Brükselİzmir

BrükselİzmirInvalid date
Aramayı Değiştir
Gidiş
Varış
Fiyat Grafiği

En Ucuz Brüksel - İzmir Uçak Biletleri

Sonuç Bulunamadı

Üzgünüz, aradığınız kriterlere uygun uçuş bulunamadı.

En Ucuz İzmir - Brüksel Uçak Biletleri

Sonuç Bulunamadı

Üzgünüz, aradığınız kriterlere uygun uçuş bulunamadı.

Şehir Merkezinden Brüksel Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Belçika’nın başkenti, Avrupa’nın en gelişmiş şehirlerinden Brüksel’de şehir içi ulaşım çoğunlukla tren ve otobüslerle sağlanıyor. Brüksel’de şehrin çok sayıda noktasına aktarmasız ulaşım hizmeti veren tren ve otobüslerle Brüksel Havalimanı’na kısa sürede ulaşabiliyorsunuz. Toplu ulaşım araçlarının kullanım oldukça yaygın ancak taksiye binmeyi ya da özel araçla seyahat etmeyi tercih edenler de oluyor. Nitekim şehir merkezine 20 – 25 dakika mesafedeki Brüksel Havalimanı’na gitmek için de tren ve otobüsü tercih edebilirsiniz. Daha rahat bir yolculuk içinse taksiye binmek ya da araç kiralamak en ideali.

Toplu Ulaşım Araçları

Tren

Brüksel Havalimanı’nın zemin katındaki tren istasyonundan, Brüksel şehir merkezinin yanı sıra çevre şehirlere de ulaşım sağlanabiliyor. Şehirdeki tren istasyonu ağında Kuzey istasyonu, Merkez istasyon ve Midi istasyonlar birbirine bağlı olarak hizmet veriyor. Kuzey ve Midi istasyonları daha çok çevre şehirlere hizmet verirken, Merkez istasyon ise Brüksel’in merkezinde bulunuyor ve havalimanına ulaşım buradan sağlanıyor.

Otobüs

Merkez istasyonu ve yakınlarında yer alan otobüs duraklarından her yarım saatte bir havalimanı yönüne giden otobüsler geçiyor. Bölgeler arası hizmet veren bazı otobüslerin de durak noktası olan bu yerden havalimanına rahatlıkla ulaşım sağlanıyor.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Şehir içinde bisiklet kullanımı oldukça yaygın olduğu gibi bisikletin alternatifi olarak da metro, otobüs ve tren gibi toplu taşıma araçları alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Taksilerin kullanımı merkezi yerlerden ziyade havalimanı gibi uzak mesafedeki yerlere gitmek için tercih ediliyor. Siz de eşyalarınız ağırsa ve toplu taşıma araçlarını kullanmak sizin için külfet olacaksa ya da uçağı kaçırmamak için acele etmeniz gerekiyorsa kesinlikle havalimanına varmak için taksiyi tercih edebilirsiniz.
Şehir merkezinde pek çok taksi durağı var ve günün her saatinde hemen bir taksi bulmak mümkün. Her şehirde olduğu gibi Brüksel’de de taksiye binilen noktaya göre havalimanına ulaşım ücreti değişiklik gösterebiliyor ve taksiler çoğunlukla taksimetreyle hizmet veriyor. Öte yandan terminalden şehir merkezine sadece Sympa Tax, Taxis Carolo Rapid Tax, Ideal Tax ve Taxi Europe’a ait taksiler hizmet verirken şehir merkezinden terminale gitmek için daha fazla seçeneğiniz var. Ancak taksi tercihinde lisanslı olup olmamalarına dikkat etmek gerekiyor. Lisanslı taksilerde belli bir logo bulunuyor, dolayısıyla bir taksinin lisanslı olup olmadığı rahatlıkla anlaşılabiliyor.

Araç Kiralama

Yabancı bir ülkeye gidiyorsanız, özellikle ilk seferinizse her şeyi önceden planlamak iyi olabiliyor. Belki işler planladığınız gibi gitmeyebilir ancak özellikle kalacak yer ve şehir içi ulaşım konularında önceden biraz araştırma yapmakta fayda var. Eğer Brüksel’de araç kiralayacaksanız bütçenize en uygun araç kiralama firmasını ararken zaman kaybetmemek için önceden ufak çaplı bir firma araştırması yapabilirsiniz. Kısa süreli araç kiralama, uzun süreli araç kiralama, fiyatlandırma ve kullanım koşulları vb. konularda önceden detaylı bilgi almak hemen zaman kazandırır hem de işleri sizin için biraz daha kolaylaştırır.

