Konyaİstanbul

KonyaİstanbulInvalid date
Aramayı Değiştir
Gidiş
Varış
Fiyat Grafiği

Şehir Merkezinden Konya Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?

Şehir merkezinden 18 kilometre uzaklıkta konumlanan havalimanına gitmek için kullanabileceğiniz birçok farklı seçenek mevcut. Bu seçenekler arasında en çok tercih edileni ise HAVAŞ otobüsleri. Öte yandan Konya Belediyesi tarafından işletilen ATUS otobüsleri de yine sıkça kullanılıyor. Eğer toplu taşıma araçlarıyla vakit kaybetmek istemiyorsanız araç kiralama ve taksi gibi daha hızlı ve konforlu seçeneklerden de faydalanabiliyorsunuz.

Toplu Taşıma Araçları (HAVAŞ ve ATUS Otobüsleri)

HAVAŞ Otobüsleri

Konya’nın merkezinden havalimanına gitmek için kullanabileceğiniz en pratik ulaşım yöntemi HAVAŞ otobüsleri. Şehrin merkezi yerlerinde durakları bulunan HAVAŞ otobüsleri; Anıt durağından hareket ettikten sonra Fuar – Zafer – Alaaddin – Belediye - Sille Kavşağı – Kulesite - Aydınlıkevler ve Konya Otogarı güzergâhında ilerleyerek havalimanına ulaşmanızı sağlıyor. HAVAŞ otobüsleri haftanın her günü olmak üzere gece 03:15 ile akşam 22:00 arasında olmak üzere ortalama 2 saatte bir servis düzenliyor. Bu servisleri kaçırmamak adına internetten güncel saatlere bakmanızda fayda var.

ATUS Otobüsleri

Konya’nın neredeyse her yerinde durağı bulunan ATUS otobüsleri, Konya Havalimanı’na gitmenin en pratik yollarından biri. Fakat daha önce de belirttiğimiz gibi bu otobüsleri kullanmak için bir ElKart’a ihtiyacınız var. Konya’da birçok noktadan temin edebileceğiniz bu kart sayesinde sadece ATUS otobüslerine değil belediye otobüsleri ve tramvaylara da binebiliyorsunuz. Konya şehir merkezinden ulaşabileceğiniz ve direkt olarak Konya Havalimanı’na giden ATUS otobüs hatlarını ise 34-0 Bilim Merkezi, 43-0 Pınarbaşı, 43-1 Pınarbaşı Sarıcalar Çaltı, 43-2 Pınarbaşı Huzur Bahçeleri, 44-0 2. Organize Kayacık, 44-1 Kayacık 2. Organize, 44-4 Kayacık 2. Organize-3. Organize, 44-5 Kayacık 3. Organize-2. Organize, 44-6 2. Organize Kayacık Bahçe, 44-7 2. Organize Kayacık Tömek, 44-8 Kayacık Tömek 2. Organize, 44-9 Bosna Kayacık 3 – 2. Organize ve 103-0 Fetih Caddesi Aykent 2. Organize şeklinde sıralayabiliriz.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi ve Araç Kiralama)

Taksi

Şehir içi ulaşımda oldukça sık kullanılan taksiler havalimanına ulaşımda da sıklıkla tercih ediliyor. HAVAŞ servislerini kaçıranlar veya toplu taşıma araçlarını kullanmak istemeyenler için hayat kurtarıcı olabilen taksiler sayesinde oldukça kısa bir sürede havalimanına ulaşımınızı gerçekleştirebiliyorsunuz. Öte yandan taksilere binmeden önce havalimanına gideceğinizi belirterek pazarlık yapmanızda da fayda var. Şehir merkezinden taksi vasıtasıyla havalimanına ulaşmak ise ortalama 20 dakika sürüyor.

