Antik Tanrıların Evi Olympos

Antalya Kumluca’da yer alan Olympos, Antik Yunan dilinde Ulu Dağ anlamına gelir. Olympos, antik Likya medeniyetinin en önemli şehirlerinden biri olmuştur. Olympos antik kentinin temelleri eski Helenistik dönemde, MÖ. 300 civarında inşa edilmiş. Liman, ileriki tarihlerde korsanların da uğrak noktalarından biri olmuş. Osmanlı Dönemi’nde ise Olympos, yerleşim yeri olmayan sahipsiz bir yer olarak varlığını sürdürmüş. Bugün ise, doğanın güzelliği içinde, lüksten uzak ve huzurlu bir tatil isteyenlerin sık sık tercih ettiği bir rota.

Görülmesi Gereken Yerler

Çıralı

8 km uzunluğundaki kumsalın her iki ucu da kayalıklarla sınırlanmış durumda. Mayıs-Ağustos aralığında, her yıl aynı dönemde burada yavrulayan caretta carettaların korunmasına yönelik olarak kumsal, sit alanı ilan edilmiştir. Kumsalda geceleri ateş ve ışık yakmak, kazmak ve dolaşmak yasaktır. Doğal yaşamın korunma çabası, yerleşime de olanak tanımıyor. Dolayısıyla kumsal ve gerisindeki sedir ve çam ormanları da korunabilmiş. Sabah erken saatlerde caretta carettaların denize yürüyüşlerini izleyebilirsiniz.

Sahildeki tek yerleşim yeri Çıralı’da 3,5 km kadar portakal bahçelerinin arasından yürüyerek Yanartaş olarak bilinen Chimaira’ya ulaşabilirsiniz. Bu ateş, antik zamanlardan beri, metan gazının yüzeye çıkarak oluşturduğu bir doğa harikası. Alevler saçan kanatlı canavar Chimaira’nın gömülmesinden sonra bu olayı kutlamak için ellerinde meşalelerle koşan atletler, bugünkü olimpiyat oyunlarının yaratıcısı olmuşlardır.

Tahtalı Dağı

Tekirova istikametinde 10 km kadar sonra Tahtalı Teleferik tabelasını izlediğinizde Olympos’u havadan izleyebileceğiniz teleferik gezintisinin başladığı noktaya ulaşıyorsunuz. Teleferik 600 m yükseklikten 2365 m'deki zirveye 10 dakika içinde çıkıyor. Sadece manzara için değil, yamaç paraşütü için de yoğun olarak ziyaret edilen bir yer.

Sulu Ada

Olympos-Adrasan arası yapılan tekne turlarına katılarak görebileceğiniz saklı bir cennet Sulu Ada. Burası bir doğal su kaynağıdır ve Toros Dağları’nın içinden, yerin ve denizin kilometrelerce altından kendine yol bularak ada içinden çıkış yapan ve yol buyunca içine diniz suyu karışmadan, zengin dağ ve yeraltı minerallerini taşıyarak gelen tertemiz ve soğuk bir içme suyudur.

Faselis ve Kekova’ya yapılan turlara katılarak batık kentlerin üzerinde yüzme tecrübesini yaşayabilirsiniz. Olympos, yanınızda nakit bulundurmanız gereken bir yer. Banka ve atm bulunmadığı için ayırdığınız bütçeyi yanınızda bulundurmalısınız.

Ayrıca Bungalow otel ve pansiyonların bulunduğu bölgede akşamları keyifle içkinizi içip müzik dinleyebileceğiniz, dans edebileceğiniz mekanlar bulunuyor. Bu mekanları keşfedebilir, doyasıya eğlenebilirsiniz.

Ulaşım ve Konaklama

Olympos’a gitmek için karayolu veya havayolunu tercih edebilirsiniz. Antalya havalimanından sonra karayolunu kullanarak Olympos’a ulaşabilirsiniz. Antalya “otobüs bileti”, “türk hava yolları” “en uygun uçak” ve “en uygun uçak bileti fiyatları”na gidiyorum.com'dan ulaşabilir, Olympos yolculuğunuzu en ideal şekilde planlayabilirsiniz.

Olympos’daki konaklama merkezleri ve ideal fiyat aralıklarını gidiyorum.com'dan bulabilir, planınıza en uygun seçenekleri karşılaştırabilirsiniz.