Tayland’ın Saklı Cenneti, Phuket

Hint Okyanusu’nun sınırları içerisinde yer alan ve Andaman Denizi üzerinde bulunan Phuket, yaklaşık 580 kilometrelik bir yüz ölçümüyle Tayland’ın en büyük adası olarak bilinir. Bu büyüklükle Tayland’ın eyalet olarak kabul edilmiş tek adasıdır. Sımsıcak insanları, eşsiz doğası, büyüleyici kültürü ve hareketli gece hayatı ile herkesi hayran bırakan Phuket’i nasıl gezebileceğinizi gelin bir de bizden dinleyin!

Görülmesi Gereken Yerler

Phuket Plajları

Yeşilin ve mavinin böyle bir güzel bir birleşimini ancak kartpostallarda görmüşsünüzdür. Phuket ise size bunu en canlı haliyle sunuyor. Tertemiz bir deniz ve bembeyaz bir kum. 570 kilometrelik bir adada 41 adet plaj bulunuyor. Keyfinize ve bütçenize göre istediğinizi seçebileceğiniz plajların en meşhurları; Patong, Kata, Panwa, Ao Sane, Kata Noi, Yanui ve Banana Beach.

Phuket Adaları

Phuket kocaman bir ada fakat içerisinde birbirinden farklı ve gizlenmiş 39 adet küçük odacıklardan oluşan koylar da yer alıyor. Tekne turlarına katılarak gidebileceğiniz koylar 2 saatlik bir yolculuğun sonunda sizleri bekliyor olacak. Dalış yapmak isteyen gezginlerden tutun da kumsalda sakin bir gün geçirmek isteyen gezginlere kadar herkese hitap eden odacıklar üzerinde yer alan bungalov evlerde kalmaya ne dersiniz? Asıl adı Phang Nga Boy olup James Bond filmlerinden birinin çekilmesi üzerine James Bond adası olarak bilinen adanın da Phuket’te yer aldığını biliyor muydunuz?

Phuket Town

Adanın merkezi olan ve şehrin eski denilen kısmında yer alan Phuket Town, adanın doğu bölümüne konumlandırılmış. 1800’lü yıllardan beri adanın en kalabalık yeri olmasının en büyük sebebi kalay madenleri. Kalay madenleri sebebiyle ticaretin ve endüstrinin gelişmesi üzerine Phuket Town adanın en sık ziyaret edilen bölgesi haline gelmiş. Şimdilerde bölgede açık tezgahlarda hediyelik eşya satan, meyve sebze satan bir canlılık görebilmeniz mümkün. Ek olarak Phuket Town’u kaybolarak dolaşırken karşılaşacağınız binalar ise, Thi Mua Müzesi, Chinpracha Evi, Saphan Hin ve Khao Rang Seyir noktası.

Big Buddha

Budizm’in Asya ülkeleri için ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu biliyoruz. Phuket adası içerisinde yer alan ve tam bir modern sanat eseri olarak görülen Big Buddha heykeli, Chalong Tepesi üerinde yer alıyor. Her ne kadar eğlence turizmi olarak tercih edilen bir ada olarak bilinse de Phuket’in kültürel faaliyetlerine de dikkat çekilmesi için yapılmış. Adanın hemen hemen her noktasından kendini gösterecek kadar büyük ve gösterişli olan heykel, mermerden yapılmış. Heykeli yakından görmeye giderken, Phuket’in bütün manzarasını tepeden görme fırsatına da sahip olacaksınız.

Phromthep Burnu

Sevdiklerinizle gün batımını görebileceğiniz en güzel noktalardan biri olan Phromthep Burnu, görülmeye değer bir başka güzellik olarak karşımıza çıkıyor. Güneşin bambaşka battığına şahit olacağınız burunda, aynı zamanda çok güzel fotoğraflar da çekebileceksiniz. Yanınıza bir de soğuk kokteyllerinizi aldınız mı, değmesin keyfinize.

Bangla Caddesi

Sıra geldi Phuket’in gece hayatına. Bütün gün kumsalda keyif yaptınız, dinlendiniz. Şimdi sizi yerinizde durdurtmayacak barlardan birine girip, dans ederek deşarj olma vakti. Phuket’in gece hayatıyla ünlü noktası Bangla Caddesi’dir. Birbirinden farklı müzik çeşitliliğine sahip mekanlarından istediğinizi seçip, eğlencenin doruklarına çıkabilirsiniz. Dj performanslarından yerli ve yabancı sanatçıların verdiği canlı konserlere kadar her çeşit imkana sahip mekanlar, caddenin sahil yolu kısmında yer alıyor.

Phuket'te Yeme İçme

Phuket turistik bir nokta olduğu için, mutfağında sadece Asya mutfağı ürünleri bulunmaz. Çok uluslu bir yemek kültürüne sahiplerdir. Dilediğiniz tadı bulabileceğiniz mutfakta ister yerel Tayland yemekleri yiyin isterseniz de kendi kültürünüze yakın yemeklerden tadın. Fakat hazır Phuket’e kadar gelmişken oranın yerel tatlarından tatmadan olmaz. Tayland mutfağının püf noktası, baharatlı, tatlı, tuzlu ve acı tatların bir arada tüketilmesidir. Yemeklerinin yanında pilav veya noodle mutlaka servis edilir. Taylandlıların öğün kavramı yoktur. Gün boyu atıştırma üzerine kurulu bir düzenleri vardır. Kızarmış tavuk, pirinç lapası ve domuz etiyle beraber yapılan en meşhur yemeği olan Moo Ping & Khao Niao, acı ve ekşi tatların bir araya geldiği yerel salataları Som Tam, kahvaltıda verilen sebzeli ve köri soslu noodle Kanom Jeen ve yengeç veya balıkla yapılmış olan bir tatlı Haw Mok tatmanızı önerdiğimiz lezzetler arasında.

Ulaşım ve Konaklama

Türkiye’den Phuket’e maalesef ki direkt uçuş henüz bulunmuyor. Yapmanız gereken en doğru ulaşım şekli önce Bangkok’a gidip oradan aktarma yaparak Phuket’e varmanız. Phuket’e konaklama oldukça uygundur. 7 Euro’dan başlayan fiyatlarla keyfinize göre Phuket Town çevresinde konaklayabilirsiniz.

Ekonomik uçak bileti, son dakika uçak bileti aramalarınızla en ucuz uçak biletini bulmak için gidiyorum.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Bütçenize uygun otellerin günlük fiyatlarını ve erken rezervasyon imkanlarına da gidiyorum.com ile ulaşabilirsiniz.