Araç Kiralama

Konya’da konakladığınız süre zarfında bir araç kiralayarak ulaşımınızı daha ekonomik bir hale getirebileceğiniz gibi kiraladığınız aracı döneceğiniz gün havalimanında teslim edebiliyor olmanız da araç kiralama seçeneğini mantıklı kılan noktalardan. Fakat her araç kiralama firması ne yazık ki aracı havalimanında teslim etmenize müsaade etmiyor. Bir araç kiralayarak havalimanına gittikten sonra aracı burada teslim edebileceğiniz ve dünya çapında bilinen araç kiralama firmalarını ise Avis (03322373750), Enterprise (03322200075), Budget (03322343146), Hertz (03322391224) ve Sixt (08502222000) şeklinde sıralayabiliriz.

Konya Havalimanı Hakkında

Hem sivil hem de askeri olarak hizmet veren Konya Havalimanı, Konya’nın merkezinden 18 kilometre uzaklıkta yer alıyor. İşletmesi Türk Hava Kuvvetleri ve DHMİ tarafından ortak olarak yürütülen Konya Havalimanı’nın 8 uçak kapasiteli park alanı ve 2 adet pisti bulunuyor. Türk Hava Yolları, Pegasus Havayolları, Corendon Airlines, AtlasGlobal ve SunExpress tarafından seferlerin düzenlendiği Konya Havalimanı’na İstanbul Sabiha Gökçen, İstanbul Atatürk, İzmir Adnan Menderes ve Kopenhag havalimanlarından ulaşabiliyorsunuz. Öte yandan Konya Havalimanı’nda araç kiralama, turizm danışma masaları ve VIP/CIP salonları gibi imkânlardan yararlanabiliyorsunuz.

İstanbul’da Ulaşım Hakkında

Sabiha Gökçen Havalimanı, geniş bir alana yayılmış olan dış ve iç hat terminalleriyle 2001 yılından beri verdiği taşımacılık hizmetleriyle Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanlarından biri olarak da gösteriliyor. İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı; Taksim’e 50, Kadıköy’e ise 40 kilometre uzaklıkta yer alıyor. E-5 karayoluna sadece 5 kilometre uzaklıkta yer alan ve 25 milyon yolcuya hizmet verebilen Sabiha Gökçen Havalimanı; VIP salonları, otelleri, alışveriş mağazaları, seyahat acenteleri ve yeme içme alanlarıyla da göz doldurmayı başarıyor. Gerek Avrupa gerekse Anadolu yakasında onlarca farklı toplu taşıma aracı ile her gün milyonlarca insanı gitmek istediği yere ulaştıran İstanbul, dünyanın sayılı ulaştırma ağlarından birine sahip. Trafiği her ne kadar zaman zaman yoğun da olsa şehir içi ulaşımda hangi yolu veya hangi taşıtı kullanırsanız hedefinize daha hızlı ulaşabileceğinizi gösteren web tabanlı uygulamalar da mevcut. Tren, metro, Marmaray, otobüs, minibüs, taksi dolmuş ve İDO gibi onlarca toplu taşıma aracının yanında taksi ve Uber gibi özel taşıma araçlarıyla da istediğiniz her yere rahatlıkla ulaşabileceğiniz İstanbul’da Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ulaşımı hakkında en sık sorulan soruları yanıtladık.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Pendik Deniz Otobüsü İskelesi ve Pendik Tren İstasyonu’na yaklaşık 15 kilometre mesafede konumlanan Sabiha Gökçen Havalimanı’na; Taksim’den 50 Kurtköy ve Kadıköy’den de 40 kilometrelik bir yolculuk sonucunda ulaşılabiliyor. Bu sebeple otobüs gibi toplu taşıma araçlarının yanında deniz otobüsü ve tren kullanarak da ulaşım sağlanabilen Sabiha Gökçen Havalimanı’na eğer aceleniz varsa araç kiralayarak veya taksi çağırarak da ulaşabilirsiniz.

