Yaz Tatilinizde Tercih Edebileceğiniz Antalya Plajları

Akdeniz’de yaz tatili için en çok tercih edilen şehir olan Antalya, birbirinden güzel plajları ile yerli ve yabancı turistlere farklı alternatifler sunuyor. Antalya, 1987’den beri yürütülen Avrupa destekli Mavi Bayrak çalışmaları sayesinde çok sayıda temiz plaja kavuşmuş, doğal plajların da korunmasıyla da tatil için tercih edilecek ideal bölgelerden biri haline gelmiştir.

En çok bilinen plajları, Beldibi, Göynük, Kemer, Tekirova, Olympos, Kollndonya, Konyaaltı, Lara, Karpuzkaldıran, Belek, Kundu olmak üzere oldukça geniş bir alana yayılır.

Görülmesi Gereken Plajlar

Lara Plajı

Şehir merkezine 18 km uzaklıktadır. Lara Plajı, genişliği ve ince kumuyla bilinir ve bu yüzden Altınkum Plajı olarak da anılır. Lara, Antalya’nın bir mahallesi olsa da tipik bir yerleşim birimi özellikleri göstermiyor. Yazın hareketli ve canlı olan Lara, kışları daha sakin bir yerleşime döner. Plajda bazı kamu kuruluşlarının eğitim merkezleri ve kamp alanları da bulunuyor. Lara, diğer Antalya plajlarına kıyasla daha fazla yerli turist çeken bir bölge. Bunun sebebi Antalya’nın yerlilerinin okulların kapanışıyla birlikte bölgedeki kamp alanlarını tercih etmesidir.

Karpuzkaldıran Plajı

Lara’nın batısında, Düden Şelalesi’nin denize döküldüğü yerdedir. Askeri dinlenme kampı olarak hizmet verir. Denizi sığ ve kumu incedir. Bu yüzden çocuklu ailelerin tercih edebileceği bir bölgedir.

Kadriye Beach Halk Plajı

Serik ilçesine bağlı bir yerleşim olan Kadriye’nin yerlileri Girit, Kıbrıs ve Bulgaristan’dan gelen göçmenler ile Yörüklerdir. Sahil şeridi boyunca tatil köyleri ve 5 yıldızlı oteller bulunuyor. Konaklama haricinde golf oynayabileceğiniz golf sahaları da mevcut.

Evrenseki Plajı

Manavgat ilçesinde bulunan plaj, üç tane halk plajı ile yerli halka hizmet veriyor. Plajda şezlongdan içeceklere kadar ihtiyacınız olabilecek temel şeylerin hepsi ücretsiz. Ayrıca içinde bulunan futbol ve voleybol sahalarıyla spor yapma imkanı da sunuyor. Yiyecekler için ise cüzi miktarlar belirlenmiş ve elde edilen kazanç ilçenin spor kulübüne aktarılıyor.

Side Büyük Plaj

Manavgat’a bağlı Side’nin doğusunda yer alır. Kumsalı batıdaki plaja nazaran daha geniş ve uzun olduğu için buraya Büyük Plaj denilmektedir.

Side Küçük Plaj

Büyük Plaj’ın batısında yer almaktadır. Plaj kıyısında bulunan kafe ve restoranlar yiyecek ve içecek hizmeti sunmaktadır. Küçük Plaj’da şezlong ve şemsiye hizmeti almanız da mümkün. Ayrıca belediye tarafından yapılan yürüyüş yolu Side kumsalını cazip kılan diğer bir faktör.

Belek Beach Park Halk Plajı

Serik’teki Belek Beach mavi bayraklı plajlardan biridir. Konserler, voleybol turnuvaları, çeşitli yarışmalar, spor etkinlikleri, koro kursları, el sanatları, resim kursu gibi birçok etkinliğe katılabileceğiniz bir tesis. Ancak burada konaklama hizmeti verilmemektedir. Girişte 1 TL ve şezlong için 2 TL ödeme yaparak denizin keyfini günübirlik şekilde çıkarabilirsiniz.

