Parisİstanbul

ParisİstanbulInvalid date
Aramayı Değiştir
Gidiş
Varış
Fiyat Grafiği

Şehir Merkezinden Paris Charles de Gaulle Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Paris şehir merkezinden, 25 kilometre mesafedeki havalimanına ulaşabilmek için otobüs, tren, minibüs, taksi ve araç kiralama gibi tüm ulaşım alternatifleri geçerli. Bu noktada yalnızca; uçağa geç kalma riski yaratmamak adına temkinli olmak gerekiyor. Havalimanı oldukça yoğun olduğundan buradaki sıralarda harcayacağınız zamanı da mutlaka dikkate alın. Araç kiraladıysanız bu süreye park ve araç teslim sürelerini de ilave edin.

Toplu Ulaşım Araçları (Otobüs, Tren)

Otobüs

Havalimanından Roissybus otobüsleri ile şehir merkezine geçerken biletinizi gidiş dönüş alarak havalimanı transferinde tasarruf edebilirsiniz. Otobüsün en öne çıkan avantajlarından biri, tren ya da araç kiralamadan farklı olarak tüm terminallere doğru kullanılabilmesi. Roissybus firmasının tüm terminallerde durağı bulunuyor.Kullanabileceğiniz bir diğer otobüs seçeneği ise, Paris şehir merkezinden hareket eden belediye otobüsleri. 350 ve 351 ile numaralandırılan otobüsler sayesinde son derece makul fiyata 1 saat kadar sürede havalimanına ulaşabilirsiniz. Gece saatlerinde de “nightbus” adı verilen bir uygulama mevcut. Uçuşunuz geç saatlerdeyse, taksiye binmek zorunda kalmamak için bu otobüse önceden rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Tren

RER adı verilen trenler ile havalimanına ulaşmanın yaklaşık süresi 35 dakika. Trenle ulaşım 2 ve 3 numaralı terminallere olabildiği için; eğer 1 numaralı terminale geçmeniz gerekiyorsa havalimanı içindeki transfer süresini de hesaba katmalısınız. Sefer sıklığı bakımından da, tercih edebileceğiniz en ideal seçenek kesinlikle tren gibi görünüyor. Demiryolunun havalimanına doğrudan erişiminin bulunması nedeniyle halihazırda Paris ve çevresinde yaşamakta olan birçok insan da otobüs ya da taksiyle trafiğe girmek yerine tren kullanmayı tercih ediyor.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi, Araç Kiralama)

Taksi

Paris şehir merkezinde taksi bulmak yönünden sorun yaşamazsınız. Ancak sürpriz bir ödemeyle karşılaşmamak için 25 kilometrelik havalimanı yoluna biçilen taksi ücretini baştan konuşmanızda fayda var. Eğer 4 kişi seyahat ediyorsanız, taksi hepinizi araca almayabilir; bu duruma da hazırlıklı olmalısınız. Fransa’da taksilerde en fazla 3 kişi seyahat edebiliyor. Ek bagaj varsa, taksici kimi zaman bunun için de ücret talep edebiliyor. Bunun yerine, tıpkı havalimanından dönerken olduğu gibi, ödemeyi de bölüşebileceğiniz taksi dolmuş seçeneğini de aklınızda bulundurun.Dilerseniz taksi uygulamalarını cep telefonunuza indirerek de detaylı ücret bilgisi alabilirsiniz.

Araç kiralama

Havalimanı içerisindeki araç kiralama ofisleri 1 ve 2 numaralı terminallerde bulunuyor. Seyahatinize 3 numaralı terminalden başlayacaksanız bu durumu göz önünde bulundurmalısınız. Araç teslimi sırasında evrak işleyişine ve park imkanlarına dikkat etmek de başka bir önemli konu. Sadece Budget, Hertz, Avis, Sixt ve Enterprise gibi firmaları değil; daha az bilinen Advantage, Alamo, National, Thrifty, Dollar ve Firefly gibi markaları da bu havalimanının çatısı altında bulabilirsiniz.

