Avrupa’nın En İyi Noel Pazarları

Avrupa’da bulunmadıysanız, çok şey kaçırıyorsunuz demektir. Aralık ayının yaklaşmasıyla birlikte birer birer açılmaya başlayan Noel pazarları, Avrupa’da olmak için yılın şüphesiz en büyülü zamanlarından. Avrupa’nın şehir ve kasabalarını birer kış karnavalına çeviren, pandemi sebebi ile geçtiğimiz senelerde kurulamayan Noel pazarları bu yıl yeniden göz kamaştıracak.

Yılbaşı ruhunu iyice hissetmeye başladığımız bu dönem aynı zamanda Avrupa’ya gitmenin tam zamanı. Avrupa şehirlerinin birçok yerinde kurulan ışıl ışıl Noel pazarları da bu seyahate adeta davetiye çıkarıyor.

BASILICA NOEL PAZARI – BUDAPEŞTE, MACARİSTAN

Budapeşte’nin büyük ve görkemli kilisesi St. Stephen Bazilikası önünde kurulan, “2022 Avrupa’nın En İyi Noel Pazarı” ödülünün de sahibi olan Basilica Noel Pazarı, ödülünün hakkını veren büyüleyici atmosferiyle Noel ruhunu Budapeşte’nin tarih kokan sokaklarına taşıyarak, büyüleyici bir rota oluşturuyor.

STRASBOURG, FRANSA: MARCHÉ DE NOËL DE STRASBOURG

Strasbourg, "Noel başkenti" olarak anılır ve Fransa'daki en eski Noel pazarlarından birine ev sahipliği yapar. Tarihi evler, renkli ışıklar ve geleneksel Alsatian dekorasyonlarıyla ünlüdür.

BASEL NOEL PAZARI – BASEL, İSVİÇRE

Dünyanın en huzurlu ülkelerinden biri olan İsviçre’nin üçüncü büyük kenti Basel, Noel pazarlarını görmek ve o muhteşem coşkuyu hissetmek için gidilebilecek en doğru adreslerden biri. En iyi korunan eski şehir merkezlerinden birine sahip olan Basel’deki Noel pazarı peri masallarını anımsatan atmosferi ile kesinlikle görülmeye değer. 

NÜRNBERG, ALMANYA: NÜRNBERGER CHRISTKINDLESMARKT 

Almanya'nın en ünlü Noel pazarlarından biri olan Nürnberg Christkindlesmarkt, tarihi bir atmosfere ve el yapımı ürünlere odaklanır. Lebkuchen (zencefilli kurabiye) ve Nürnberg sosisi gibi yerel lezzetleri tatmak için harika bir yerdir.

VİYANA, AVUSTURYA: WIENER CHRISTKINDLMARKT

Viyana'daki Noel pazarları, saraylar ve tarihi binalar arasında kurulmuş renkli stantlarla ünlüdür. Müzik, dans ve geleneksel Avusturya lezzetleri bu pazarı benzersiz kılar.

PRAG, ÇEK CUMHURİYETİ: PRAŽSKÉ VÁNOČNĺ TRHY

Prag'daki Noel pazarları, eski şehir meydanında ve diğer bölgelerde kurulmuş renkli stantlarla dikkat çeker. Bohemya kristal ürünleri, geleneksel oyuncaklar ve yerel el sanatları gibi ürünleri