Endülüs Bölgesi’nin Baştacı, Malaga

İspanya’nın güneyinde yer alan Malaga, Endülüs Özerk alanı içerisinde yer almakla beraber Akdeniz’e de kıyısı bulunmaktadır. İspanya’nın en kalabalık altıncı şehri olarak bilinen Malaga gözlerinize inanamayacağınız bir büyüklükteki sahil kesiminin kıyı bölümünde bulunur. Sevilla’nın fakir kuzeni diye isimlendirilen Malaga, yakın tarihte yaptığı atılımlarla turistlerin dikkatini çekebilecek bir konuma gelmiş ve fakirlik algısından kendisini kurtarmıştır. Akdeniz kıyı şeridinde artık tatil için en çok tercih edilen bölgelerden biri olmuş Malaga’da dikkatinizi çekebilecek noktalar yazımızda saklı!

Görülmesi Gereken Yerler

Picasso Müzesi

Gerçeküstü ve kübik sanat akımları ile tanıdığımız ve akımların yaratıcısı olarak da bildiğimiz Pablo Picasso’nun müzesi uğramanız gereken ilk noktalardan. 1930’lu yıllara damgasını vuran bu ünlü ressamın hayatını anlatan ve eserlerinin sergilendiği, ayrıca özel eşyalarını da görebileceğiniz Picasso Müzesi, mart ayından ekim ayına kadar 10.00-19.00 ve kasımdan şubat ayına kadar da 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçilerine açıktır. Müzenin her noktasını gezebilmek için tam 10, öğrenci ise 6 Euro gibi ufak bir miktar vermeniz yeterli. Fakat her pazar günü müzenin son 2 saatinde girişler ücretsizdir. Müze içerisinde hem hediye alabileceğiniz hem de bir şeyler yiyip içebileceğiniz bir kafe de bulunmaktadır.

Malaga Katedrali

Roma ve Katolik kilisesi olarak bilinen Malaga Katedrali 1528 yılında yapılmıştır. 1782 yılında bir kez restore edilen katedral günümüze kadar sağa sağlam bir şekilde gelebilmiştir. Tarihin yıkıcı özelliğinin yanında sapasağlam duran ve geçmişini gözler önüne seren katedral ziyaret edilmesini tavsiye ettiğimiz bir diğer nokta. 84 metre uzunluğa sahip ibadethane Rönesans mimari özelliklerini taşır. İç mimarisinde Kuzey Afrika mimarisi ve barok bir tarz mevcuttur. Endülüs bölgesinin bilinen en büyük 2.katedrali olmasının yanı sıra güney kulesinin inşası hala tamamlanmış değildir. Bu sebeple de katedral halk arasında Tek Kollu Kadın olarak anılır.

Plaza De La Merced

Gelelim şehrin en gözde meydanı olan Plade de la Merced meydanına. Granada isimli caddenin sonunu yürüdüğünüz zaman dikkatinizi çekecek meydan, özellikle akşam saatlerinde tüm halkın buluşma noktası haline gelmektedir. Merkezi bir konumda olduğu için herkes burada buluşur ve buradan bir yerlere ulaşım sağlar. Yaz aylarında, elinize şarabınızı veya buz gibi biranızı alıp meydandaki müzikli etkinliklere katılmakta işin en keyifli kısmı. 15.yüzyıldan beri varlığını sürdüren bu noktada, sokaklarda kaybolabilir dilediğiniz dükkanlardan kendinize ve sevdiklerinize hediyeler alıp, soluklanmak için de köşe başlarında yer alan kafeleri tercih edebilirsiniz.

Alcazaba Kalesi

Hammudi Hanedanı hakimiyeti dönemlerinde inşa edilen ve İspanya’daki Müslüman hakimiyetin sonlarına doğru inşası biten Alcazaba Kalesi, Malaga’nın tarihsel sürecini gözler önüne sermek için en meşhur ve bu sebeple de halk için en önemli kalelerden biridir. Günümüze kadar korunmuş kale şehir merkezinin ortasındaki tepede yer alır. Şehir merkezinde tepeyi gördüğünüz an sahip olduğu yemyeşil bahçe ile dikkatleri çeken kale görülmeye değerdir. Kalenin batı kısmı ziyarete açık fakat doğu kısmı harabe bir şekilde olduğu için ziyarete kapalı bir konumdadır.

Gibralfaro Kalesi

Malaga’nın sıra dağlarına doğru yapacağınız bir trekking yürüyüşü sonucunda karşınıza şehrin tüm manzarasını görebilmenizi sağlayan bir kale çıkacak, Gibralfaro Kalesi. Tarihsel olarak 10.yüzyıla kadar uzanan bir tarihe sahip olan kale Cordoba Halifesi 3.Adb-el-Rahman tarafından inşa ettirilmiştir. Kale adını Arapça’da deniz feneri anlamına gelen ‘Gebel-faro’dan alır. Haziran ve eylül ayı içerisinde 09.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz kaleyi, ekim ve mayıs ayları arasında 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilmeniz mümkün. Giriş ücreti olarak 3 Euro vermeniz yeterli.

Botanik Park

Geçmişten bugüne oluşan tarım alanlarının birleştirilmesi sonucunda ortaya çıkmış Botanik Park, Malaga’nın doğasını görebilmeniz için en doğru tercih! 19. Yüzyıldan itibaren Avrupa’da ünlenen parkın içerisinde badem, turunç ağaçları ve üzüm bağları bulunur. 1911 yılından itibaren parka modern sanat eserleri ve palmiyeler de eklenmiştir. Doğa ve tarih iç içe bir hal almıştır. Botanik bilimiyle ilgili atölyelerin ve eğitimlerin de olduğu parka girebilmeniz için 5 Euro vermeniz yeterli.

Malaga'da Yeme İçme

İspanyolların zevke ne kadar önem verdiğini biliyoruz. Buna yemekleri de dahil. Malaga mutfağı sizleri hiç pişman etmeyecek. Aksine akıllar da öyle bir kalacak ki hasret kalacaksınız yemeklerine. Zeytinyağlısından, badem, üzüm, tatlı şarap ve deniz ürünlerine kadar her şeyin yer aldığı mutfak tatmaya değer. Karides ve patatesin birleşimi ile yapılan El Palo çorbası, mayonez ve sirke ile birleştirilir. Siyah sosis, yumurta ve patatesten yapılan Malaga Dağ yemeği genellikle kış aylarında tüketilir. Sıvı olmayan bir çorba denemek ister misiniz, Porra Antequerana? Ton balığından yapılan çorbanın tadını unutamayacaksınız. Sıra geldi tatlılara kayışı reçeli, siyah üzüm ve bademden yapılan Malaga Turtası yemeğin üzerine müthiş gidecek!

Ulaşım ve Konaklama

İstanbul’dan direkt uçuşla yaklaşık 5 saatin sonunda Malaga’da olabilirsiniz. Şehir içindeki ulaşımınızın kolay olması açısından Granada Caddesi üzerinde bir yerde konaklamanızı önermekle beraber 10 Euro’dan başlayan fiyatlarla cebinize ve zevkinize uygun bir konaklama imkanına da sahip olduğunuzu söyler, iyi tatiller dileriz!

Ekonomik uçak bileti, son dakika uçak bileti aramalarınızla en ucuz uçak biletini bulmak için gidiyorum.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Bütçenize uygun otellerin günlük fiyatlarını ve erken rezervasyon imkanlarına da gidiyorum.com ile ulaşabilirsiniz.