Paris Charles de Gaulle Havalimanı Hakkında

Paris Charles de Gaulle Havalimanı, Avrupa’nın en işlek hava trafiğine sahip ulaşım merkezlerinden biri. Havalimanının yıllık ziyaretçi sayısının transit yolcularla birlikte 65 milyon seviyesine ulaştığı biliniyor. Söz konusu Paris gibi son derece turistik öneme sahip bir şehrin en büyük havalimanı olunca; buraya ait terminal haritasını çözmek bile hayli zaman gerektiriyor. Üç terminalin bulunduğu limanda geçerli bir uçak iniş biletine sahip olmadan terminaller arasında geçiş yapmak mümkün değil. Terminaller arasındaki geçişin yürüyerek yapılmasına da izin verilmiyor; bu ulaşım CDGVAL isimli havalimanı içi transfer hizmeti ile sağlanıyor. Havalimanı içerisinde döviz bürosundan bankaya, bebek bakım odasından eczaneye, ücretsiz internet hizmeti sunan noktalardan emanet eşya kasalarına kadar her türlü servis mevcut. Engelli yolcuların tekerlekli sandalye gibi hizmetlerden yararlanabilmek için birkaç gün önceden havalimanı ile iletişime geçmeleri isteniyor. Yine havalimanında bulunan mağazaların hizmet çerçevesi de oldukça geniş. Paris Charles de Gaulle Havalimanı’nda masaj salonları da var, tütün mamüllerinden alkollü içkilere ve parfüme kadar geniş yelpazede vergisiz satış yapan dükkanlar da. Kur farkı da göz önüne alınınca zaten pahalı bir şehir olan Paris’e göre havalimanından hediyelik eşya alışverişi yapmak pek makul değil. Bu nedenle hediyelik alışverişinizi son ana bırakmamaya çalışın. Havalimanında bulunan restoran ve kafeler de yine yalnızca fast food türü mekanlardan oluşmuyor. Havalimanı sınırları dahilinde hem Paris hem de dünya mutfağından çeşitli lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Havalimanında ayrıca, Paris seyahatinizle ilgili detaylı bilgi alabileceğiniz turist danışma masaları da mevcut. Buradan alacağınız bir kitapçık ile hem şehir hem de çevresi hakkında detaylı turistik bilgiye sahip olabilirsiniz. Fransa genelinde İngilizce yayın bulmak daha zor olabileceği için bu fırsatı değerlendirmeye çalışın. Ayrıca havalimanı internet sitesinde de birçok farklı dil seçeneği ile detaylı havalimanı haritalarına ulaşabilirsiniz.

İstanbul’da Ulaşım Hakkında

Sabiha Gökçen Havalimanı, geniş bir alana yayılmış olan dış ve iç hat terminalleriyle 2001 yılından beri verdiği taşımacılık hizmetleriyle Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanlarından biri olarak da gösteriliyor. İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı; Taksim’e 50, Kadıköy’e ise 40 kilometre uzaklıkta yer alıyor. E-5 karayoluna sadece 5 kilometre uzaklıkta yer alan ve 25 milyon yolcuya hizmet verebilen Sabiha Gökçen Havalimanı; VIP salonları, otelleri, alışveriş mağazaları, seyahat acenteleri ve yeme içme alanlarıyla da göz doldurmayı başarıyor. Gerek Avrupa gerekse Anadolu yakasında onlarca farklı toplu taşıma aracı ile her gün milyonlarca insanı gitmek istediği yere ulaştıran İstanbul, dünyanın sayılı ulaştırma ağlarından birine sahip. Trafiği her ne kadar zaman zaman yoğun da olsa şehir içi ulaşımda hangi yolu veya hangi taşıtı kullanırsanız hedefinize daha hızlı ulaşabileceğinizi gösteren web tabanlı uygulamalar da mevcut. Tren, metro, Marmaray, otobüs, minibüs, taksi dolmuş ve İDO gibi onlarca toplu taşıma aracının yanında taksi ve Uber gibi özel taşıma araçlarıyla da istediğiniz her yere rahatlıkla ulaşabileceğiniz İstanbul’da Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ulaşımı hakkında en sık sorulan soruları yanıtladık.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Pendik Deniz Otobüsü İskelesi ve Pendik Tren İstasyonu’na yaklaşık 15 kilometre mesafede konumlanan Sabiha Gökçen Havalimanı’na; Taksim’den 50 Kurtköy ve Kadıköy’den de 40 kilometrelik bir yolculuk sonucunda ulaşılabiliyor. Bu sebeple otobüs gibi toplu taşıma araçlarının yanında deniz otobüsü ve tren kullanarak da ulaşım sağlanabilen Sabiha Gökçen Havalimanı’na eğer aceleniz varsa araç kiralayarak veya taksi çağırarak da ulaşabilirsiniz.

