Üzgünüz, aradığınız kriterlere uygun uçuş bulunamadı.
Ulaşım ağı oldukça gelişmiş olan Amsterdam'da havalimanına gitmek için kullanabileceğini birçok alternatif bulunuyor Tren, belediye otobüsü ve shuttle servis, hızlı, güvenilir ve ekonomik ulaşım hizmeti sağlıyorlar. Toplu taşıma araçları dışında taksi, araç kiralama ya da transfer hizmetlerinden bir tanesini de tercih edebilirsiniz. Tüm bunların dışında, Amsterdam Schiphol Havalimanı'na ulaşmak için çoğu ülkede bulunmayan alternatif bir ulaşım şekli bulunuyor; bisiklet. Şehir merkezinden kiralayacağınız bisikletle ortalama 50 - 60 dakikada Amsterdam Schiphol Havalimanı'na ulaşabilirsiniz.
Şehir merkezinden havalimanına giden en hızlı ulaşım aracı olan trenle ortalama 15 - 20 dakika içerisinde Amsterdam Schiphol Havalimanı'na ulaşabilirsiniz. Schiphol Tren İstasyonu'nda indikten sonra havalimanına gitmek ise yürüyerek yalnızca 6 dakika. Günün 2 saati hizmet veren trenler, gece ve gündüz olmak üzere iki hatta ayrılıyor. Gündüz hattı saat 06:00 - 00:00 saatleri arasında hizmet veriyor ve her 10 dakikada bir sefer düzenleniyor. 00:00'dan 06:00'ya kadarsa gece hattı devreye giriyor ve seferler saat başına düşüyor. Şehir merkezindeki duraklardan bulunan sarı bilet makinelerinden tren biletinizi temin edebilirsiniz. Eğer ikinci vagonda yolculuk etmek istiyorsanız 4.20 avro (30 TL), 1. sınıf bilet almak istiyorsanız da 7.10 avro (51 TL) bilet parası ödemeniz gerekiyor. Ayrıca, kredi kartı ile yapılan işlemlerde 0.50 avro (2.50 TL) işlem ücreti alınıyor. 0 - 4 yaş arası çocuklar trende ücretsiz yolculuk edebilirken, 4 - 11 yaş arası çocuklar içinse 2.50 avroya (18 TL) Railrunner bileti alınabiliyor.
Trende olduğu gibi belediye otobüsünde de gece ve gündüz olmak üzere iki ayrı hat çalışıyor. Gündüz hattında çalışan 197 ve 370 numaralı otobüsler her 15 dakikada bir geçiyor. Gece hattında çalışan 97 ve 358 numaralı otobüslerse saat başı sefer düzenliyor. Otobüs ile şehir merkezinden Amsterdam Schiphol Havalimanı'na gitmek ortalama 30 - 40 dakika sürüyor. Tek yön için otobüs bileti fiyatı 4 avro (29 TL). Tabii OV-chipkaart, Amsterdam Travel Ticket veya I Amsterdam Card'la da otobüsleri kullanabilirsiniz.
Shuttle Servis Toplu taşıma hizmetlerinden bir diğer olan shuttle servisle de şehir merkezinden havalimanına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Connexxion firması, şehirde bulunan 100'den fazla otelle anlaşmalı olarak Amsterdam Schiphol Havalimanı - şehir merkezi güzergahında yolcu taşıyor. Shuttle servisler her yarım saatte bir hareket ediyor. Tek yön için bilet fiyatı 17 avro (122 TL) iken, gidiş - dönüş bilet fiyatı ise 27 avro (193 TL). Shuttle servislerle yolcu yoğunluğuna göre ortalama 45 - 50 dakikada havalimanına ulaşabilirsiniz. Dilerseniz internet üzerinden rezervasyon yapma imkanınız da bulunuyor.
Genellikle kalabalık grupların veya uçağı kaçırma tehlikesiyle karşı karşıya olanların kullandığı taksiler, günün 24 saati hizmet veriyorlar. Şehir merkezinden ortalama 40 - 50 avro (286 - 358 TL) fiyatla Amsterdam Schiphol Havalimanı'na gidebilirsiniz. Nakit ya da kredi kartı ile ödeyebileceğiniz ücretinizde eğer erken rezervasyon yaparsanız indirme de gidilebiliyor. Şehir merkezi ile havalimanı arasındaki 15 kilometrelik yol taksi ile ortalama 30 - 35 dakika sürüyor.
Ulaşım derdini düşünmek istemeyenler genellikle araç kiralama formülünü seçiyorlar. Eğer bütçeniz de uygunsa, şehir merkezinde bulunan Avis, Alamo, Sixt, Hertz gibi dünyaca ünlü firmaların bir tanesinden aracınızı kiralayabilirsiniz.