Brüksel Havalimanı Hakkında

Şehir merkezinin 11 kilometre kuzeydoğusunda yer alan ve konumu itibariyle şehir merkezine ortalama 20 – 25 dakikalık mesafedeki Brüksel Havalimanı’nda sadece bir terminal bulunuyor. Türkiye’de Türk Hava Yolları ve Pegasus Brüksel Havalimanı’na seferler düzenliyor ve yolculuk 3,5 saat sürüyor.
Brüksel Havalimanı içerisinde duty free mağazası, döviz bürosu, restoran, kafe, alışveriş mağazası, market ve dinlenme alanı gibi hizmetler sunuluyor. Terminal içerisindeki yürüyen merdivenler, asansörler ve rampalarla engelliler de rahatlıkla ulaşım sağlayabiliyor. Öte yandan ATM vb. birçok hizmet havalimanında mevcut. Terminal çıkışlarında otobüs, tren, taksi gibi çeşitli ulaşım seçenekleri bulunduğu gibi, havalimanı gelen yolcu salonunda yer alan bilgi alma ve danışma masası, 06.00 – 21.00 saatleri arasında hizmet veriyor.
Brüksel’deki bir diğer havalimanı ise Charleroi ancak şehir merkezine 42 km mesafede olması dolayısıyla özellikle turistler tarafından pek tercih edilmiyor. Ayrıca Brüksel Havalimanı’ndan şehir merkezine mesafenin daha kısa olmasının yanı sıra ulaşım yöntemleri de çeşitlilik gösteriyor. Öyle ki Brüksel Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım en fazla yarım saat sürüyor ve araç kiralama ile taksiye binme gibi alternatiflerin yanı sıra birçok toplu ulaşım aracı hizmet veriyor.
Şehir merkezine 11 km mesafedeki havalimanından 15 dakika aralıklarla tren seferlerinin düzenlenmesine ek olarak günün hemen hemen her saatinde yarım saat aralıklarla şehir merkezine ulaşımı kolaylaştıran otobüsler var. Ayrıca turistlerin şehir içi ulaşımda toplu taşıma araçlarını rahatlıkla kullanabilmeleri için özel olarak hazırlanmış Brüksel Kart hizmeti mevcut. 24, 48 ve 72 saatlik olarak üç çeşidi bulunan Brüksel Kart ile aldığınız kartın süresi boyunca toplu ulaşım araçlarından sınırsız faydalanabilir ve pek çok müzeyi ücretsiz gezebilirsiniz.

İzmir’de Ulaşım Hakkında

Toplu taşıma araçları ile ulaşamayacağınız yer sayısının neredeyse sıfır olduğu İzmir’de şehir içi ulaşım ağı o kadar geniş ve gelişmiş ki Türkiye’nin hatta dünyanın sayılı yerleri arasında gösteriliyor. ESHOT otobüsleri, İzdeniz, İzban ve İzmir Metro gibi çok sayıda farklı toplu taşıma aracı ile tüm yolcularını başarıyla gitmek istedikleri yerlere ulaştırmayı başaran İzmir’de en dikkat çekici noktalardan biri ise bu farklı seçeneklerin tümüne ortak bir kart ile binilebiliyor olunması. Konaklayacağınız süreye göre alabileceğiniz Bilet 35, aylık bilet ve İzmirim Kart ile tüm bu ulaşım hizmetlerinden zahmetsizce yararlanabileceğiniz İzmir’de Urla gibi şehir merkezinden uzak ilçelere normal tarifeden biraz daha fazla bir ulaşım ücreti kesilse de merkeze yakın ilçelerin tümüne aynı fiyat tarifesi uygulanıyor. Kredi kartınız vasıtasıyla nerede olursanız olun kartınıza online olarak para yükleyebildiğiniz İzmir’de hangi toplu taşıma aracına binerseniz binin sabit bir fiyat tarifesinden yararlanabiliyor ve 90 dakika içerisinde yaptığınız hiçbir aktarmada ekstra bir ücret ödemiyorsunuz. Fakat bu 90 dakikalık aktarma uygulamasını Bilet 35 kartları ile kullanamayacağınızı belirtmekte fayda var. Bilet 35 kartları, genellikle şehirde birkaç gün veya birkaç hafta konaklayacak turistler tarafından kullanılıyor ve kullanıldığı ilk andan itibaren 35 gün boyunca geçerliliğini sürdürüyor. Size belirli bir sayıda toplu taşıma aracı kullanma imkânı sağlayan Bilet 35 kartları tüm gişelerden kolaylıkla temin edilebiliyor. Öte yandan gece geç vakitlerde de ulaşım imkânı sağlayan İzmir’de, bazı güzergâhlar arasında “Baykuş” adı verilen toplu taşıma araçları yer alıyor. Baykuşlar her ne kadar normal tarifenin iki katı kadar ücret talep etseler de geç vakitlerde sizi fahiş taksi fiyatlarından kurtarabiliyor.

Adnan Menderes Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

İzmir’in şehir merkezine 18 kilometre uzaklıkta konumlanan Adnan Menderes Havalimanı’nda yolcuların şehir merkezine ulaşabilmesini sağlayan çok sayıda toplu taşıma aracı ve özel ulaşım aracı mevcut. ESHOT otobüsleri, Havaş, İzmir Metro, İzban ve İzdeniz olarak sıralayabileceğimiz bu toplu taşıma araçlarını kullanmak istemediğiniz takdirde özel taşıma araçlarından da yararlanabiliyorsunuz. Daha hızlı ve daha konforlu bir yolculuk fırsatı sunan özel taşıma araçları ise taksi ve araç kiralama olarak karşımıza çıkıyor. Adnan Menderes Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım, trafiğin durumuna göre yaklaşık 20 ila 25 dakika sürüyor. İş çıkışı saatlerinde ve hafta sonlarında uzayabilen bu yolculuk süresini ise İzban kullanarak kısaltabiliyorsunuz.

