz.
Eğer zamanınız kısıtlıysa veya tek başınıza seyahat etmek istiyorsanız sizler için en ideal ulaşım aracı taksi. Havalimanı bünyesinde çalışan taksilerden birine binerek sabit fiyat tarifesinin verdiği avantajdan yararlanarak hangi taksiye binerseniz binin aynı ücreti ödüyorsunuz. Adnan Menderes Havalimanı’na inişinizi gerçekleştirdikten sonra terminalin dışında 7 gün ve 24 saat boyunca hizmet veren havalimanı taksilerinden birine binerek trafiğin durumuna göre yaklaşık 20-25 dakikada şehir merkezine ulaşabiliyorsunuz.
Şehirde daha uzun süre kalacaklar veya sürekli ve hızlı olarak seyahat etmesi gerekenler için ise en ideal tercih araç kiralamak. Önceden rezervasyon yaptırdığınızda siz havalimanına indiğinizde kapıda sizi bekleyecek olan aracınızı terminal içerisinde hizmet veren yerli ve yabancı birçok farklı firmadan temin edebiliyorsunuz. Adnan Menderes Havalimanı içerisinde yer alan başlıca araç kiralama firmalarını ise Sixt, Europcar, Avro Rent a Car, Trendcar, Garenta, Circular, Duray, Windy Car, Erboy, Avis, Budget, Pappilion, Rent Go ve Enterprise olarak sıralayabiliriz.