Meksika’nın Keşfedilmeyi Bekleyen Şehri, Cancun

Meksika ülkesinin Yucatan yarımadası denilen bölgesinde yer alan ve halk dilinde Meksika’nın Karayipleri olarak bilinen bu keşfedilmemiş bölge, sizlerin ziyaretini bekliyor. Kıyı şehri olan Cancun, Meksika’nın turizm olarak en çok ilgi çeken yerlerinden biri olsa da dünyanın geneline bakıldığında daha fazla ilgiyi hak eden bir şehir olarak bilinir. İsmi Maya dilinde yılanların yuvası olarak bilinmektedir. Sahili tepeden bakıldığında 7 rakamına benzer. Tatilini daha az bilinen bir yere ayırmak ve yeni yerler keşfetmeyi sevenler için sizleri Cancun’a davet ediyoruz. İşte tatilinizi Cancun’da yapmanızın doğru olacağını gösteren nedenler!

Görülmesi Gereken Yerler

Calakmul

Meksika denildiğinde akla ilk gelen Mayalar’dır. Maya döneminden kalan ve dönemin en büyük şehri olarak bilinen Calakmul görülmeye değer ilk güzellikler arasında yer alır. Tarih kokan yapısıyla, yeşilliklerin içinde yer alan bu yapı 1931 yılında botanik bilimci Cyrus Lundell tarafından keşfedilmiştir. Edinilen bilgilere göre geçmiş dönemlerde yaklaşık 50 bin insanın yaşadığı düşünülmektedir.

Gran Museo del Mundo Maya

Maya kültürüne büyük önem veren Meksika halkının ve tabii ki her sene akın eden binlerce turist için yapılan Büyük Maya Müzesi Cancun şehrinde yer alır. Geçmiş dönemlere ait olan binden fazla eserin sergilendiği müzede dolaşmak, Maya kültürü hakkında bilmediğiniz birçok şeyi öğrenebileceğiniz anlamına gelmekte. Nadide kalıntılar eşliğinde Mayalar hakkında bilgi edinmek tarih severler için bir başka!

Parque de las Palapas

Her şehrin bir kalbi vardır. Cancun şehrinin kalbi de Palapas meydanıdır. Yerel halkın buluştuğu, dönem dönem etkinlikler yaptığı bu meydanda her zaman hazır kurulu bir sahne yer alır. Kimi zaman konserler, kimi zaman gösteriler düzenlenen bu sahnede Palapas’a gittiğiniz zaman mutlaka bir şey görebilmeniz mümkün. Akşam vakitlerinde şehirdeki aydınlatmalardan dolayı rengârenk olan meydanı turlayabilir, gözünüze kestirdiğiniz restoran, bar veya kafelerinde mola verip, sonra gezinize devam edebilirsiniz.

Templo de San Juan

San Juan Kilisesi olarak bilinen yer doğanın içerisinde yer almakla ayrı bir ilgi çekerken, Aziz John’a adanmış olması özelliğiyle de ayrı bir odak noktası olmuştur. Dikkatleri çeken bir mimariye sahip olmasının yanında iç dekorasyonu da göz kamaştıran bir niteliktedir. Kilise içerisinde dikkatleri çeken bir diğer nokta ise Meksika halkının Hz. İsa’dan bile daha çok değer verdiğini anladığımız Aziz John’un resimleri ve temsillerinin daha çok olmasıdır.

Okyanus ve Plajlar

Tarihi yapılarının yanı sıra yemyeşil doğası ve plajlarıyla da dikkatleri üzerine çeken Cancun, görülmeye ve gittiğiniz mevsime göre de denizine girilmesini önerdiğimiz bir sahile sahiptir. Tepeden bakıldığında 7 rakamını andıran plaj yoluyla gözlerinizi kamaştıracağından şüphemiz yok. Kumsalının doğal olduğunu belirmekle beraber 14 millik bir sahil yoluna sahip olduğunu da eklemeden olmaz. Okyanusta ilk defa yüzecekleri düşünerek, burada biraz dikkatli olmanızı belirtmeden geçemeyeceğiz. Dalgalı bir yapıya sahip olabilen denizde, ilk etapta kıyıdan uzaklaşmamanız en iyisi. Fakat buna da doğa güzel bir çözüm bulmuş. Kıyı noktalarda yer alan küçük koylarda rahatça ve belki de daha az kalabalıkla yüzebilmeniz mümkün. Mujeres Adası’nı da ziyaret etmeden sakın sahili terk etmeyin!

Xcaret Park

Daha önce görmediğiniz renklere sahip kelebekleri ve kuşları görebileceğiniz bir doğa yürüyüşüne ne dersiniz. Ağaç gölgelerinin altında, kocaman papağanların gevezeliklerine inanamayacaksınız. Belki de dünyanın en güzel parklarından biri olan Xcaret Park, Cancun’da görülmeye değer lokasyonlardan bir diğeri. Meksika kültürüne ait doğa olaylarını ve unsurlarını görebileceğiniz hem tarih hem de bir doğa birleşmesi olan park, 24 saat gezebileceğiniz şekilde. Parkın girişinde sizlere verilecek haritayı almadan geçmeyin, parktaki 46 noktadan bir tanesini bile kaçırmanızı istemeyiz!

Cancun'da Yeme İçme

Meksika mutfağı denildiğinde aklımıza ilk gelen şey acı bir tat. Fakat Cancun mutfağı Meksika’nın genel mutfağından farklılık göstermekte. Cancun bölgesinde daha çok Mayaların kültür ve mutfak anlayışından beslenen bir lezzet söz konusu. Yemeklerde genel olarak et, sebze ve bakliyatın yanında Hindistan Cevizi veya ananas tarzı meyveler de yer almaktadır. Denemenizi önerdiğimiz yemekleri hindi eti, marul, domates ve tortillanın mükemmel birleşiminden oluşturulmuş Salbutes ve domuz eti, edam peyniri ve domates sosuyla kaplanmış Queso Relleno ve son olarak da tavuk veya hindi etiyle hazırlanan Sopa de Lima isimli çorbası.

Ulaşım ve Konaklama

İstanbul’dan direkt uçuş bulunmamakla beraber KLM Havayolu Şirketi aracılığıyla 2 aktarma ile Cancun’a ulaşmak mümkün. Cancun’da nerede kalırsanız kalın otobüsle her yere ulaşmanız mümkün. Bu sebeple, gözünüze ve zevkinize hoş gelen bir yeri seçip kalabilmeniz mümkün. 15 Dolardan başlayan fiyatlarla konaklama imkanı bulabilirsiniz.

“Ekonomik uçak bileti” ya da “son dakika uçak bileti” ve “uçak firmaları” sorgulamalarınızı “en uygun uçak”ı bulmak üzere gidiyorum.com'dan yapabilirsiniz.

Bütçenize uygun otellerin günlük fiyatlarını ve erken rezervasyon imkanlarına da gidiyorum.com ile ulaşabilirsiniz.