Toplu Taşıma Araçları (Havabüs Otobüsleri, İETT Otobüsleri)

Havabüs Otobüsleri

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Taksim veya Kadıköy’e seyahat etmek isteyenler için ideal bir yol olan Havabüs otobüsleri gideceğiniz noktaya göre değişen bir ücrete de sahip. Havalimanı terminal binasının gelen katında çıkışın hemen karşısından kalkan ve üzerinde HAVATAŞ yazan beyaz otobüsler, havalimanından kalktıktan sonra direkt olarak Point Otel ve Taksim Divan Otel’in önüne gidiyor. 1. Levent, Dolapdere, Zincirlikuyu, Kavacık-FSM Köprüsü ve Taksim güzergâhlarında ilerleyen Havabüs otobüsleri, sabaha karşı 3’te başladığı seferlerine gece 1’de son veriyor. Yaklaşık 1,5 saat civarı süren bir yolculukla istediğiniz noktaya ulaşmanızı sağlayan bu otobüslerin bir diğer güzergâhı ise Kadıköy. Kadıköy Havabüsleri, rıhtımdaki İETT duraklarının önünden kalktıktan sonra Yeni Sahra, Tem bağlantılı yol ve Kadıköy güzergâhını takip ediyor. Sultanahmet’e gitmek için ise HAVATAŞ otobüsleriyle Kadıköy’e gittikten sonra Kadıköy-Eminönü vapuruna binerek Sirkeci durağına, oradan da tramvaya binerek Sultanahmet Meydanı’na ulaşabilirsiniz.

İETT Otobüsleri

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan çıktıktan sonra kolaylıkla karşı yakaya geçerek Taksim’e ve diğer yakın ilçelere ulaşmanızı sağlayan İETT otobüsleri; E4 ve E3 otobüsleri ile Levent’e, E9 otobüsü ile Bostancı’ya, E10 otobüsü ile Kurtköy ve Kadıköy’e, E11 otobüsü ile Sultanahmet’e, E18 otobüsü ile Ümraniye ve Altunizade’ye, 16S Metrobüsü ile Uzunçayır’a, 132 numaralı otobüs ile Tepeören ve Kartal’a ve KM20 ile Pendik Metro’ya rahat bir ulaşım sunuyor. Gişelerden tek geçişlik olarak alabileceğiniz biletler ise gideceğiniz noktaya göre fiyat olarak değişkenlik gösteriyor. Öte yandan İstanbul’da daha uzun süre kalmayı planlıyorsanız, Mavi Kart veya İstanbul Kart alarak daha indirimli bir yolculuk yapma şansına da sahipsiniz.

Özel Ulaşım Araçları (Araç Kiralama, Taksi)

Araç Kiralama

Özel aracınızla en kısa ve rahat yoldan Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İstanbul’un şehir merkezine gitmek için öncelikle 1,5 kilometre uzaklıkta yer alan TEM otoyolunu veya E5 Karayolunu kullanmanız gerekiyor. Ardından gideceğiniz istikâmetin tabela ve göstergelerini kullanarak İstanbul’un hemen her yerine rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Öte yandan araç kiralamak isterseniz havalimanının terminalinde hizmet veren onlarca araç kiralama firması mevcut. Bu firmalardan öne çıkanları ise RentGo, Sixt, Hertz ve Enterprise.

Taksi

Uber, özel ve paylaşımlı olmak üzere farklı türde hizmetlerinden yararlanabileceğiniz taksiler, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda günün 24 saati olmak üzere her gün hizmet veriyor. Terminalin dışına çıktığınızda denk geleceğiniz taksilerin genellikle havalimanı taksileri olduğunu belirtmekte de fayda var. Bunun anlamı ise havalimanı taksilerinin kilometre başına sabit bir fiyat uyguluyor olması. Yani hangi taksiye binerseniz binin, taksinin tekerlek boyu ne olursa olsun vereceğiniz ücret değişmiyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Taksim Meydanı’na taksi ile ulaşım ise trafiğin durumuna göre ortalama 1 saat sürüyor.