Yeşille Denizin Buluştuğu Yer: Datça

Muğla’nın önemli turizm beldesi Datça’da birbirinden değişik gezi rotalarıyla eşsiz bir tatilin kapısını aralayabilirsiniz. Hem tatil hem de kültürel gezi yapmayı planlayanlar için Datça oldukça ideal adresler arasındadır. Binlerce yıllık yerleşim yeri olması, yeşille iç içe geçmesi ve birbirinden güzel plajlara sahip olmasıyla Datça unutulmayacak bir tatil fırsatı sunuyor. Ege ve Akdeniz’in ortasındaki Datça’da gezilecek yerler ise şu şekildedir.

Görülmesi Gereken Yerler

Knidos Antik Kenti

Milattan önce dördüncü yüzyıla kadar dayanan antik kent, denize sıfır bir yerde kuruludur. Bugün, şehrin tamamı günümüze denk gelmese de, tiyatro gibi organizasyonların yapıldığı arena ve çeşitli ev veya mezarlıklar halen ayaktadır. Mezarların Afrodit gibi mitolojide yer alan tanrılara adanmış olması da, ayrı bir gizemi oluşturuyor. Tarihi bilgilere göre Knidos kenti, halk rejimin ilk kurulduğu yerdir.

Palamutbükü

Datça’da popülerliğini giderek arttıran koy olarak; herkesin ziyaret etmesi gereken önemli bir gezi yeridir. Plajı çakıl taşlarından oluşuyor; ancak bazı bölgelerinde kumsal yerler de bulunuyor. Denizi oldukça berraktır ve geniş bir sahilin olduğunu ifade edebiliriz. Yeşillikler içerisinde olması da, mavi ve yeşilin aynı anda teneffüs edilebilmesini mümkün kılıyor. Koyda, çeşitli ihtiyaçları karşılayabileceğiniz işletmeler yer alıyor.

Eski Datça

En eski yerleşim yerlerinden biri olması nedeniyle Eski Datça olarak isimlendirilen bölgede, Can Yücel gibi şairlerin yaşadığını söylemeliyiz. Dar sokakları, renkli evleri, taştan oluşturulan barınak ve yaşam alanlarıyla masal kentinden farksız olan Eski Datça sokaklarında bisiklet veya yürüyerek mutlaka gezmelisiniz. Buraya ait tarihi çıkarmak adına kazı çalışmalarının rahatsızlık vermeyecek şekilde yürütülmesi de ayrı bir kazanç oluyor.

Hayıtbükü

Hilali andıran biçimi, berrak ve sığ deniziyle en çok tercih edilen yüzme alanlarından birisidir. Sığ olmaması ve arkasında yükselen dağ nedeniyle rüzgardan korunaklı bir yer sunması, tercih edilebilirliğini arttırıyor. Yeşilin ve mavinin buluştuğu koya; plaj keyfi ve doğa yürüyüşü yapmayı planlayan gelebilir. 5. Kargı Koyu Okaliptüs ağaçlarının süslendiği koyun önemli özelliği, yüksek tepelerin rüzgarı engellemesiyle oluşan sakin ortamıdır. Sahilin belli bir bölümünün çakılla kaplı olmasına rağmen Datça denilince akla ilk gelen koylar arasında yer almasının sebebi, mükemmel bir doğa harikası yer olmasıdır. Doğa yürüyüşünü sevenler için tepelerin yer aldığı bölgede; eşsiz bir gün geçirilebilir.

Ulaşım ve Konaklama

Datça’ya havayolu ile ulaşmak isterseniz İstanbul ve Ankara’dan, Bodrum ve Dalaman Havalimanı’na seyahat edebilirsiniz. Dalaman Havalimanı, Datça merkezine 155 km. uzaklıktadır. Marmaris'e servisle gidip oradan Datça’ya geçebilirsiniz. Marmaris - Datça arası yaklaşık 70 kilometre ve 1 saat 15 dakika kadar sürmektedir. Bodrum uçuşlarında, feribot saatlerine denk gelen uçuşları tercih ederseniz feribot ile Datça’ya ulaşabilirsiniz. Bodrum-Datça arası feribotla 2 saattir. Yolculuğunuz için en ucuz Datça biletlerini gidiyorum.com'dan temin edebilir ve en uygun Datça Dalaman uçak biletini satın alabilirsiniz. Datça’da konaklama seçeneklerini seyahatinizden önce değerlendirerek erken rezervasyon şansını yakalayabilirsiniz. gidiyorum.com seçtiğiniz lokasyonda, bütçenize uygun aralıkta seçeceğiniz otellerin tüm fırsatlarını karşılaştırmanızı sağlar.