Amerika’nın Sahil Güzelliği Miami

Florida isimli eyaletinin Atlantik kıyısında bir liman şehri olarak bilinen Miami, eyaletin merkezi ve dolayısıyla da en kalabalık şehirlerinden biridir. Güneydoğuda kalan kısmın ikinci kalabalık şehri olan Miami’de hayat oldukça hareketli ve dur durak bilmez bir vaziyettedir. 5.5 milyon nüfusuyla gezmeye tanımaya ve dans etmeye doyamayacaksınız. Finans, ticaret, turizm, eğlence ve sanatı iç içe barındıran Miami Dünya Kenti olarak isimlendirildiğinden beri ilgiyi daha da çok üstüne çekmiş vaziyettedir. Amerika Birleşik Devleti’nin en yüksek binalarının yer aldığı, banka trafiğinin oldukça yoğun olduğu ve tüm ulusal binaların varlığını sürdürdüğü Miami dünyadaki en büyük yolcu limanına da sahip olmasının hakkını, muhteşem sahiliyle yerli yabancı tüm insanlara göstermiştir. Dünyanın 13.büyük ticari merkezi olan Miami sizleri büyüleyecek. Hadi kalkın, Dexter dizisinin çekildiği sahile gidiyoruz.

Eski İspanyol Manastırı

Ee hani Amerika’ya gelmiştik İspanyollar ne alaka dediğinizi duyar gibiyiz. 1141 yılında inşa edilen manastırın kullanım amacı William Randolph Heartst’in mülkiyeti olmaktı. Harcanan paradan dolayı ve manastırın Kaliforniya’da inşa edilmesine izin verilmedi ve bu sebeple manastır 1954 yılına kadar öylece bekledi durdu. Hem de New York Havalimanı’nda. İş adamları mülki satın alıp Miami’ye getirmeyi tercih etti. Uzun bir yolculuktan sonra Miami’de varlığını sürdüren yapı bugün evlilik törenleri için kullanılmaktadır. Tarihçesi ve oradan oraya göç etmesi ile bilinen bina, insanlar için böylece ayrı bir öneme sahiptir. 3 dolar karşılığında manastırı evlilik töreni olmadığı bir anda ziyaret edebilirsiniz.

Venedik Havuzu

1920’li yıllara kadar kireç taşı ocağı olarak kullanılan bu alanı, Denman Dink, şelale ve çocuklar için bir oyun alanı haline getirince mekanın tüm havası değişti. Havuzun suyu doğal bir kaynaktan geldiği için hem iyileştirici hem de keyifli bir temizlenme ritüeli haline gelen havuz keyfi, günümüzde resmi günler dışında öğlen 11 ile akşam 16 saatleri arasında ziyaret edip, kullanabileceğiniz bir hal almıştır. Aperatif barı ile havuza girerken aynı zamanda keyifli vakit de geçirebilmeniz mümkün. 13 yaşından küçük çocukların havuzu ücretsiz kullanabilmesi, aileler için muhteşem bir fırsattır.

Coral Kalesi

Oolit kireç taşının ne demek olduğunu öğrenmek ister misiniz? Edward Leedskalnin’in tasarladığı ve yaptığı Coral Kalesi, tonlarca ağırlığa sahip, megalitik kireç taşlarından oluşmaktadır. Günümüzde turistik bir işletme haline dönüştürülmüştür. Fakat bu efsanevi yeri Edward’ın tek başına yaptığı söylentisi de gidip görmek için oldukça geçerli bir sebeptir.

Özgürlük Kulesi

Amerika demek özgürlükler ülkesi demek. Özgürlük heykelini bilenler olarak bir de özgürlük heykeline uğrayalım dedik. Schultze ve Weawer’in muhteşem zekalarının birleşmesinden ortaya çıkan Özgürlük Kulesi, çağdaş sanat müzesi olarak kabul edilmekte ve kullanılmaktadır. 2008 yılından beri ABD Ulusal Tarihi Alanı olarak listedeki yerini almış olan yapı, 1925 yılında The Miami News gazetesi için karargah ve baskı alanı olarak kullanılmıştır. Daha sonra İspanya’dan ödünç alınan tasarımlarla son haline getirilmiş ve 255 metrelik bir kule halini almıştır. Miami’nin sembollerinden biri olarak söylenen Özgürlük Kulesi, şehrin ortasında tüm ihtişamıyla ziyaretçilerini beklemektedir.

Miami Tarih Müzesi

1940 yılında kurulmuş olan yapı Güney Florida’nın en eski kültür merkezlerinden biridir. Eyaletin geleninde böylesine büyük bir tarihi müze yoktur. Dört katlı yapıda galeriler ve sergiler yer almaktadır. Müze ziyaretçilerine sergi ve arşivlerini sunmakla kalmaz, aynı zamanda önemli araştırmalardan derlenen kitapları da yayınlar. Büyük bir kütüphaneye sahip olan Miami Tarih Müzesi, yıl içinde belli dönemlerde yapılan fuarlara da ev sahipliği yapmaktadır.

Fairchild Tropikal Botanik Bahçesi

Geldik Miami’nin güzel doğasına. Tropik bitkilerin hem de nesli tükenmekte olan tropik bitkilerin yer aldığı bir koleksiyonla ziyaretçilerini bekleyen bahçe, 1938 yılından beri halka açık bir vaziyettedir. 45 binden fazla üye ve 1200’ü geçkin gönüllüsüyle bu günlere kadar gelmiş olan bahçede araştırma merkezleri, sergi salonları ve laboratuvar yer almaktadır. Adını büyük bir doğa adamı olan ve botaniğe tutkusuyla bilinen David Fairchild’den almıştır. İşine tutkuyla bağlı olan bilim adamı yaptığı seyahatler sonucunda bahçeye 20 binden fazla bitki getirmiştir.

Miami'de Yeme İçme

Fast foodun ana vatanına hoş geldiniz. Miami Akdeniz iklimine göz kırptığı için fast food kültüründen kendisini izole edebilmiş bir mutfağa sahiptir. Karayipler’den tutun da Latin Amerika’ya kadar geniş bir yeme içme kültürüne sahip olan Miami’de, Küba sandviçinden, kahvesine kadar her türlü yiyeceği tüketebilirsiniz. Sahilde bir şehir olmasından dolayı da deniz ürünleri ayrı bir güzel olan Miami’de mutlaka kokteyl çeşitlerinden en az bir tanesini denemeden de geçmeyin.

Ulaşım ve Konaklama

İstanbul’dan Miami’ye her gün sadece bir sefer düzenlenmektedir. Sebebi ise okyanus üzerinde sürecek 12 saatlik eşsiz bir yolculuğun sizi bekliyor olmasıdır. Konaklama için size deniz gören ve merkeze yakın bir yerde kalmanızı öneriyoruz. Eğlencenin de sakinliğinde bir arada bulunduğu ve merkezi olan yerlerde konaklamak her cebe uygun bir çeşitlilik gösterir. Geceliği 30 Dolar’dan başlayan fiyatlarda Miami2de felekten birkaç gün çalabilirsiniz.