Toplu Taşıma Araçları (ESHOT Otobüsleri, Havaş, İzban, İzmir Metro)

ESHOT Otobüsleri

İzmir’deki en aktif toplu taşıma aracı olarak nitelendirebileceğimiz ve şehrin hemen her noktasına konumlanan duraklarıyla istediğiniz yere rahatça gitmenizi sağlayan ESHOT otobüslerine, havalimanının geliş terminalinden çıktığınızda rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Gitmek istediğiniz yer Karşıyaka ve Mavişehir istikâmeti ise 200 numaralı otobüse, Alsancak Cumhuriyet Meydanı ise 202 numaralı otobüse ve Bornova, Metro ve Otogar durakları ise 204 numaralı otobüse binmeniz gerekiyor. Günün 24 saati çalışan bu otobüs hatları sayesinde Adnan Menderes Havalimanı’ndan şehir merkezine rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz.

Havaş Otobüsleri

Her ne kadar ESHOT otobüslerinden daha pahalı olsa da dakikliği ve hızıyla dikkatleri üzerine çeken Havaş otobüsleri taksiye para vermek istemeyenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Havalimanından Alsancak’a direkt olarak giden Havaş otobüsleri, sabah 08:40’tan sabaha karşı 03:30’a kadar saatte bir olmak üzere hizmet veriyor. Alsancak’taki son durağı Swissotel Büyük Efes Oteli olan Havaş otobüsleri, Adnan Menderes Havalimanı’ndan başlayarak sırasıyla Gaziemir, Karabağlar, Yeşildere, Kahramanlar, Basmahane ve Çankaya rotasını izliyor. Havalimanından Alsancak’a yaklaşık 1 saatte gitmenizi sağlayan Havaş otobüsleri ile aynı zamanda Aydın ve Manisa gibi çevre illere de ulaşabiliyorsunuz.

İzban ve İzmir Metro

Direkt olarak veya aktarmalı bir şekilde şehrin dilediğiniz her noktasına varmanızı sağlayan İzban ve İzmir Metro, trafikte vakit kaybetmeden hızlı ve konforlu bir şekilde seyahat etmek isteyenler için en ideal tercih. ESHOT otobüsleri gibi İzmir’in en popüler toplu taşıma araçlarından biri olan İzban’a havaalanından da rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. İzmir’in en uzak ilçelerine dahi ulaşabilmenizi sağlayan ve Gaziemir, Alsancak, Halkapınar, Şirinyer, Bayraklı, Menderes, Torbalı gibi yerlere giderken kullanabileceğiniz İzban, seferlerine saat 05:20’de başlayıp gece 01:20’de son veriyor. Hatay, Kemeraltı, Konak ve Çankaya gibi daha merkezi yerlere ulaşmanızı sağlayan İzmir Metro’nun seferleri ise haftanın 7 günü boyunca sabah 06:00’dan başlayıp gece 00:20’ye kadar devam ediyor. Havalimanından şehir merkezine gitmek istediğinizde ise Aliağa-Menemen istikâmetindeki İzban’a binerek Sarnıç, Gaziemir, Esbaş, Semt Garajı, Şirinyer, Kemer duraklarından sonra Alsancak’a ulaşabiliyorsunuz.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi, Araç Kiralama)

Eğer zamanınız kısıtlıysa veya tek başınıza seyahat etmek istiyorsanız sizler için en ideal ulaşım aracı taksi. Havalimanı bünyesinde çalışan taksilerden birine binerek sabit fiyat tarifesinin verdiği avantajdan yararlanarak hangi taksiye binerseniz binin aynı ücreti ödüyorsunuz. Adnan Menderes Havalimanı’na inişinizi gerçekleştirdikten sonra terminalin dışında 7 gün ve 24 saat boyunca hizmet veren havalimanı taksilerinden birine binerek trafiğin durumuna göre yaklaşık 20-25 dakikada şehir merkezine ulaşabiliyorsunuz.

Araç Kiralama

Şehirde daha uzun süre kalacaklar veya sürekli ve hızlı olarak seyahat etmesi gerekenler için ise en ideal tercih araç kiralamak. Önceden rezervasyon yaptırdığınızda siz havalimanına indiğinizde kapıda sizi bekleyecek olan aracınızı terminal içerisinde hizmet veren yerli ve yabancı birçok farklı firmadan temin edebiliyorsunuz. Adnan Menderes Havalimanı içerisinde yer alan başlıca araç kiralama firmalarını ise Sixt, Europcar, Avro Rent a Car, Trendcar, Garenta, Circular, Duray, Windy Car, Erboy, Avis, Budget, Pappilion, Rent Go ve Enterprise olarak sıralayabiliriz.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı