İstanbulParis

İstanbulParisInvalid date
Aramayı Değiştir
Gidiş
Varış
Fiyat Grafiği

Şehir Merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Pendik Tren İstasyonu ve Pendik Deniz Otobüsü İskelesi’ne yaklaşık 15 kilometre mesafede konumlanan Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için yaklaşık 50 kilometrelik bir yolculuk yapmak gerekiyor. Öte yandan otobüs gibi toplu taşıma araçlarının yanında deniz otobüsü ve tren kullanarak da şehir içine ulaşabileceğiniz gibi eğer aceleniz varsa araç kiralayarak veya taksi çağırarak da rahatlıkla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Toplu Taşıma Araçları (Havabüs Otobüsleri, İETT Otobüsleri)

Havabüs Otobüsleri

Taksim veya Kadıköy’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na seyahat etmek isteyenler için ideal bir yol olan Havabüs otobüsleri bulunduğunuz noktaya göre değişen bir ücrete sahip. Point Otel ve Divan Otel’in önünden kalkan beyaz renkli HAVATAŞ otobüsleri, sizleri havalimanı terminal binasının gelen katında çıkışın hemen karşısında bırakıyor. 1. Levent, Dolapdere, Zincirlikuyu, Kavacık-FSM Köprüsü ve Taksim güzergâhlarında ilerleyen Havabüs otobüsleri, sabaha karşı 3’te başladığı seferlerine gece 1’de son veriyor. Bindiğiniz noktaya göre yaklaşık 1,5 saat civarı süren bir yolculukla Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşmanızı sağlayan bu otobüslerin bir diğer kalkış noktası ise Kadıköy. Kadıköy Havabüsleri, Yeni Sahra, Tem bağlantılı yol ve Kadıköy güzergâhını takip ederek Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşıyor. Sultanahmet’ten Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek isteyenler ise tramvaya binerek Sirkeci durağına, sonra Eminönü-Kadıköy vapurunu kullanıp son olarak da HAVATAŞ otobüslerine binerek yolculuklarını tamamlayabilirler.

İETT Otobüsleri

Levent’ten E4 ve E3 otobüsleri ile Botancı’dan E9 otobüsü ile Kadıköy ve Kurtköy’den E10 otobüsü ile Sultanahmet’ten E11 otobüsü ile Altunizade ve Ümraniye’den E18 otobüsü ile Uzunçayır’dan 16S Metrobüsü ile Kartal ve Tepeören’den 132 numaralı otobüs ile ve Pendik Metro’dan KM20 ile rahatlıkla Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Gişelerden tek geçişlik olarak alabileceğiniz biletler ise aldığınız noktaya göre fiyat olarak değişkenlik gösterebiliyor. Öte yandan İstanbul’da daha uzun süre kalmayı planlıyorsanız, Mavi Kart veya İstanbul Kart alarak kaldığınız süre içerisinde daha indirimli ve sorunsuz bir şekilde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları (Araç Kiralama, Taksi)

Araç Kiralama

Gerek Avrupa gerekse Anadolu yakalarının merkezlerinde bulabileceğiniz dünyaca ünlü araç kiralama şirketleri mevcut. Eğer kendi aracınız yoksa bu şirketlerin birinden araç kiralayarak havalimanına ulaştığınızda aracı burada bırakabiliyorsunuz. Bu araç kiralama şirketlerinden öne çıkanlarını ise Windy Car Rental, Rent Go, Sun, Europark, Sixt, Europcar, Hertz, Budget, Dollar, Avis, Thrifty olarak sıralayabiliriz. Özel bir araçla Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek isteyenler ve kısıtlı zamanı olanlar için ise E5 veya TEM otoyolunu tavsiye ediyoruz. Zira diğer yollar kilometre bazında daha kısa olsalar bile yoğun trafik sebebiyle yolda geçirdiğiniz süre iki hatta üç katına çıkabiliyor. Öte yandan otelde konaklayacaksanız önceden görüştüğünüz takdirde otelin shuttle hizmetinden yararlanabileceğinizi de hatırlatmadan geçmeyelim.

