Dünyanın En Ünlü 4 Festivali

1-MARDİ GRAS-NEW ORLEANS

New Orleans, ABD’nin Louisiana eyaletinin en büyük şehridir. New Orleans kültür ve sanat bakımında önemli yere sahiptir. Sahne sanatları ve kültüreler aktiviteleriyle dünyanın birçok yerinde adından söz ettirmekte ve insanların ilgisini çekmektedir. Ayrıca New Orleans, jazz müziğin doğduğu yer olarakta bilinmektedir.

Mardi Gras her yıl New Orlensta genellikle Şubat ayında kutlanan kültürel bir karnavaldır. Mardi Gras kutlamaları 17 yy’a kadar uzanmaktadır. Hristiyanlık’ta Büyük Perhiz (Lent) boyunca yenilmemesi gereken tüm yiyecekler, Büyük Perhiz öncesindeki salı günü doyasıya yenilmektedir. Mardi Gras sadece yetişkinlere değil, ailelerin ve küçük çocuklarında katıldığı bir eğlencedir. Eğlenceye renkli ve birbirinde farklı kostümler giyilerek katılınır. Festivalin renklerinden; mor adaleti, yeşil inancı ve altın rengi ise güç temsil etmektedir. Bu renklerde giyinmek ve aynı renklerdeki boncukları toplamak, Mardi Gras gelenekleri arasında devam etmektedir. 

Mardi Gras festivaline sizlerde katılmak istiyorsanız; gidiyorum.com’da New Orleans’a aktarmalı uçuşlar bulabilirsiniz. Ekonomik ve en uygun uçak biletlerinden faydalanarak konforun ve eğlencenin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. 

MARDİ GRAS-NEW ORLEANS 

2-RİO KARNAVALI-RİO DE JANEİRO

Rio De Janeiro bulunduğu eyaletin başkenti ve Brezilya’nın, São Paulo'dan sonra en büyük ikinci şehridir. Rio De Janeiro, birçok turistik alana sahiptir. Doğal güzellerikleriyle dolu birçok gezilecek yerleri vardır. Şehir, dünyaca bilenen festival ve eğlenceleriyle tanınmaktadır.

Rio Karnavalı, hristiyanlık inancına göre perhiz öncesi düzenlenen dünyanın en ünlü, en renkli ve en büyük karnavalıdır. Festival geçmişinin 1723’e kadar uzandığı söylenmektedir. İnsanların dertlerini sıkıntılarını unuturan türden olan karnaval, şarkılar ve danslar eşliğinde gerçekleşmektedir. Her türden eğlenceyi bulabileceğiniz bu karnavalda sokakta canlı müzikler, geçit törenleri, birbirinden egzotik ve ihtişamlı kostümler içinde balo dansları ve tabiki en önemlisi samba geçidi ile karşılaşabilirsiniz. Samba geçiti, 1984’ten beri Sambadrome’da gerçekleşir. En iyi Samba okulları 40 kişilik juri ve binlerce insanın karşısında doyasıya yarışırlar. En çok puan alan okul “Şampiyonlar Şampiyonu” unvanını kazanır.

Dünyanın en ünlü ve en renkli karnavalı, Rio Karnalı’na gitmek için gidiyorum.com’da en ucuz uçak biletlerinden yararlanarak, en az bir aktarmalı uçuş ile eğlenceninin tadına varabilir ve farklı bir deneyim kazanabilirsiniz.

RİO KARNAVALI-RİO DE JANEİRO

3-FULL MOON PARTİSİ- KO PHA NGAN

Tayland turizmin önemli şehirlerindendir. Turist olarak yolunuz Tayland’a düşerse gezilecek tarihi yapıları, ünlü tapınakları, tatil köyleri ve birçok meşhur plajlarıyla donanımlı bir ülkedir. Full Moon partileri de dahil Tayland’da birçok eğlence ve festival düzenlenmektedir. En meşhurları arasında ise Full Moon partisi yer alır.

Full Moon partisi Ko Pha Ngan adasında her ay dolunay gecesinde düzenlenen elektronik müzik partisidir. Söylenelere göre; seksenli yıllarda Ko Pha Ngan’da bulunan Paradise Bungalow’a gelen bir grup hippi gitar ve kamp ateşi eşliğinde küçük bir doğum günü plaj partisi yapmasıyla başladığı düşünülmektedir. Bu partinin bir hippi deneyimi olduğunu düşünebilirsiniz. Parti özelikle sırt çantalı gezginler arasında yayılmıştır. Bu sayede Full Moon partisi yaklaşık 20 ile 30 bin kişiyi bulmaktadır.

Dolunay eşliğinde gerçekleşen bu partiyi kaçırmak istemiyorsanız, gidiyorum.com’da Bangkok uçak biletinizi hemen en ucuz fiyata alabilir ve eğlencenin tadına varabilirsiniz. Bir aktarma ile Samui adasına gidebilir, sonrasında tekne ile parti alanı olan Ko Pha Ngan adasına ulaşabilirsiniz.

FULL MOON PARTİSİ- KO PHA NGAN

4-GLASTONBURY-PİLTON, SOMERSET

Festival alanında bulunan binlerce heykeller, festival kadar da dikkatinizi çekebilir.

Glastonbury, müzik ve canlı sanatın sergilendiği dünyanın en büyük açık hava festivalidir. 1970 ve sonrasında hippi akımları ve özgürlük hareketi etkisi ile yapılmaya başlanmış ve günümüzde de her yıl yapılmaya devam etmektedir. Her yıl Haziran ayının son haftasında düzenlenir. Festival toplamda 3 gün devam etmektedir. Festival etkileyici müzik performanslarıyla her ne kadar tanınmış olsada dans, sirk, kobere ve tiyatro gibi etkinliklerde sergilenmektedir. Glastonbury festivaline, hippi ruhu nostaljisinin en güzel yapıldığı festival diyebiliriz.

Hippi ruhunu müzik ve canlı sanatı sizde yakından izlemek istiyorsanız, gidiyorum.com’dan uçak biletinizi en uygun fiyatlarla alabilirsiniz. Gidiyorum.com’da her daim bütçenize uygun uçuşlar bulabilir ve güvenle uçabilirsiniz.

GLASTONBURY-PİLTON, SOMERSET