Balayı Tatili İçin Türkiye’den 10 Öneri

Nevşehir - Kapadokya

Balayını klasik bir tatilden öteye taşımak isteyen çiftler için ideal yerlerden biri olan Kapadokya, balonları, şarap mahzenleri ve şarapları, peri bacaları ve eşine az rastlanan taş otelleriyle Türkiye’nin en gözde turistik yerlerinden. Kapadokya’da Göreme, Uçhisar, Avanos, Ürgüp, Ortahisar, Zelve, Mustafapaşa, İbrahimpaşa, Ihlara Vadisi ve Yeraltı Şehirleri bölgelerindeki mekanları görebilirsiniz.

İzmir - Urla

İzmir’de huzurlu bir balayı geçirmek isteyen çiftlerin tercihi olabilecek bir adres Urla. Malgaca Pazarı, Sanat Sokağı, Çeşmealtı Liman ve Karantina Adası Urla’nın en güzel yerleri arasında. Yemek yenecek mekanları, sahili ve şayet denk gelirseniz bağ bozumu festivalleriyle doğanın huzurunu yakalayabilirsiniz.

Antalya - Side

Antalya Manavgat’a 7 km mesafede bulunan ve Türkiye’nin en önemli kültür mirasına sahip olan Side balayı için ideal yerlerden biridir. Side Tapınakları, hamamlar, su yolları, liman, plajlar ve agora  mutlaka görülmesi gereken dünyaca ünlü kültürel miraslardır.

Side Müzesi, Apollon Tapınağı, Aspendos Köprüsü, Antik Tiyatro ve Manavgat Şelalesi’ni görebilir, dalış, trekking, rafting, jeep ve at safari turları yapabilir, gece açık olan mekanlarda eğlenebilirsiniz.

Bursa - Uludağ

Türkiye’nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi olan Uludağ’ı yaz mevsiminde de tercih edebilirsiniz. Yazın ATV safari, okçuluk, trekking, kamp ve yaz dağ tırmanışı yapabilirsiniz. Kışın ise  kış dağ tırmanışı, snowboard, buz pateni ve kar motoru safari ile doğa odaklı bir tatil geçirebilirsiniz.

Muğla - Göcek

Balayını denizde geçirmek isterseniz Dalyan ve Fethiye arasında kalan Göcek’i tercih edebilirsiniz. Göcek’te 12 Adalar Turu ile su altında kalan antik şehir kalıntılarını izleyebilirsiniz. İnlice Plajı’nda sahilin keyfini çıkarabilir, sığla ağaçları arasındaki Günlüklü Koyu’nda doğayla baş başa kalabilirsiniz. Bir köyün içinden geçerek dar yollardan ulaşacağınız Sarsala Koyu eşsiz manzarasıyla sizi büyüleyecek.

Muğla - Bodrum

Muğla’nın en çok tercih edilen tatil beldelerinden biri olan Bodrum balayını keyifle geçirmek isteyenler için ideal bir seçim olabilir. Yunan kültüründen izler taşıyan Bodrum’da, Bitez Plajı, Tavşan Adası, Yalıkavak Marina gibi yerlerin haricinde Bodrum Antik Tiyatro, Halikarnas Mozolesi, Pedasa Antik Kenti, Sulatı Arkeoloji Müzesi ve Zeki Müren Sanat Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Bolu - Abant

1998’de Tabiat Parkı olarak korumaya alınmış Abant, Bolu-Mudurnu ilçesine 18 km uzaklıkta bir doğa harikasıdır. Hem yaz hem de kış tatilleri için tercih edilebilir. Dört büyük piknik alanı haricinde, Yıldırım Bayezıt Camii, Yıldırım Bayezıt Hamamı, Akşemsettin Türbesi, Orta Hamam, Saraçhane Camii, Süleyman Paşa Camii, Yedigöller Milli Parkı ve Seben Kaya Evleri Abant’ta görebileceğiniz yerler arasındadır.

Kıbrıs

Balayınızı Akdeniz’in incisi Kıbrıs’ta geçirmeyi tercih edebilirsiniz. Köklü bir tarihsel geçmişe sahip olan Kıbrıs aynı zamanda sadece yaz turizmi için de görülebilecek yerlerden. Kuzey Kıbrıs’ta Lefkoşa, İskele, Karpaz, Maraş, Girne ve Gazimagusa, Güney Kıbrıs’ta ise Güney Lefkoşa, Limasol ve Larnaka en çok rağbet gören şehirlerdir. Yunan ve Türk kültürüyle harmanlanmış Akdeniz sularının keyfini Kıbrıs’ta çıkarabilirsiniz.

Antalya - Olimpos

Akdeniz’in saklı cenneti Olimpos, doğayla iç içe ve sakin bir balayı için ideal bir adres. Ağaç evler, gece sahilde yakılan ateşler, Saklı Cennet Adası, Chimera, Faselis ve Kekova arasında yapılan mavi turlarla antik şehrin üzerinde yüzmek ve tarihi Roma hamamını görmek keyifli ve özgün bir tatil yapmanızı sağlayacak.

İzmir - Çeşme, Alaçatı

Çeşme-Alaçatı Türkiye’nin en gözde tatil beldelerindendir. Ege’nin kendine has kültürü ve yaz turizminin tadını çıkarabileceğiniz Çeşme’de Marina, Çeşme Kalesi ve Sakız Adası’nı, Alaçatı’da Yel Değirmenleri, Taş Evler, Alaçatı Pazarı, Pazaryeri Camii’ni gezebilir, Ege’ye özgü tatları deneyebilir ve sörf imkanı bulabilirsiniz.