Taxi

Uber, özel ve paylaşımlı olmak üzere farklı türde hizmetlerinden yararlanabileceğiniz taksiler, İstanbul’un dört bir yanında 7/24 hizmet veriyor. Avrupa Yakası’ndan Sabiha Gökçen Havalimanı’na taksi ile gitmek her ne kadar pahalı da olsa paylaşımlı taksi kullanılarak bu fiyat aşağılara çekilebilir. Havaalanının Pendik’ten 12, Taksim Meydanı’ndan ise yaklaşık 50 kilometre uzakta olduğunu düşünürsek seçim sizin. Öte yandan Sawkoop bünyesinde hizmet veren ve havalimanı için sabit bir tarife uygulayan taksileri de internetten rahatlıkla bulabileceğiniz numaralar sayesinde çağırabilirsiniz. Gittiğiniz yol ne kadar uzak olsa da sabit bir fiyat tarifesi izledikleri için bu taksileri rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Paris’te Ulaşım Hakkında

Aşıkların, moda tutkunlarının, iş adamlarının ve sırt çantalı gezginlerin yılın her mevsiminde aynı heyecanla gezdiği tek bir rüya şehir var; Paris. Fransa’nın başkenti olan Paris, en az Eiffel Kulesi’nin altın ışıklarıyla olduğu kadar, tüm şehri adeta bir örümcek ağı gibi incelikle saran ulaşımıyla da son derece etkileyici. Paris metrosu, dünyanın en eski ve en gelişmiş metro sistemlerinden biri olarak biliniyor. Demiryolu üzerindeki hatlar hem şehir merkezine hem de “getto” olarak da adlandırılan şehir dışı yerleşimlere ulaşmayı kolaylaştırıyor. RATP isimli kurum tarafından sağlanan Paris ulaşımında otobüs, raylı sistem ya da metro fark etmeksizin aynı biletleri kullanmak mümkün. Yerli ya da yabancı turist olarak Paris’te bulunanların istasyonlardan, gişelerden ya da havalimanından temin edebilecekleri sınırlı kullanım hakkına sahip biletler var. Bunlar ihtiyaç duyulan süreye göre ücretlendiriliyor. Paris’te toplu ulaşım çok gelişmiş seviyede olduğu için insanların taksi kullanmaya fazla ihtiyaçları yok. Araç kiralama da aynı şekilde, hem yüksek otopark ücretleri hem de son derece yoğun olan Paris trafiği nedeniyle sık tercih edilmiyor. Fiziksel engeli, yüklü bagajı ya da zaman kısıtı gibi özel durum sahipleri için ise, hem şehir merkezinde hem de şehrin dışında her an kolaylıkla taksi bulunabilir. Paris taksileri ile ücret konusunda baştan uzlaşmak ve sabit bir fiyat garantisi almak mutlaka tavsiye ediliyor. Ek bagaj ücreti gibi kötü sürprizlerle karşılaşmamak için taksiciyle en baştan konuşmakta fayda var. 3 adet havalimanının bulunduğu Paris’te Charles de Gaulle Havalimanı, en büyük ve en işlek liman olarak ön plana çıkıyor. Charles de Gaulle’yi takip eden havalimanları ise sırasıyla Orly Havalimanı ve Beauvais Tille Havalimanı. Siz de yakın zamanda Charles de Gaulle Havalimanı’na iniş yapmayı planlayan şanslı yolcular arasındaysanız; hem şehir merkezinden havalimanına hem de havalimanından şehir merkezine transferin en kolay, en pratik ve en ekonomik yollarını bu rehberde bulabilirsiniz.

Paris Charles de Gaulle Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Paris Charles de Gaulle Havalimanı, Paris şehir merkezine 25 kilometre kadar bir mesafede konumlanıyor. CDG olarak kısaltması kullanılan bu havalimanı  Fransa’nın en işlek havalimanı olarak gerek turistik gerekse iş amaçlı gezilerde ön plana çıkıyor. Londra’da bulunan Heathrow Havalimanı’ndan sonra Avrupa’daki en işlek havalimanı olma özelliğine sahip olan Charles de Gaulle; dünya sıralamasında ise 7 numarada. Hal böyle olunca Paris gibi toplu ulaşım imkanlarının tüm şehri sardığı ve özellikle demiryolu ulaşım ağının geliştiği bir metropolde, havalimanına iniş yapan turistlerin çok sayıda ulaşım alternatifi var. Karayolu trafiğine mahkum olmamakla birlikte, yollardaki yoğunluk durumunu her zaman dikkate almalısınız. Üç terminalin bulunduğu havalimanından ister tren, ister otobüs, isterseniz de taksi kullanarak şehir merkezine geçiş yapabilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları (Otobüs, Tren, Minibüs)