Toplu Taşıma Araçları (Havabüs Otobüsleri, İETT Otobüsleri)

Havabüs Otobüsleri

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Taksim veya Kadıköy’e seyahat etmek isteyenler için ideal bir yol olan Havabüs otobüsleri gideceğiniz noktaya göre değişen bir ücrete de sahip. Havalimanı terminal binasının gelen katında çıkışın hemen karşısından kalkan ve üzerinde HAVATAŞ yazan beyaz otobüsler, havalimanından kalktıktan sonra direkt olarak Point Otel ve Taksim Divan Otel’in önüne gidiyor. 1. Levent, Dolapdere, Zincirlikuyu, Kavacık-FSM Köprüsü ve Taksim güzergâhlarında ilerleyen Havabüs otobüsleri, sabaha karşı 3’te başladığı seferlerine gece 1’de son veriyor. Yaklaşık 1,5 saat civarı süren bir yolculukla istediğiniz noktaya ulaşmanızı sağlayan bu otobüslerin bir diğer güzergâhı ise Kadıköy. Kadıköy Havabüsleri, rıhtımdaki İETT duraklarının önünden kalktıktan sonra Yeni Sahra, Tem bağlantılı yol ve Kadıköy güzergâhını takip ediyor. Sultanahmet’e gitmek için ise HAVATAŞ otobüsleriyle Kadıköy’e gittikten sonra Kadıköy-Eminönü vapuruna binerek Sirkeci durağına, oradan da tramvaya binerek Sultanahmet Meydanı’na ulaşabilirsiniz.

İETT Otobüsleri

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan çıktıktan sonra kolaylıkla karşı yakaya geçerek Taksim’e ve diğer yakın ilçelere ulaşmanızı sağlayan İETT otobüsleri; E4 ve E3 otobüsleri ile Levent’e, E9 otobüsü ile Bostancı’ya, E10 otobüsü ile Kurtköy ve Kadıköy’e, E11 otobüsü ile Sultanahmet’e, E18 otobüsü ile Ümraniye ve Altunizade’ye, 16S Metrobüsü ile Uzunçayır’a, 132 numaralı otobüs ile Tepeören ve Kartal’a ve KM20 ile Pendik Metro’ya rahat bir ulaşım sunuyor. Gişelerden tek geçişlik olarak alabileceğiniz biletler ise gideceğiniz noktaya göre fiyat olarak değişkenlik gösteriyor. Öte yandan İstanbul’da daha uzun süre kalmayı planlıyorsanız, Mavi Kart veya İstanbul Kart alarak daha indirimli bir yolculuk yapma şansına da sahipsiniz.

Özel Ulaşım Araçları (Araç Kiralama, Taksi)

Araç Kiralama

Özel aracınızla en kısa ve rahat yoldan Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İstanbul’un şehir merkezine gitmek için öncelikle 1,5 kilometre uzaklıkta yer alan TEM otoyolunu veya E5 Karayolunu kullanmanız gerekiyor. Ardından gideceğiniz istikâmetin tabela ve göstergelerini kullanarak İstanbul’un hemen her yerine rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Öte yandan araç kiralamak isterseniz havalimanının terminalinde hizmet veren onlarca araç kiralama firması mevcut. Bu firmalardan öne çıkanları ise RentGo, Sixt, Hertz ve Enterprise.

Taksi

Uber, özel ve paylaşımlı olmak üzere farklı türde hizmetlerinden yararlanabileceğiniz taksiler, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda günün 24 saati olmak üzere her gün hizmet veriyor. Terminalin dışına çıktığınızda denk geleceğiniz taksilerin genellikle havalimanı taksileri olduğunu belirtmekte de fayda var. Bunun anlamı ise havalimanı taksilerinin kilometre başına sabit bir fiyat uyguluyor olması. Yani hangi taksiye binerseniz binin, taksinin tekerlek boyu ne olursa olsun vereceğiniz ücret değişmiyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Taksim Meydanı’na taksi ile ulaşım ise trafiğin durumuna göre ortalama 1 saat sürüyor.