Amerika’nın Keyifli Noktası: Honolulu

Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde yer alan Hawaii Ada takımının başkenti olan Honolulu, ülkenin en batısında konumlanmıştır. Kelime anlamı olarak sakin liman olarak bilinen Honolulu, 11. Yüzyıla dayanan geçmişi ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Günümüze kadar birçok göç alan liman şehri, adından da anlaşıldığı gibi keyfi ve sakinliği sizlere aynı anda sunan nadir noktalardan. Son yıllarda birçok turistin dikkatini çeken Honolulu’da görmeniz gerektiğini düşündüğümüz yerlere, hazırsanız başlıyoruz. Hazır değilseniz de yazımızı okuduktan sonra hazır olmayı dileyeceksiniz!

Görülmesi Gereken Yerler

Pearl Harbor

Her sene milyonlarca turist alan ve bizlerin aklında filmi ile de kalmış olan Pearl Harbor, Amerika Birleşik Devletleri’nin 2. Dünya Savaşında Japonya’nın adaları bombalamasından bir süre sonra kurulmuş bir alandır. Uzun yıllar Birleşik Devletler Deniz Kuvvetlerinin kullanımında olan alan, Honolulu’da görmeniz gereken en sıradışı noktalardan biridir. Savaşın izlerinizi ruhunuzda hissedeceksiniz. İçerisinde 5 adet nokta ziyaretçilere açılmıştır. USS Arizona, savaş gemisi Missouri, Havacılık Müzesi, USS Bowfin Denizaltı, USS Oklahoma anıtlarından oluşan bölgeleri saat 07.00 ile 17.00 arasında ziyaret edebilmeniz mümkün.

USS Arizona Anıtı

Tarihler 7 Aralık 1941’e geri dönüyor. 800 kiloya yakın bir mermi Pearl Harbor’a saldırıya geçiyor. Saldırı sonrasında USS Arizona isimli gemi saniyeler içerisinde sular altında kalıyor. 1800’e yakın askerin hayatını kaybettiği saldırı sonucunda bu kötü olayı daima anmak için 1962 yılında USS Arizona Anıtı inşa ediliyor. Rehberli veya rehbersiz gezme imkanınızın bulunduğu anıtta savaşla ilgili görüntüler de sergilenmekte. Dilerseniz sizlere geminin geçmişte nasıl battığını da simule eden bir tur sunulmakta.

Waikiki

Marka adı olarak bildiğiniz Waikiki’den ayrı düşünmeniz gereken upuzun sahil boyu ile mavinin her tonunu görebileceğiniz denizi ile Waikiki, gezip ve hatta şiddetle mola vermeniz ve suyun tadını çıkarmanız gereken noktalardan biri. Kentin en lüks bölgelerinden biri olan Waikiki, birbirinden lüks restoran ve otelleriyle sizleri tüm ihtişamıyla ağırlamak niyetinde. Sörf tutkunuysanız veya, sörf yapmayı öğrenmek istiyorsanız doğru noktadasınız. Alışveriş merkezleri ve eğlenceli gece hayatı ile dikkatleri üzerine çeken Waikiki, sizleri tatmin etmeden bırakmayacak.

Lyon Arboretum ve Manoa Vadileri

Birbirinden farklı binlerce bitki çeşitliliğine sahip Lyon Arboretum ve Manoa vadileri, dünyanın en büyük oksijen üretimi sağlayan doğal güzellikleri arasında yer alır. 1918 senesinde Hawaii Şeker Üreticileri Birliği tarafından kurulan vadi bölgesi, botanik ile ilgilenen turistlerin en merak ettiği noktalardan biridir. Doğa ile iç içe olmanın zevkinden dört köşe olacağınız buradan istediğiniz tohumu da satın alabiliyorsunuz. Oluşan volkanik patlamalar sonucu artan çeşitliliğini haftanın her günü 8.00 – ile 16.00 saatleri arasında ziyaret edebilmeniz mümkün.

Ala Moana Park

Waikini sahilinde biraz yürüdükten sonra ulaşabileceğiniz Ala Moana Park, 1950 yılında bir şirket tarafından inşa ettirilmiştir. 100 dönümlük bu arazi halka açık olmakla birlikte dikkatlice de korunmaktadır. Denizi sakin olması ile ilgi çekmesi yanında fark etmeden derinleşen bölgelerinin de olduğu unutulmamalı. Bu görkemli parka yapabileceklerinizden biri herhangi bir marketten kendinize atıştırmalık alıp, manzaranın keyfini parkta piknik yapıp, bir sonraki durağınızın neresi olduğunu belirlemeniz.

Lolani Sarayı

Şehir merkezine vardığınız zaman ihtişamıyla sizlere kendini fark ettirecek Iolani Sarayı, Kamehane Döneminin 3. Nesline kadar süregelmiş hanedanların sarayı olarak kullanılmış. Şehrin tarihsel süreci ve mimari anlayışı hakkında bizlere bilgi veren saray, monarşinin yıkılmasından sonra Hükümet Binası olarak hizmet vermeye devam etmiş 1978 yılından sonra da müze olarak ziyaretçilere açık hale gelmiştir. Müze içerisinde zaman zaman organizasyonlar da yapılmaktadır. Eğer ki bunlardan birine denk gelirseniz şansınız için gülümseyebilirsiniz. Pazar günleri hariç her gün 9.00 ile 16.00 saatleri arasında sarayı ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilmeniz mümkün.

Hololulu Yeme İçme

Büyük bir şehir olmasından dolayı her türlü mutfağa ulaşabileceğiniz şehirde en popüler olan Japon mutfağıdır. Japonya’da mıyım ben ne alaka derseniz de şehrin kendine has yemekleri arasında en çok tüketilen deniz yosunu ve tuna ile bütünleşen poke isimli yiyeceğidir. Domuz eti ağırlıklı beslenmelerine karşılık deniz ürünü sevenler için de birçok seçenek mevcuttur. Fakat mutfağı genel olarak Polinezya ve Asya mutfağına ait olan Honolulu’da en çok tercih edilen restoran ise Zippy en isimli dükkandır.

Ulaşım ve Konaklama

Honolulu için Türkiye’den direkt uçuş bulunmamakta. Fakat THY üzerinden aktarmalı bir şekilde önce Seul Havalimanına gidip oradan aktarma ile Honolulu’ya yaklaşık havalimanında veya isteğe bağlı olarak Seul’u turlayarak 24 saat sonucunda varabilirsiniz. Bir miktar pahalı olan Honolulu’da geceliği 200 TL’den başlayan fiyatlarla konaklamanız mümkün.

Honolulu - İstanbul arası "tüm uçuşlar” ve "uçak firmalarının” "en ucuz uçak bileti” için aramalarınızın tümünü gidiyorum.com adresinden yapabilir, "kampanyalı uçak biletleri” fırsatlarından faydalanabilirsiniz.

Bütçe ve tercihlerinize uygun otellerin erken rezervasyon fırsatları gidiyorum.com'da sizi bekliyor!