Otobüs

Otobüs kullanmak isteyen yerli ve yabancı turistler için Roissybus isimli otobüs firması ön plana çıkıyor. Yaklaşık bir saat süren otobüs yolculuğunun fiyatı Paris geneline göre uygun sayılabilir. Sefer aralığı 15 dakikada bir gibi oldukça sık ve elverişli. 1 ve 2 numaralı terminallerden otobüs bileti satın alabilirsiniz. Bunun dışında değerlendirebileceğiniz bir diğer alternatif de otobüs biletini internetten satın almak. Aktarmasız olarak şehir merkezine tek bir otobüsle ulaşmak, özellikle bagajı olan yolcular için oldukça avantajlı.

Tren

Hem hızlı hem ekonomik hem de yerel halkın neredeyse tamamı tarafından tercih edilen ulaşım alternatifi elbette demiryolu. RER adı verilen trenler, havalimanı transferi için sıklıkla kullanılıyor. 2 ve 3 numaralı terminal yolcularının doğrudan trene binebilmesi mümkün. Eğer 1 numaralı terminalde bulunuyorsanız; havalimanı içerisinde hizmet veren ücretsiz shuttle otobüsleri ile 2 numaralı terminale geçiş yapın. Servis hizmetinden yararlanabilmek için uçuş kartınızı yanınızda bulundurmayı ihmal etmeyin. Tren biletleri otobüse göre hem daha ucuz; hem de sefer sıklığı bakımından daha avantajlı. 7-8 dakika gibi bir sürede şehir merkezine inmek için yeni bir tren bulabilirsiniz. Üstelik şehir merkezine yolculuğun tahmini süresi de yalnızca 45 dakika. Bu durumda günün hangi saatinde olursa olsun Paris trafiğine girmemenin büyük avantajı var.

Minibüs

En fazla 4 yolcunun aynı anda kullanabildiği minibüsler, Türkiye’deki taksi dolmuş uygulamasını akıllara getiriyor. Minibüs kullanmayı özellikle taksi yerine tercih etmeyi düşünebilirsiniz. Hem havalimanından şehir merkezine hareket etmek hem de şehrin içindeki ulaşımınızı sağlamak için tercih edebileceğiniz bu ulaşım biçimi, taksi konforundan faydalanırken ücreti de bölüşme imkanı sunuyor. Bagajınız varsa, aktarma sorunu yaşamamak da avantaj olabilir. Elbette neredeyse taksi konforu yaşatan minibüsün buna göre de bir bedeli var. Paris’te minibüs kullanmanın hem trene hem de otobüse göre çok daha pahalı olduğunu da hatırlatmış olalım.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi, Araç Kiralama)

Taksi

Değerlendirebileceğiniz en pahalı ulaşım seçeneği kesinlikle taksi. Ancak ulaşım bütçeniz yeterliyse, özel bir durumunuz varsa ya da valizleriniz çok sayıdaysa elbette taksi kullanmayı tercih edebilirsiniz. Taksiyi en fazla 2 arkadaşınızla birlikte kullanabilirsiniz, ek bagajlar için ilave ödemelere hazırlıklı olun. Bunun dışında, taksiye bindiğiniz anda ücret hakkında bilgi almayı asla ihmal etmeyin. Dilerseniz internet üzerinden de rezervasyon yaptırabilir ve taksimetre ücreti hakkında önden bilgi sahibi olabilirsiniz.

Araç Kiralama

Hertz, Sixt, Avis, Enterprise, Budget gibi aklınıza gelebilecek tüm uluslararası ve güvenilir araç kiralama şirketlerinin Paris’teki bu yoğun havalimanında elbette ofisleri var. Üzerine hem otopark hem de benzin masrafları eklenince araç kiralama oldukça pahalı bir seçenek olsa da; konforunuza düşkünseniz araç kiralamayı tercih edebilirsiniz.  Özellikle Paris’ten sonra Fransa’nın diğer şehirlerine de ilerlemek isteyenler için kiralık araba kullanmak makul bir seçenek. Dil sorununuz yoksa, yerel araç kiralama şirketlerinden de fiyat alarak seyahatinizden en az bir ay önce bu alandaki fırsatları kovalayabilirsiniz.