Konakladığınız otelin transfer hizmetinin olup olmadığını otel yetkililerinden veya Booking.com üzerinden öğrenebilirsiniz. Eğer transfer hizmeti veriliyorsa ve fiyatı da sizin için uygunsa, dileseniz internet üzerinden, dilerseniz de direkt otel yetkilileriyle konuşarak rezervasyonunuzu yapabilirsiniz.
Amsterdam'da kullanılan alternatif ulaşım aracı bisikletle şehrin tüm noktalarına gidebileceğiniz gibi kent merkezinden Amsterdam Schiphol Havalimanı'na gidebilirsiniz. Yalnızca bisiklet kullanıcıları için kullanıma açık olan özel bisiklet yolundan ortalama 50 - 60 dakika içerisinde havalimanına varmış olursunuz. Günlük ortalama 10 avro (71 TL) olan bisiklet kiraları, kiralayacağınız gün sayısı arttıkça daha makul seviyeler düşebiliyor.
2003 senesinde inşa edilen ve dünyanın en büyük havalimanlarından bir tanesi olan Schiphol Havalimanı, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunuyor. Yılda 50 milyonu aşkın ziyaretçinin durak noktası olan havalimanına dünyanın neredeyse her yerinden ulaşmak mümkün. Türkiye'den de Pegasus Havayolları ve Türk Hava Yolları, aktarmalı ve aktarmasız seferler düzenliyor. Amsterdam Schiphol Havalimanı ile şehir merkezi arasında 15 kilometrelik bir mesafe bulunuyor.
Türkiye’de turizm denildiğinde akla gelen ilk şehirlerden biri olan Antalya’da şehir içi ulaşım da bir o kadar gelişmiş durumda. Turistlerin her noktaya rahatça ulaşması için birçok farklı ulaşım aracı sunan Antalya’da şehir içi ulaşımda en sık kullanılan araç ise Antobüs adlı halk otobüsleri. Öte yandan Antray tramvayları, Nostalji Tramvayı, taksiler, deniz otobüsleri, araç kiralama seçenekleri ve çeşitli transfer araçlarıyla taşımacılık hizmeti veren Antalya’da dilediğiniz her noktaya aktarma yapmadan ulaşma şansına sahipsiniz. Turistler tarafından sıklıkla kullanılan Nostalji Tramvayı; Zerdalilik – Işıklar 1 – Işıklar 2 – Belediye - Üç Kapılar - Kale Kapısı - Cumhuriyet Meydanı – Selekler - Meslek Lisesi ve Barbaros güzergâhında ilerledikten sonra son durak olan Müze’ye ulaşıyor. Antray adlı tramvay hattının uzunluğu ise 11 kilometre ve bu hat üzerinde toplam 16 adet durak mevcut. Hafif raylı sistem olarak da adlandırılan Antray’ın yanında Antobüsler de konforlu bir ulaşım hizmeti sunma konusunda oldukça iddialı. Antalya ve Kemer arasında yolculuk yapmak isteyenlerin en sık tercih ettiği ulaşım aracı ise deniz otobüsleri. Antalya’daki toplu taşıma hizmetlerinden yararlanmak için hemen her gişeden rahatça alabileceğiniz Antalya Kart’a ihtiyacınız oluyor. Fakat Antalya’da kısa bir süre kalacaksanız kullan-at kartlardan da faydalanabiliyorsunuz. Ama uzun süreli konaklamalarda bu bahsi geçen kartı edinmenizde fayda var zira bu kartlar sayesinde yaptığınız aktarmalarda çeşitli indirimlerden yararlanabiliyorsunuz. Kullan-at kartlarla ise aktarma yapmak ne yazık ki mümkün değil. 800 ve 600 numaralı havalimanı hatlarında ise çift bilet uygulaması olduğunu da hemen belirtelim.
Antalya Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmak için kullanabileceğiniz birçok yol mevcut. HAVAŞ otobüsleri, Antobüs, taksi, Antray tramvayları, araç kiralama ve transfer araçları gibi ulaşım yöntemlerinden herhangi birini seçerek 20 dakika gibi kısa bir sürede şehir içine ulaşabiliyorsunuz.
Muratpaşa’da konumlanan Antalya Havalimanı, gerek şehir merkezine gerekse turistik merkezlere ulaşımda birçok seçenek sunuyor ziyaretçilerine. Antalya Havalimanı’na indikten sonra ister belediye otobüsleriyle ister havalimanı servisleriyle gitmek istediğiniz her noktaya rahatlıkla ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Şehir içi belediye otobüslerinin yanında Antalya Otobüs Terminali’nden Konyaaltı, Finike, Manavgat, Kemer ve Kaş gibi ilçelere hareket eden otobüsler vasıtasıyla dilediğiniz her noktaya gitmeniz mümkün. Öte yandan araç kiralama, taksi ve transfer seçenekleriyle de zahmetsiz bir şekilde turistik merkezlere gidebiliyorsunuz.
