Üzgünüz, aradığınız kriterlere uygun uçuş bulunamadı.
Şehir merkezinden 18 kilometre uzaklıkta konumlanan havalimanına gitmek için kullanabileceğiniz birçok farklı seçenek mevcut. Bu seçenekler arasında en çok tercih edileni ise HAVAŞ otobüsleri. Öte yandan Konya Belediyesi tarafından işletilen ATUS otobüsleri de yine sıkça kullanılıyor. Eğer toplu taşıma araçlarıyla vakit kaybetmek istemiyorsanız araç kiralama ve taksi gibi daha hızlı ve konforlu seçeneklerden de faydalanabiliyorsunuz.
Konya’nın merkezinden havalimanına gitmek için kullanabileceğiniz en pratik ulaşım yöntemi HAVAŞ otobüsleri. Şehrin merkezi yerlerinde durakları bulunan HAVAŞ otobüsleri; Anıt durağından hareket ettikten sonra Fuar – Zafer – Alaaddin – Belediye - Sille Kavşağı – Kulesite - Aydınlıkevler ve Konya Otogarı güzergâhında ilerleyerek havalimanına ulaşmanızı sağlıyor. HAVAŞ otobüsleri haftanın her günü olmak üzere gece 03:15 ile akşam 22:00 arasında olmak üzere ortalama 2 saatte bir servis düzenliyor. Bu servisleri kaçırmamak adına internetten güncel saatlere bakmanızda fayda var.
Konya’nın neredeyse her yerinde durağı bulunan ATUS otobüsleri, Konya Havalimanı’na gitmenin en pratik yollarından biri. Fakat daha önce de belirttiğimiz gibi bu otobüsleri kullanmak için bir ElKart’a ihtiyacınız var. Konya’da birçok noktadan temin edebileceğiniz bu kart sayesinde sadece ATUS otobüslerine değil belediye otobüsleri ve tramvaylara da binebiliyorsunuz. Konya şehir merkezinden ulaşabileceğiniz ve direkt olarak Konya Havalimanı’na giden ATUS otobüs hatlarını ise 34-0 Bilim Merkezi, 43-0 Pınarbaşı, 43-1 Pınarbaşı Sarıcalar Çaltı, 43-2 Pınarbaşı Huzur Bahçeleri, 44-0 2. Organize Kayacık, 44-1 Kayacık 2. Organize, 44-4 Kayacık 2. Organize-3. Organize, 44-5 Kayacık 3. Organize-2. Organize, 44-6 2. Organize Kayacık Bahçe, 44-7 2. Organize Kayacık Tömek, 44-8 Kayacık Tömek 2. Organize, 44-9 Bosna Kayacık 3 – 2. Organize ve 103-0 Fetih Caddesi Aykent 2. Organize şeklinde sıralayabiliriz.
Şehir içi ulaşımda oldukça sık kullanılan taksiler havalimanına ulaşımda da sıklıkla tercih ediliyor. HAVAŞ servislerini kaçıranlar veya toplu taşıma araçlarını kullanmak istemeyenler için hayat kurtarıcı olabilen taksiler sayesinde oldukça kısa bir sürede havalimanına ulaşımınızı gerçekleştirebiliyorsunuz. Öte yandan taksilere binmeden önce havalimanına gideceğinizi belirterek pazarlık yapmanızda da fayda var. Şehir merkezinden taksi vasıtasıyla havalimanına ulaşmak ise ortalama 20 dakika sürüyor.
Konya’da konakladığınız süre zarfında bir araç kiralayarak ulaşımınızı daha ekonomik bir hale getirebileceğiniz gibi kiraladığınız aracı döneceğiniz gün havalimanında teslim edebiliyor olmanız da araç kiralama seçeneğini mantıklı kılan noktalardan. Fakat her araç kiralama firması ne yazık ki aracı havalimanında teslim etmenize müsaade etmiyor. Bir araç kiralayarak havalimanına gittikten sonra aracı burada teslim edebileceğiniz ve dünya çapında bilinen araç kiralama firmalarını ise Avis (03322373750), Enterprise (03322200075), Budget (03322343146), Hertz (03322391224) ve Sixt (08502222000) şeklinde sıralayabiliriz.
Hem sivil hem de askeri olarak hizmet veren Konya Havalimanı, Konya’nın merkezinden 18 kilometre uzaklıkta yer alıyor. İşletmesi Türk Hava Kuvvetleri ve DHMİ tarafından ortak olarak yürütülen Konya Havalimanı’nın 8 uçak kapasiteli park alanı ve 2 adet pisti bulunuyor. Türk Hava Yolları, Pegasus Havayolları, Corendon Airlines, AtlasGlobal ve SunExpress tarafından seferlerin düzenlendiği Konya Havalimanı’na İstanbul Sabiha Gökçen, İstanbul Atatürk, İzmir Adnan Menderes ve Kopenhag havalimanlarından ulaşabiliyorsunuz. Öte yandan Konya Havalimanı’nda araç kiralama, turizm danışma masaları ve VIP/CIP salonları gibi imkânlardan yararlanabiliyorsunuz.