Adalar Plajı

Soyunma kabinleri ve yiyecek temin edilebilecek büfeleriyle, merkezde falezlerin hemen üzerinde yer alan plajdır. Karaalioğlu Parkı sınırları içindedir. Diğerlerinden farklı olarak falezlere kurulmuş olduğundan kayalık bir plajdır.

Sorgun Plajı

Manavgat’ta bulunan ücretsiz plajlardan biridir. Denizi ve kumsalı son derece temiz olan bu plajın otoparkı da ücretsiz.

Kaleiçi Mermerli Plaj

Kaleiçi’nden Yat Limanı’na indiğinizde, limanın sonundaki falezlere kurulu bu plaja ulaşabilirsiniz. Serin esintisi Antalya sıcağında son derece rahatlatıcı olacaktır.

Beldibi Atatürk Parkı ve Halk Plajı

Göynük’teki plajlardan biri olan Beldibi Halk Plajı, otellerin plajları haricinde halka açık tek plajdır. Konyaaltı-Göynük’te tercihiniz ücretsiz plajdan yana olacaksa Beldibi Halk Plajı planınıza uygun bir seçim olacaktır.

Sarısu Plaj

Belediye tarafından yapılan proje kapsamında Sarısu’da geniş bir piknik alanı da oluşturulmuş. Her hizmeti ücretsiz olan alanda tuvalet, duş, soyunma kabinleri, ateş yakma birimleri, büfe, çeşme ve gölgelikler gibi yapıların hepsi tamamen ahşaptan. Hem plaj hem mesire alanı olarak işlev gören bölge Antalyalılar ve günübirlikçilerin yoğun olarak tercih ettiği bir bölge.

Çatlıcak Plajları

Doğudaki Büyük Çatlıcak Plajı, batıdaki Küçük Çatlıcak Plajı’dır. Antalya-Kemer yolunun 16 ve 17. kilometrelerinde yer alan plajların batısında Göynük,  doğusunda Topçam Plajı, kuzeyinde ise Olympos yer alıyor. Küçük ve korunaklı körfezin kenarında Kızılçam ağaçları arasında yer alan Küçük Çatlıcak’ta turistik altyapı imkanları da yeterli düzeydedir.

Büyük Çatlıcak ise Sıçan Adası’nın tam karşısında yer alan hem denize girebileceğiniz hem de piknik yapabileceğiniz bir alandır.

Kumluca Plajı

Antalya’ya 90 km uzaklıkta Teke Yarımadası ile Fethiye Körfezi hizasında, denize doğru uzanan uzantı üzerinde yer alır. Temiz denizi, şemsiye ve şezlonglarıyla kumsalın keyfini çıkarabilirsiniz.

Kaş Kaputaş Plajı

Akdeniz’in en çok bilinen ve tercih edilen mükemmel plajlarından biridir. Konum olarak Kaş ile Kalkan arasında bulunur. Karadan ulaşım olmayan plaja giderken yanınıza yiyecek almayı unutmayın çünkü Kaputaş’da büfe veya herhangi bir tesis yoktur.

Finike Sahil Plajı

Kumu romatizmal hastalıklara iyi gelen Finike Sahil Plajı, hem piknik alanı hem de kumsal olarak kullanılıyor. Kilometreyle ölçülen kumsalının yanı sıra koyları, dağ ve orman seçenekleri ile de oldukça tercih edilen bir bölge.

Ulaşım

Antalya’ya havayolu ve karayolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Yolculuğunuzu karayolunu kullanarak yapacaksanız gidiyorum.com'dan “otobüs bileti” arama seçeneğini kullanabilirsiniz. Antalya’ya uçan “uçak firmaları”nın tümünün “en uygun uçak bileti fiyatlarına” da gidiyorum.com sitesinden erişebilirsiniz!