Şehir içi ulaşımda da sıklıkla tercih edilen toplu taşıma araçlarının başını çeken Antobüs, havalimanından şehir içine gitmek için kullanılan araçlar arasında da en popüler olanı. Eğer şehir içine gitmek için aceleniz yoksa biraz bekleyerek yararlanabileceğiniz Antobüsler sayesinde oldukça ekonomik bir şekilde ulaşımınızı gerçekleştirebiliyorsunuz. Antalya Havalimanı’ndan şehir içine ulaşımı sağlayan 2 farklı Antobüs mevcut. Bunlardan ilki olan 600 numaralı hat Antalya Şehir Otogarı’na doğru hareket ediyor. 600 numaralı otobüsü kullandığınız takdirde Aspendos Bulvarı, Mevlana Caddesi, Yüzüncü yıl Bulvarı ve Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi güzergâhında ilerleyebiliyorsunuz. Geceleri sadece 01.15 ve 03:45’te çalışan Antobüsler, sabah saat 6’dan sonra her yarım saatte bir olmak üzere harekete geçiyor. 800 numaralı diğer hat ise Sarısu’ya ulaşmanızı mümkün kılıyor. Barınaklar Bulvarı’nda ilerleyen ve Eski Mezarlık’tan sonra AKM Migros’a gelen 800 numaralı otobüs son olarak Sarısu’ya varıyor.
Havalimanı ve şehir merkezi arasında çalışan HAVAŞ otobüsleri iç hatlar terminalinin önünden kalktıktan sonra Sakarya Parkı – Otogar – Akdeniz Üniversitesi ve Kemer Otobüs Durağı güzergâhında ilerliyor. Öte yandan Kemer, Konyaaltı, Finike, Manavgat ve kaş gibi noktalara ulaşmak için Antalya’nın merkezinden hareket eden özel turları tercih edecek olursanız onlar da bu ulaşım hizmetini sağlayabiliyorlar.
Tramvay kadar hızlı olmasının yanında oldukça da hesaplı bir şekilde ulaşım hizmeti sunan ve düzenli seferleriyle beğeni toplayan Antray, Antalya Havalimanı’nda da hizmet veriyor. Expo-Fatih tramvayları sayesinde oldukça cüzi bir ücretle ulaşımınızı sağlayabileceğiniz ve Antalya Havalimanı’nda da durağı bulunan Antray sayesinde Expo veya Fatih yönüne doğru giderek Aksu, Meydan, Doğu Garajı, Muratpaşa, Emniyet ve Otogar gibi merkezi istasyonlara ulaşabiliyorsunuz.
Uçağı gece geç saatlerde Antalya Havalimanı’na ulaşanlar ve toplu taşıma araçlarını sevmeyenler için hayat kurtarıcı olabilen taksiler, oldukça hızlı ve konforlu bir ulaşım hizmeti veriyor. Şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta konumlanan havalimanından şehir içine taksiyle gitmek ise oldukça ucuz. Konyaaltı, Kemer, Manavgat, Finike ve Kaş gibi turistik ilçelere de taksiyi paylaşımlı olarak kullandığınız takdirde toplu taşımadan daha ucuz bir şekilde ulaşma şansına sahipsiniz.
Yerli ve yabancı birçok araç kiralama firmasına ev sahipliği yapan Antalya Havalimanı, araç kiralamak isteyen ziyaretçilerine birçok farklı seçenek sunabiliyor. Öte yandan ön rezervasyon yaptırdığınız takdirde çeşitli indirimlerden yararlanabileceğiniz gibi siz inişinizi gerçekleştirdiğinizde kiralık aracınız da hazır bir şekilde sizi bekliyor. Özellikle uzun süreli konaklamalarda oldukça ekonomik olabilen araç kiralama seçeneği ile toplu taşıma araçlarını veya taksileri beklemeden dilediğiniz her noktaya rahatça seyahat edebiliyorsunuz. Çevre il ve ilçeleri de gezmek isteyenler için biçilmiş kaftan olan kiralık araçlara ise Antalya Havalimanı’ndan ofisi bulunan Avis, Hertz, Budget, Alamo ve Europcar gibi firmalardan ulaşabiliyorsunuz.
Taksi ve araç kiralama seçeneklerine ek olarak aynı konfor ve hızda seyahat etmenizi sağlayan bir başka özel ulaşım aracı ise transfer araçları. Antalya’ya gitmeden önce internet üzerinden kendinize uygun bir araç seçtikten sonra rezervasyon yaptırarak dilediğiniz her noktaya gitmenizi sağlayacak transfer araçlarına Akdeniz Transfer ve Belek Transfer gibi güler yüzlü hizmet sunan ve uygun fiyat tarifeleriyle taşımacılık hizmeti veren firmalardan ulaşabiliyorsunuz. Öte yandan bir otelde konaklayacaksanız, konaklayacağınız otel ile iletişime geçip eğer varsa bir transfer aracı da talep edebiliyorsunuz.