29 Ekim 2018 tarihinde inşası tamamlanan İstanbul Yeni Havalimanı, 150 milyonluk yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük 5. havalimanı olma özelliği taşıyor. Henüz inşaatı tamamlanmasa da bir kısmı hizmete açılan havalimanının ana terminal binasının büyüklüğü ise 1.3 milyon metrekare. İnşaat tamamlandığında 6 pisti bulunacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'na saatte 19 iniş ya da kalkış gerçekleştirilebilecek. Ayrıca, yine inşaat tamamlandığında içerisinde restoranlar, kafeler, ATM'ler, bekleme salonları, VİP salonlar, kapalı otopark, araç kiralama firmalarının ofisleri ve transfer hizmeti veren firmaların ofisleri yer alacak. Şimdilik yalnızca Türk Hava Yolları'nın Ankara, Antalya, Bakü, İzmir ve Lefkoşa uçuşları bulunuyor. Aynı zamanda yine Türk Hava Yolları firması tarafından yurt içi ve yurt dışında pek çok noktaya kargo uçuşları gerçekleştiriliyor. Avrupa'nın kültür başkenti seçilen İstanbul'da ulaşım ağı o kadar gelişmiş ki, toplu taşıma araçlarını kullanarak dilediğiniz yere ulaşabilirsiniz. Fakat şehrin nüfusu ve yaz - kış fark etmeksizin yaşanan turist akını nedeniyle zaman zaman trafik yoğunluğu oluşabiliyor. Hem Anadolu hem de Avrupa yakasında ana ulaşım aracı olarak metro kullanılıyor. Trafiğe girmediği için en iyi alternatif olarak kabul ediliyor. Belediye otobüsleri ve minibüsleri ise diğer alternatifleri oluşturuyor. Toplu taşıma araçlarından metrobüs ve vapur ise iki kıtayı birbirine bağlama görevi görüyor. Minibüsler hariç tüm toplu taşıma araçlarında İstanbulKart kullanabilirsiniz. Eğer İstanbulKart'ınız yoksa bilet makinelerinden tek kullanımlık kart alabilirsiniz. Toplu taşıma araçlarının yanı sıra şehir içi ulaşımda taksiler, fiyatlarının oldukça uygun olmasından dolayı sıklıkla tercih ediliyor.
İstanbul Yeni Havalimanı'ndan kent merkezine gitmek için kullanabileceğiniz pek çok ulaşım aracı bulunuyor. Bunların başında belediye otobüsleri gelirken, 4 ayrı güzergahta hizmet veren Havaist servisleri de kullanılabiliyor. Ayrıca, yakın zamanda havalimanına metro hattı da ulaştırılacak. Kent merkezinden oldukça uzak konumlansa da, rahatına düşkün kişiler veya acelesi olanlar taksi, araç kiralama ve transfer seçeneklerinden herhangi birine de kullanabilirler.
Şehir içi ulaşımda en sık kullanılan ulaşım aracı olan belediye otobüsleriyle İstanbul Yeni Havalimanı'ndan kent merkezine gidebilirsiniz. H2, H3 ve H4 hatlarının hizmet verdiği güzergahta otobüslerin sefer saatlerini İETT'nin resmi sitesinden edinebilirsiniz. H2 hattını kullanan otobüslerle Mecidiyeköy hattında, H3 hattını kullanan otobüslerle Halkalı hattında, H4 hattını kullanan otobüslerle ise Atatürk Havalimanı hattında seyahat edilebiliyor. Bu otobüslerde İstanbulKart'ınızı kullanabileceğiniz gibi ödemenizi nakit olarak da yapabilirsiniz.
Havaist olarak adlandırılan havalimanı servisleri 4 farklı hat üzerinden hizmet veriyor. İST1 numaralı otobüsle Yenikapı hattında, İST2 numaralı otobüsle TÜYAP hattında, İST7 numaralı otobüsle Kozyatağı metro hattında, İST19 numaralı otobüsle ise Taksim - Beşiktaş hattında seyahat edebilirsiniz.
İstanbul Yeni Havalimanı ile kent merkezi güzergahında ulaşımı sağlayacak olan metro hattı henüz hizmete açılmadı. Gayrettepe - İstanbul Yeni Havalimanı metrosu 2019 senesinin sonlarına doğru, Halkalı - İstanbul Yeni Havalimanı metrosu ise 2020 senesinin sonlarına doğru hizmete açılacak.
İstanbul Yeni Havalimanı ile kent merkezi arasında bir hayli mesafe olsa da acelesi olanlar için taksi iyi bir alternatif oluşturuyor. İlk etapta 660 taksinin hizmet verdiği havalimanında uçuşlar arttığı zaman taksi sayısında da artışa gidilecek. Havalimanı terminal binası önünden hareket eden taksilerle İstanbul Yeni Havalimanı'ndan kent merkezine kolaylıkla seyahat edebilirsiniz.
İstanbul seyahatiniz boyunca araç kiralama seçeneğiyle seyahat özgürlüğünüzü elinizde bulundurabileceğiniz gibi İstanbul Yeni Havalimanı'ndan kent merkezine de gidebilirsiniz. Henüz, herhangi bir araç kiralama firmasının hizmet vermediği havalimanında, yakın zamanda ulusal ve uluslararası olmak üzere pek çok araç kiralama firmasının hizmet vermesi bekleniyor.